ΑρχικήΨυχαγωγίαΜουσικήΟ Dow Jones δημοσίευσε ψεύτικη είδηση σχετικά με την αγορά της Apple...

Ο Dow Jones δημοσίευσε ψεύτικη είδηση σχετικά με την αγορά της Apple από την Google

Ο Dow Jones δημοσίευσε ψεύτικη είδηση σχετικά με την αγορά της Apple από την Google.

Το ειδησεογραφικό τμήμα του Dow Jones Newswires δημοσίευσε μια ψεύτικη είδηση ​​υποστηρίζοντας ότι η Google αγόρασε την Apple, η οποία έχει αξία αγοράς 800 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για μόλις 9 δισεκατομμύρια δολάρια. Η ιστορία, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά από το 9to5Mac, έσκασε τις αγορές σαν κεραυνός εν αιθρία, ευτυχώς για λίγο. Ο Dow Jones έσπευσε αμέσως να ανακαλέσει την ιστορία, αποδίδοντας την σε μια τεχνική βλάβη.

Η ψεύτικη ιστορία υποστήριξε ότι η συμφωνία πριν επιτευχθεί συζητιόταν για καιρό από τον CEO της Google Larry Page και τον ιδρυτής της Apple, και πως ο αείμνηστος Steve Jobs, είχε «μυστικές συνομιλίες» μέχρι το 2010 και λίγο πριν πεθάνει ο Jobs διαβίβασε στον τότε στο στενό συνεργάτη του, τον Cupertino, πώς θέλει να εκπληρωθεί η επιθυμία του.

Η ιστορία συνέχισε να λέει ότι η Google θα μετακομίσει στην “φανταχτερή έδρα” της Apple και οι υπάλληλοι της Google αναφώνησαν «yay» προφανώς προς μεγάλη ευχαρίστηση.

Μετά την αναφορά της ιστορίας, ο Dow Jones δημοσίευσε μια δήλωση λέγοντας: “Παρακαλούμε να αγνοήσετε τους τίτλους που ξεκίνησαν από το Dow Jones Newswires μεταξύ 9:34 π.μ. και 9:36 π.μ., λόγω τεχνικού σφάλματος. και παρακαλούμε θερμά να μην το λάβετε υπόψη σας. Ζητούμε συγγνώμη για το σφάλμα”.

Η ψεύτικη ιστορία προκάλεσε ακόμη και εικασίες σχετικά με τις απόπειρες hacking εναντίον της ιστοσελίδας www.dowjones.com, αλλά ο διευθυντής επικοινωνίας του Dow Jones, Steve Severinghauss, είπε στο Gizmodo: “Δεν είχαμε υποστεί απολύτως καμία απόπειρα επίθεσης από χάκερς.” Οι εκθέσεις υποδεικνύουν ότι η εταιρεία εξετάζει το περιστατικό εσωτερικά. Η εταιρεία δήλωσε η παρούσα είδηση δεν προοριζόταν ποτέ για δημοσίευση και αναφέρθηκε τυχαία ως μέρος ενός τεστ μιας τεχνολογίας πρόκειται να εφαρμοστεί στον ιστότοπο τους.

«Λαμβάνω σοβαρά υπόψη την αθέλητη και εσφαλμένη δημοσίευση των υλικών δοκιμών», δήλωσε ο William Lewis, Διευθύνων Σύμβουλος της Dow Jones και Εκδότης της The Wall Street Journal. “Ενώ έχουν ληφθεί άμεσα διορθωτικά μέτρα, έχω επίσης παραγγείλει ανασκόπηση των διαδικασιών ειδήσεων και τεχνολογίας σε αυτόν τον τομέα.”

Οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες των μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι γνωστό ότι γράφουν ψεύτικες ιστορίες ως μέρος της εσωτερικής τους άσκησης, αλλά σε αυτήν την περίπτωση, φαίνεται ότι κάποιος πάτησε το κουμπί της δημοσίευσης κατά λάθος.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166