Ο ιδρυτής του Alibaba, Jack Ma λέει πως το AI δεν θα σας κλέψει τις δουλειές

Ο ιδρυτής του Alibaba, Jack Ma λέει πως το AI δεν θα σας κλέψει τη δουλειές.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας του Alibaba, Jack Ma, δήλωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα καταστήσει τους ανθρώπους περιττούς, σε μια κεντρική ομιλία στο Alibaba Cloud’s Computing Conference στο Hangzhou της Κίνας.

Η στάση του ΜΑ έναντι του AI είναι αντίθετη με ορισμένες από τις πιο αποκαλυπτικές προειδοποιήσεις από τους δυτικούς τεχνολογικούς επιχειρηματίες όπως του Bill Gates και του Elon Musk, για να μην αναφέρουμε τον Stephen Hawking ο οποίος βγάζει φλύκταινες μόνο που ακούει τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Ma ισχυρίστηκε ότι τα ανθρώπινα όντα θα έπρεπε να έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους, ιδιαίτερα τη «σοφία» που διαθέτουν και προφανώςτο AI δεν θα την αποκτήσει ποτέ.

«Οι άνθρωποι ανησυχούν όλο και περισσότερο για το μέλλον, διότι νομίζουν ότι τεχνολογία θα αντικαταστήσει το εργατικό δυναμικό και θα εξαλείψει τις θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει τη διεύρυνση του χάσματος μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών», δήλωσε ο Μα. «Πιστεύω όμως ότι οι ανησυχίες είναι αβάσιμες και η τεχνολογία υπάρχει για να διευκολύνει την καθημερινότητα των ανθρώπων, και όλη αυτή η παραπληροφόρηση υφίσταται επειδή δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας».

Ο Ma, αναφέρθηκε ενδελεχώς στην ιδιοκτησία της South China Morning Post , που ανήκει στο Alibaba , πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι έχουν ένα πράγμα που δεν μπορεί να προγραμματιστεί. “Οι άνθρωποι πάντα θα ξεπερνούν τις μηχανές, επειδή ο ανθρώπινος νους κατακλύζεται από σοφία”, είπε.

Αυτή η σοφία, πρόσθεσε, δεν αντανακλάται από τις απώλειες μερικών θέσεων εργασίας για το IA-powered AlphaGo. «Το AlphaGo πρέπει να ανταγωνιστεί το AlphaGo 2.0, όχι το εργατικό δυναμικό, δεν χρειάζεται να μας ενοχλεί ότι χάσαμε λίγους εργαζόμενους, δείχνει ότι είμαστε έξυπνοι, γιατί το δημιουργήσαμε”, δήλωσε.

Ωστόσο, ενώ η ανθρωπότητα δεν είναι ακόμη έτοιμη για να εμπιστευθεί απλόχερα ένα έξυπνο ρομπότ, όμως όσο γρηγορότερα αρχίζει να το αντιλαμβάνεται πως είναι για το συλλογικό καλό μας, θα μπορούσε να αρχίσει να απολαμβάνει μικρότερες εργάσιμες εβδομάδες καθώς υιοθετούνται πιο έξυπνα εργαλεία, είπε ο Ma.

Κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα 30 χρόνια, πρότεινε, οι άνθρωποι θα έχουν τόσο σύντομες εβδομάδες εργασίας όσο και σύντομες εργάσιμες ημέρες – αλλά θα εξακολουθούν να αισθάνονται πιο απασχολημένοι από ποτέ.

«Ο παππούς μου δούλευε 16 ώρες την ημέρα σε ένα αγρόκτημα και ένιωθε ότι ήταν πολύ απασχολημένος, είχε μόνο μια μέρα ξεκούραση την εβδομάδα, τώρα υπάρχουν δύο μέρες την εβδομάδα, προσωπικά εργάζομαι για οκτώ ώρες την ημέρα και αισθάνομαι ακόμα πιο απασχολημένος από τον παππού μου», είπε.

Ο Ma έκλεισε με μία έξυπνη φράση, λέγοντας ότι κανείς δεν ξέρει τι θα μας φέρει το μέλλον. “Οποιαδήποτε εικασία αφορά το μέλλον είναι σαφώς άστοχη. Όταν αντιμετωπίζουμε το μέλλον, πρέπει να μας διακατέχει μία σωφροσύνη, διότι απλά δεν είμαστε μάγοι”, είπε.

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • AI
Προηγούμενο άρθροΟ CEO της Nvidia, Jensen Huang λέει πως το AI θα αλλάξει τον κόσμο
Επόμενο άρθροΤο Razer smartphone θα έχει 8 GB RAM και Snapdragon 835
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας