ΑρχικήΕιδήσειςΟι χρήστες iPhone του Ηνωμένου Βασιλείου κατηγορούν τη Google για κατάχρηση της...

Οι χρήστες iPhone του Ηνωμένου Βασιλείου κατηγορούν τη Google για κατάχρηση της ιδιωτικής ζωής

Οι χρήστες iPhone του Ηνωμένου Βασιλείου κατηγορούν τη Google για κατάχρηση της ιδιωτικής ζωής.

Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε μία ομάδα Βρετανών καταναλωτών, η οποία έχει ασκήσει αγωγή εναντίον της Google για σοβαρή παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των χρηστών στις συσκευές Apple iPhone.

Η συγκεκριμένη ομάδα φέρει την ονομασία «Google you owe us» και σε μία δήλωση της ανέφερε ότι ο γίγαντας των μηχανών αναζήτησης είχε συλλέξει παράνομα τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών τα οποία είχαν καταργηθεί προηγουμένως από τα ίδια τα άτομα.

Αυτό επιτεύχθηκε παρακάμπτοντας τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις απορρήτου του iPhone, ανέφερε η ομάδα, υποστηρίζοντας ότι η Google χρησιμοποίησε έναν αλγόριθμο για να εξαπατήσει τα iPhones με την προοπτική να έχει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών στο πρόγραμμα περιήγησης Safari. Αυτό έγινε το 2011 και το 2012, υποστηρίζει η ομάδα.

Η ομάδα καθοδηγείται από τον συνήγορο καταναλωτών Richard Lloyd, ο οποίος λέει ότι ο στόχος είναι να «στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στην Google και σε άλλους τεχνολογικούς γίγαντες της Silicon Valley, δείχνοντας τους ότι δεν φοβόμαστε να αντισταθούμε απέναντι στο άδικο».

Η ομάδα αποτελείται από 5,4 εκατομμύρια καταναλωτές, καθένας από τους οποίους θα μπορούσε ενδεχομένως να κερδίσει αποζημίωση αρκετών εκατοντάδων λιρώ,ν αν τελικά το δικαστήριο κρίνει ότι η Google έχει παρανομήσει εναντίον αυτών των ατόμων.

Παρόλο που η συγκεκριμένη ομάδα αντιπροσωπεύει εκατομμύρια ανθρώπους, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όλοι έδωσαν τη συγκατάθεσή τους. Ο Paul Baker, συνεργάτης της Simmons & Simmons, λέει ότι η ομάδα πρέπει να δείξει ότι όλοι οι πελάτες μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες για να επιτευχθεί ο σκοπός

Η Google ανέφερε ότι αυτά τα είδη αγωγών δεν είναι κάτι καινούργιο για αυτήν και όπως πάντα μοιραία θα πέσουν στο βρόντο.

«Δεν πιστεύουμε ότι έχει κάποια αξία αυτού του είδους η κίνηση και και αμφισβητούμε τις δήθεν κατηγορίες που μας προσάπτουν», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση της.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166