ΑρχικήΕιδήσειςΟ γιος Ρώσου βουλευτή, o Roman Seleznev καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκιση...

Ο γιος Ρώσου βουλευτή, o Roman Seleznev καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκιση για απάτη ύψους 50 εκατ. δολ.

Ο γιος Ρώσου βουλευτή, o Roman Seleznev καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκιση για μαζική απάτη ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Ρώσος χάκερ Roman Seleznev καταδικάστηκε τελικά σε 14 χρόνια φυλάκιση και βρίσκεται πλέον στην Αμερικανική ομοσπονδιακή φυλακή για τη συμμετοχή σε μία τεράστια κομπίνα αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων που περιλαμβάνει τραπεζική απάτη, κλοπή ταυτότητας και εκβιασμούς. Ο Seleznev είναι 33 ετών, είναι ο γιος του εξέχοντος μέλους του Ρωσικού κοινοβουλίου, του Valery Seleznev – ο οποίος είναι στενός συνεργάτης του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο ίδιος εκτίει ήδη ποινή 27 ετών για μαζική απάτη που σχετίζεται με το hacking, δηλαδή ήταν μπλεγμένος σε ένα κύκλωμα που αποσπούσε δεδομένα και πληροφορίες από πιστωτικές κάρτες που ανήκαν σε αμερικανικές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να προκαλέσει οικονομική ζημιά ύψους σχεδόν 170 εκατομμυρίων δολαρίων. Η ποινή φυλάκισης που δέχτηκε ο προαναφερόμενος είναι ο μεγαλύτερος χρόνος φυλάκισης που δίνεται σε άτομο για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο στις ΗΠΑ.

Ο χάκερ, είναι επίσης γνωστός ως Track2, Bulba και Ncux, και εκτός όλων των άλλων, συμμετείχε και σε επιχείρηση εκβιασμών, δηλαδή δεν έχει αφήσει ποινικό αδίκημα που να μην το έχει πράξει. Επιπλέον είναι υποχρεωμένος να καταβάλει περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση στα θύματα.

Την Πέμπτη (1 Δεκεμβρίου), το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ μερίμνησε ο Seleznev να καταδικαστεί σε πρόσθετο χρόνο φυλάκισης για το ρόλο του στην καμπίνα των 50 εκατομμυρίων δολαρίων, ονόματι cyberfraud και για την τραπεζική απάτη ύψους 9 εκατ. δολ. από τον Οκτώβριο του 2009 έως το 2013.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Αδίστακτοι (1965 ταινία)

Men in Black II (soundtrack)

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166