Ο Καναδάς διερευνά τη χρήση του AI για να αποτρέψει τις αυτοκτονίες

Ο Καναδάς διερευνά τη χρήση του AI για να αποτρέψει τις αυτοκτονίες

Ο Καναδάς διερευνά τη χρήση του AI για να αποτρέψει τις αυτοκτονίες.

Η αυτοκτονία είναι η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου σε άτομα ηλικίας μεταξύ 10 και 19 ετών στον Καναδά. Παρά τις προληπτικές προσπάθειες της χώρας , ο αριθμός των αυτοκτονιών συνεχίζει να αυξάνεται κάθε χρόνο.

Οι υπάρχουσες προσπάθειες περιλαμβάνουν αυξημένη χρηματοδότηση για να αποτραπούν οι αυτοκτονίες, νέα εκπαιδευτικά προγράμματα που προάγουν τη διανοητική ευεξία και άλλες παρόμοιες δράσεις. Αν και αυτές οι προσπάθειες παρέχουν ένα σημαντικό θεμέλιο για την πρόληψη της αυτοκτονίας στον Καναδά, είναι σαφές ότι χρειάζονται επιπλέον τακτικές για να σωθούν περισσότερες ζωές.

εκεί που σταματούν να είναι αποδοτικές όλες οι υπόλοιπες ενέργειες σχετικά με αυτό το ζήτημα, τότε αναλαμβάνει δράση η τεχνητή νοημοσύνη AI με τις άπειρες δυνατότητες που έχει για να προσφέρει βοήθεια, σε αβοήθητους ψυχικά ανθρώπους που βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού και είναι ένα βήμα πριν την αυτοκτονία.

Καναδοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε συνομιλίες με το Advanced Symbolics με έδρα την Οτάβα για να αναπτύξουν ένα πρόγραμμα που θα ενισχύσει τη δύναμη των κοινωνικών μέσων δικτύωσης για την πρόβλεψη αυτοκτονικών συμπεριφορών.

Σύμφωνα με αναφορές , οι όροι της συμφωνίας θα περιλαμβάνουν ένα πιλοτικό πρόγραμμα τριών μηνών. Κατά τη διάρκεια του πειράματος, οι ερευνητές θα αναλύσουν 160.000 λογαριασμούς κοινωνικών μέσων μαζικής δικτύωσης για τον εντοπισμό τάσεων που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν μια ανησυχητική και ύποπτη συμπεριφορά που σχετίζεται με την αυτοκτονία σε κοινότητες σε όλο τον Καναδά.

Όταν η τεχνητή νοημοσύνη AI θα προβλέπει μια πιθανή άνοδο των αυτοκτονιών σε μια δεδομένη περιοχή, οι υπάλληλοι θα βάζουν μπρος το συγκεκριμένο πρόγραμμα που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση για να αναλάβει δράση. Η καναδική κυβέρνηση πρόκειται να οριστικοποιήσει τη σύμβαση για αυτό το σπουδαίο έργο τον επόμενο μήνα. Μετά τη δοκιμασία των τριών μηνών, οι υπάλληλοι θα καθορίσουν εάν απαιτείται περαιτέρω προετοιμασία.

Ένας εκπρόσωπος του Οργανισμού Δημόσιας Υγείας του Καναδά (PHAC) δήλωσε : «Για να βοηθήσουμε στην πρόληψη των αυτοκτονιών, πρέπει να αναπτύξουμε αποτελεσματικά προγράμματα πρόληψης και και να βρούμε δραστικούς τρόπους για να παρεμβαίνουμε έγκαιρα, πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τα διάφορα πρότυπα και τα χαρακτηριστικά των συμπεριφορών που σχετίζονται με την αυτοκτονία. Το PHAC διερευνά τρόπους για να δοκιμάσει μια νέα προσέγγιση για να βοηθήσει σε αυτήν την ταυτοποίηση των μοντέλων, βασισμένων σε δεδομένα που υπάρχουν στο διαδίκτυο, και σχετίζονται με χρήστες που συζητούν για τις αυτοκτονίες.

Το Advanced Symbolics χρησιμοποιεί το AI για τον εντοπισμό των τάσεων στην έρευνας της αγοράς. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Erin Kelly, λέει : Είμαστε η μόνη ερευνητική εταιρεία στον κόσμο που ήταν σε θέση να προβλέψει με ακρίβεια το Brexit, την εκλογή της Χίλαρι Κλίντον στο κόμμα της και τη νίκη του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Ουσιαστικά το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που έχουμε στη διάθεση μας χρησιμοποιεί τις ίδιες μεθόδους που εφαρμόζει η εταιρεία μας για την παρακολούθηση και την ανάλυση του δημόσιου κλίματος για πολιτικούς και εμπορικούς σκοπούς, και κατά συνέπεια είμαστε βέβαιοι πως θα βοηθήσει στη μείωση στα ποσοστά των αυτοκτονιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας