ΑρχικήΟικονομίαΟ CEO της Nvidia, Jensen Huang λέει πως το AI θα αλλάξει...

Ο CEO της Nvidia, Jensen Huang λέει πως το AI θα αλλάξει τον κόσμο

Ο CEO της Nvidia, Jensen Huang λέει πως το AI θα αλλάξει τον κόσμο.

Ο CEO της Nvidia, Jensen Huang, πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ανθρωπότητα και ότι τελικά θα τεθεί για καλή – και όχι για κακή – χρήση.

Αυτό ήταν το μήνυμα από τον Huang από μια συνέντευξη του κατά τη διάρκεια της διάσκεψης GPU της Nvidia στο Μόναχο αυτή την εβδομάδα.

“Πιστεύω ότι ο ανοιχτός διάλογος σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη είναι σπουδαίος. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που σκέφτονται λανθασμένα για το AI και νομίζουν πως η προώθηση αυτής της τεχνολογίας είναι κάτι καταστροφικό, οπότε πρέπει να αλλάξει ριζικά τούτη η αντίληψη”, δήλωσε ο Huang.

«Το ΑΙ είναι μία από τις σημαντικότερες εφευρέσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας και η δυνατότητα της να φέρει τη χαρά, την παραγωγικότητα είναι σίγουρα αναμφισβήτητη, αλλά θα μπορούσαμε επίσης να φανταστούμε ότι αυτές οι ισχυρές τεχνολογίες πιθανόν να χρησιμοποιηθούν για ακατάλληλους τρόπους».

«Εμείς στη Nvidia πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να κρατηθεί η συγκεκριμένη τεχνολογία σε καλά χέρια είναι να εκδημοκρατιστεί. Αυτή είναι η τεχνολογία GPU της Nvidia και της CUDA η οποία είναι ανοιχτή, σε κάθε σύννεφο, σε κάθε υπολογιστή και την κάνουμε διαθέσιμη στον καθένα που θέλει να το χρησιμοποιήσει».

«Το όφελος είναι ότι υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι με καλή καρδιά, από τους λιγότερο καλόκαρδους και τους δίνετε απλώς η πρόσβαση σε κάτι σημαντικό, οπότε θα το εκτιμούσαμε να μην το χρησιμοποιήσουν για κακομεταχείριση». Η συλλογική καλή φύση της ανθρωπότητας θα το κρατήσει μακριά από τους βλαβερούς τρόπους».

Ο Huang πιστεύει ότι τα ρομποτικά πλήρως αυτοματοποιημένα οχήματα που προορίζονται για την αγορά – θα μπορούσαν να φτάσουν στους δρόμους μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ακόμα και πριν από την την έλευση των οχημάτων με αυτόματο πιλότο επιπέδου 4 – για λόγους ασφαλείας – δίνοντας το πράσινο φως για κάτι εξεζητημένο και χρήσιμο για όλο τον κόσμο.

«Αν και από τη μία πλευρά, η διαδικασία είναι περίπλοκη, ενώ από την άλλη απλοποιούνται τα πράγματα επειδή είναι μια υπηρεσία. Μπορείτε να περιορίσετε την εμβέλεια της υπηρεσίας σας, και να την προσαρμόσετε ανάλογα στα μέτρα σας», δήλωσε ο προαναφερόμενος.

«Ναι, η αυτόνομη οδήγηση είναι πολύ πιο περίπλοκη, επειδή δεν υπάρχει οδηγός στο αυτοκίνητο. Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι οι υπηρεσίες robotaxi θα φτάσουν τα επόμενα δύο χρόνια”.

Τελικά, ο Huang αναμένει ότι τα οχήματα που προορίζονται για αυτοκινητόδρομο τεχνητής νοημοσύνης AI θα αντιπροσωπεύουν το 100% της αυτοκινητοβιομηχανίας τα επόμενα έτη.

Το αρνητικό της υπόθεσης πως όταν εξελιχθούν στο μέγιστο τα αυτόνομα οχήματα οι άνθρωποι θα ξεχάσουν τελικά πώς να οδηγούν, και τι εστί οδήγηση.

«Η προσέγγισή μας θα μας βοηθήσει να γίνουμε ένας από τους βασικούς παράγοντες της αυτοκινητοβιομηχανίας και πιστεύω ότι η επανάσταση θα είναι γιγαντιαία».

Η Nvidia κάνει πολλά μεγάλα πράγματα στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης αυτή τη στιγμή, βασισμένη ή διακλαδισμένη από την τεχνολογία της GPU.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166