ΑρχικήΟικονομίαΟ Διευθύνων Σύμβουλος της SoundCloud αποχώρησε απο την ηγεσία

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SoundCloud αποχώρησε απο την ηγεσία

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SoundCloud αποχώρησε από την ηγετική θέση του μετά την νέα αύξηση χρηματοδότηση της εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της SoundCloud και ο συνιδρυτής Alex Ljung αποχωρούν από τον κορυφαίο ρόλο, καθώς η εταιρεία ανακοινώνει νέο γύρο χρηματοδότησης από τους επενδυτές The Raine Group και Temasek. Ο γύρος αναμένεται να φτάσει στα 170 εκατομμύρια δολάρια (130 εκατομμύρια λίρες στερλίνες).

Ο Ljung δεν θα εγκαταλείψει την εταιρεία, επιβεβαίωσε μέσω μιας ανάρτησης στο blog της επίσημης ιστοσελίδας, και μάλιστα θα παραμείνει στο ρόλο του προέδρου μακροπρόθεσμα.

Ο νέος CEO της SoundCloud θα είναι ο πρώην CEO της Vimeo, Kerry Trainor, ο οποίος παραιτήθηκε τον περασμένο Αύγουστο. Ο νέος COO είναι ένας άλλος υποψήφιος του Vimeo, ο Mike Weissman, ο οποίος κατείχε την ίδια θέση στην εταιρεία βίντεο, αλλά την εγκατέλειψε για να συμμετάσχει στο SoundCloud.

Ο Ljung δεν ανέφερε κατά πόσο αυξήθηκε το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, αλλά δήλωσε ότι ήταν το μεγαλύτερο στην ιστορία της εταιρείας. Αυτό σημαίνει ότι ο νέος γύρος χρηματοδότησης είναι μεγαλύτερος από τα 70 εκατομμύρια δολάρια (53,9 εκατομμύρια λίρες στερλίνες) που προέκυψαν τον Μάρτιο .

Η οικονομική ιστοσελίδα Axios χαιρέτισε χθες τον νέο γύρο στα 170 εκατομμύρια δολάρια , περιγράφοντας πως σήμερα η ημέρα χαρακτηρίζεται ως σημείο αναφοράς για το SoundCloud. Οι νέοι επενδυτές φέρονται να έχουν πάνω από το 50% της εταιρείας, που σημαίνει ότι οι απλοί επενδυτές δεν θα αποκτήσουν τεράστια κέρδη από αυτή τη συμφωνία.

Η αλήθεια είναι πως η SoundCloud διανύει ένα δύσκολο καλοκαίρι. Τον Ιούλιο, η SoundCloud απέλυσε το 40% του προσωπικού της , προκαλώντας φήμες πως υπήρχε τεράστια πως υπήρχε τεράστια απώλεια ρευστού χρήματος και δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στα έξοδα και τις οικονομικές ανάγκες του που είναι τεράστιες.

Οι πρώην υπάλληλοι της SoundCloud μίλησαν στο Business Insider μετά τις περικοπές, λέγοντας «κανείς δεν περίμενε πως θα ερχόταν ετούτος ο καταποντισμός», και αναρωτήθηκαν γιατί η εταιρεία εξακολουθούσε να προσλαμβάνει επιθετικά εργαζόμενους αφού χρειαζόταν να μειώσει τον αριθμό προσωπικού.

Ο νέος επενδυτής της SoundCloud η Raine Group είναι μια εμπορική τράπεζα με έδρα τη Νέα Υόρκη, με ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει την κυκλοφορία ειδήσεων, το Blade “Uber for helicopters” και το dating Happen. Η Temasek είναι μια εταιρεία με έδρα την Singerpore, η οποία πραγματοποιεί κυρίως επενδύσεις σε άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως το Standard Chartered.

Εδώ είναι η πλήρης ανακοίνωση του Ljung σχετικά με τη χρηματοδότηση:

Συναρπαστικά νέα για το μέλλον του SoundCloud.

Πρόσφατα με ακούσατε να λέω ότι το SoundCloud είναι ο κυρίαρχος του διαδικτύου στο τομέα της μουσικής. Και σήμερα είμαι εδώ για να σας πω ακριβώς το ίδιο πράγμα για άλλη μια φορά.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι μαζί με τους επενδυτές The Raine Group και Temasek έχουμε μόλις ολοκληρώσει τον μεγαλύτερο γύρο χρηματοδότησης στην ιστορία του SoundCloud. Αυτή η χρηματοδότηση σημαίνει ότι το SoundCloud παραμένει ισχυρή, ανεξάρτητη και τούτο το γεγονός δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Όπως προανέφερα σε παρελθόντα χρόνο έχουμε τις περγαμηνές να να γίνουμε ακόμα δυνατότεροι μέσα από την εργασία μας.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166