ΑρχικήΕιδήσειςΟ Elon Musk απειλεί την Apple: Όχι iPhone στις εταιρείες μου αν...

Ο Elon Musk απειλεί την Apple: Όχι iPhone στις εταιρείες μου αν ενσωματώσουν το ChatGPT

Οι ανακοινώσεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης που μοιράστηκε η Apple κατά την έναρξη του WWDC 2024 έχουν ήδη προκαλέσει τις πρώτες διαφωνίες, αλλά όταν αυτές οι διαφωνίες προέρχονται από τον ίδιο τον Elon Musk, τα πράγματα γίνονται ενδιαφέροντα. Ας δούμε όμως τα γεγονότα με τη σειρά.

Σας έχουμε μιλήσει εκτενώς για την διαμάχη του με την OpenAI, μια εταιρεία που ίδρυσε ο ίδιος μαζί με τον Sam Altman το 2015. Τώρα, η Apple όχι μόνο ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την εταιρεία, αλλά εξήγησε επίσης ότι το ChatGPT θα ενσωματωθεί στο λειτουργικό σύστημα, προσφέροντας μια σειρά από λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στο iOS 18, iPadOS 18 και macOS Sequoia.

Η νέα λειτουργία “Apple Intelligence” θα επιτρέπει στο Siri να αξιοποιεί το ChatGPT για να απαντά σε σύνθετες ερωτήσεις, αλλά μόνο με την ρητή συγκατάθεση του χρήστη. Ο στόχος είναι να παρέχει πιο πλούσιες και σχετικές απαντήσεις χωρίς να χρειάζεται να ανοίγει η εφαρμογή ChatGPT.

Φυσικά, το ζήτημα της ιδιωτικότητας και της προστασίας των δεδομένων προκάλεσε αμέσως ανησυχία, αλλά ο Craig Federighi, Senior Vice President of Software Engineering, τόνισε τον πλήρη έλεγχο που θα έχουν οι χρήστες στη χρήση του ChatGPT, επισημαίνοντας ότι τα δεδομένα που μοιράζονται με την OpenAI δεν θα καταγράφονται ή δεν θα αποθηκεύονται.

Ο Elon Musk δεν φαίνεται να είναι πεισμένος και, αντίθετα, αντέδρασε έντονα. Μέσω του social network X (πρώην Twitter), εξέφρασε την έντονη αντίθεση του στην ενσωμάτωση με μια σειρά από απειλητικά tweets.

Εάν η Apple ενσωματώσει το OpenAI στο λειτουργικό σύστημα της, τότε τα προϊόντα της Apple θα απαγορευτούν στις εταιρείες μου. Είναι απαράδεκτη παραβίαση της ασφάλειας.

Αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή μιας σειράς ολοένα και πιο δηλητηριωδών αναρτήσεων.

Οι επισκέπτες θα πρέπει να αφήνουν τα προϊόντα Apple τους στην πόρτα, όπου θα φυλάσσονται σε ένα κλουβί.

Ο Elon Musk υποστήριξε επίσης ότι η Apple δεν έχει ιδέα σε τι πάει να μπλέξει, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν θα μπορέσει να διασφαλίσει την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών.

Η Apple δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει πραγματικά όταν παραδίδει τα δεδομένα των χρηστών στο OpenAI. Τους προδίδει.

Δεν έλειψαν μάλιστα και τα memes για να καταστήσει πιο σαφές τι πιστεύει για την Apple Intelligence.

Η Apple και η OpenAI, από την άλλη πλευρά, διαβεβαίωσαν για άλλη μια φορά τους χρήστες δημοσιεύοντας ένα νέο άρθρο στο ιστλόγιο της εταιρείας AI, στο οποίο τονίζεται για άλλη μια φορά ότι τα δεδομένα των χρηστών δεν θα αποθηκεύονται από το OpenAI και ότι οι διευθύνσεις IP θα αποκρύπτονται. Οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν να συνδέσουν τους λογαριασμούς τους στο ChatGPT για να έχουν πρόσβαση σε πληρωμές, αλλά αυτό θα είναι μια επιλογή που θα ενεργοποιείται σε εθελοντικά.

Η Apple υπογράμμισε ότι οι νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ιδιωτικότητα των χρηστών και συνδυάζουν την επεξεργασία στη συσκευή με το cloud computing, διασφαλίζοντας ότι τα δεδομένα δεν αποθηκεύονται πουθενά.

Άραγε η εταιρεία από το Cupertino θα καταφέρει να καθησυχάσει τον Έλον Μασκ; Μόνο ο χρόνος θα δείξει.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166