ΑρχικήΛογισμικάΗ Microsoft θα επανασχεδιάσει το Skype για το λειτουργικό σύστημα Linux

Η Microsoft θα επανασχεδιάσει το Skype για το λειτουργικό σύστημα Linux

Η Microsoft θα επανασχεδιάσει το Skype για το λειτουργικό σύστημα Linux.

Η Microsoft θα μεταφέρει τον πρόσφατα ανακοινωμένο επανασχεδιασμό της πλατφόρμας απομακρυσμένων επικοινωνιών Skype στο λειτουργικό σύστημα Linux.

Μια προεπισκόπηση της νέας έκδοσης, που εντοπίστηκε από την OMGUbuntu , είναι πλέον διαθέσιμη στα μέλη του Skype, προσφέροντας κοινή χρήση της οθόνης, ομαδική συζήτηση και νέο σχεδιασμό.

Η παραμετροποίηση του Skype έχει κατακριθεί από τους χρήστες για τη βαριά χρήση φωτεινών χρωμάτων και μοιάζει να μιμείται υπηρεσίες όπως το Snapchat στο σχεδιασμό.

Έτσι, ήδη η καινούργια έκδοση βρίσκεται σε διαδικασία αναδιατύπωσης για χρήστες κινητών τηλεφώνων, ξεκινώντας με την έκδοση iOS.

Το Skype for Business αντικαταστάθηκε από το Microsoft Teams, το οποίο είναι μέρος της υπηρεσίας ενοικίασης προϊόντων Office 365, αν και τα δύο μπορούν να τρέξουν ταυτόχρονα για μια δεδομένη στιγμή (το τονίζουμε το τελευταίο διότι απαιτεί αρκετή επεξεργαστική ισχύ).

Όσον αφορά την έκδοση Linux (πρόκειται κυρίως για το UI), δείχνει ότι η Microsoft παραμένει δεσμευμένη στην πλατφόρμα ως μέρος της προσπάθειάς της να προσεγγίσει την πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα και κατ’ επέκταση να προσελκύσει περισσότερο κοινό.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι χρήστες του linux στην ουσία ζούσαν μία τραυματική εμπειρία αναφορικά με το λογισμικό απομακρυσμένης επικοινωνίας που συνοδευόταν από κακή υποστήριξη του Skype στο Linux. Επίσης υπήρχεένα τεράστιο χάσμα στα χαρακτηριστικά σε σύγκριση με την έκδοση των Windows και τις μακρές περιόδους μεταξύ των ενημερώσεων.

Η Microsoft σχετικά του Skype επιδιώκει να γεφυρώσει τις διαφορές ανάμεσα στα λειτουργικά συστήματα που το υποστηρίζουν, καθώς προσπαθεί να φέρει το Skype σε ολόκληρο το παγκόσμιο ακροατήριο που έχει απαιτητικές προσδοκίες και προφανώς τώρα που υφίσταται τεράστιος ανταγωνισμός, γνωρίζει πως δεν υπάρχουν περιθώρια για επιπλέον ελιγμούς.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166