ΑρχικήΟικονομίαΗ Snap επιβεβαίωσε ότι πλήρωσε 213 εκατ. δολάρια για να αγοράσει την...

Η Snap επιβεβαίωσε ότι πλήρωσε 213 εκατ. δολάρια για να αγοράσει την Zenly

Η Snap επιβεβαίωσε ότι πλήρωσε 213 εκατ. δολάρια για να αγοράσει την Zenly και 135 εκατομμύρια δολάρια για την Placed.

Η Snap Inc. όχι απλά δεν διέψευσε τις επικίνδυνες τις επικείμενες φημολογία, τουναντίον, μπήκε στη διαδικασία να εξηγήσει αναλυτικά τις σχετικές λεπτομέρειες της αγοραπωλησίας των δύο εταιρειών.

Η Snapchat πλήρωσε 213 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά για το Zenly το Μάιο και 135 εκατομμύρια δολάρια τον Απρίλιο για την Placed , σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την Παρασκευή.

Η TechCrunch ανέφερε ότι Snap είχε αγοράσει την Zenly με έδρα τη Γαλλία για τουλάχιστον 250 εκατομμύρια δολάρια λίγο μετά το ντεμπούτο του Snap Maps , αλλά η Snap δεν είχε επιβεβαιώσει επισήμως την απόκτηση ή την τιμή έως τώρα. Ο Zenly δημιούργησε μια παρόμοια εφαρμογή με τους Χάρτες Snap που επιτρέπουν στους ανθρώπους να δουν πού βρίσκονται οι φίλοι τους σε ένα χάρτη.

Η Snap παρόλο που επιβεβαίωσε ότι αγόρασε το Seattle στις αρχές Ιουνίου, όμως ποτέ δεν ανέφερε ότι κατέβαλε πάνω από $ 200 εκατομμύρια για να την κάνει δικιά της. Αποδεικνύεται ότι το Snap πλήρωσε μόνο 135 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά για το Placed, το οποίο βοηθά τους διαφημιστές να παρακολουθούν πραγματικές αγορές και τις επισκέψεις των χρηστών στα διαδικτυακά καταστήματα.

Η Snap ανακοίνωσε ξεχωριστά ότι το σχέδιο μετοχικού κεφαλαίου της Placed περιλαμβάνει 550.038 μετοχές αξίας περίπου 6,6 εκατομμυρίων δολαρίων σε δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών βάσει της τρέχουσας τιμής της μετοχής της Snap.

Η Snap επίσης δαπάνησε 62 εκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά “τον συντομότερο χρόνο μιας επιχείρησης από μια εταιρία λογισμικού κοινωνικής διαφήμισης” τον Ιούνιο και “όλες τις εκκρεμείς μετοχές μιας εταιρείας που εκμεταλλεύεται μια πλατφόρμα που φιλοξενεί για την οικοδόμηση online περιεχομένου” τον Μάρτιο. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να ονομάσει τις δύο μυστηριώδης αγορές.

Αυτό σημαίνει ότι το συνολικό ποσό των χρημάτων που πραγματοποίησε η Snap για εξαγορές το 2017 ανήλθε στα 224 εκατομμύρια δολάρια, από μόλις 51 εκατομμύρια δολάρια το 2016. Η εταιρεία εξακολουθεί να έχει πολλά διαθέσιμα χρήματα για να συνεχίσει τις πωλήσεις της με περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια διαθέσιμα από τις 30 Ιουνίου.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166