ΑρχικήΑπόψειςΟ λαός ο περιούσιος

Ο λαός ο περιούσιος

Ο θυμόσοφος λαός λέει ότι ο σωστός ο άνθρωπος φαίνεται στα δύσκολα και λογικά συμπεραίνω ότι και ένας λαός στα δύσκολα θα δείξει από τι είναι φτιαγμένος. Και κάθε σώφρων άνθρωπος θα συμφωνήσει μαζί μου ότι και στα εύκολα μάλλον οι έλληνες δεν έχουν δείξει και τα καλύτερα σημάδια τα τελευταία 30 χρόνια. Κομματισμός, διαφθορά, ωχαδερφισμός, ξενοφοβία, ομοφοβία και παρατεταμένη έλλειψη κοινής λογικής. Οπότε δεν περίμενα κάτι καλύτερο από την νέοανακαλυφθείσα οργή των παιδιών των μπουζουκιών και κομματικών παρατάξεων που εκφράζεται με τέτοια ευγλωττία στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Τώρα στα δύσκολα όλοι θυμούνται τους αρχαίους ημών προγόνους. Γεμίσαμε νόθα παιδιά του Περικλή, του μεγαλέξανδρου και του Ιουστινιανού. Για λαός που επικαλείται την ιστορία τόσο συχνά και με τέτοια κτητικότατα πολιτιστικών και πολιτικών επιτευγμάτων είναι αστείο να παρουσιάζουμε τέτοια παντελή άγνοια για αυτήν.

Μια ματιά στην πρόσφατη ιστορία δείχνει τι αποτελέσματα μπορεί να έχει μια οικονομική κρίση. Δεν χρειάζεται να γυρνάμε χιλιάδες χρόνια πρίν. Η έξαρση του εθνικισμού, η διείσδυση του κεφαλαίου σε όποιο μέρος του συστήματος είχε μείνει μερικώς απαλλαγμένο (υγεία, πρόνοια, παιδεία) είναι τα ίδια κεφάλαια στο εγχειρίδιο της ανθρώπινης ιστορίας του εικοστού αιώνα. Κάποτε απειλούσαν την ζωή σου , και αυτό λεγόταν πόλεμος. Τώρα αρκεί να απειλήσουν τον τρόπο ζωής σου για πετύχουν τα ίδια αποτελέσματα, και λέγεται πτώση των spread.

Λοιπόν μια και έχετε τόσο κόσμο να σας χαϊδεύει τα αυτιά εγώ θα σας πω μια αλήθεια. Οι πρόγονοι σας δεν είναι αρχαίοι έλληνες, ούτε βυζαντινοί, ούτε ο Ιησούς Χριστός και οι δώδεκα Απόστολοι. Οι πρόγονοι σας πέθαναν το 74 με την μεταπολίτευση. Κι όποιος έμεινε ζωντανός ξεπουλήθηκε στην ιερή πανήγυρη του Lifestyle το 2004. Μην τους ανακατεύεται τους παραπίσω. Άμα σας βλέπαν θα σας φτύναν. Τα τελευταία 30 χρόνια οι χώρες που είχαν την τύχη να ανήκουν στον ανεπτυγμένο κόσμο έφτιαξαν τις υποδομές τους , την υγεία, την πρόνοια. Έκαναν επιλογές και χάραξαν πολιτικές για την παιδεία τους και τις διεθνείς σχέσεις τους. Εκπαίδευσαν το ανθρώπινο δυναμικό τους και εκσυγχρονίστηκαν. Λάθος ή σωστά θα δείξει η ιστορία , αλλά με συνέπεια απέναντι σε αυτό που ονομάζουνε κοινωνία. Κι εσείς άξια τέκνα της πατρίδας το μόνο σας επίτευγμα ήταν να επιδοθείτε στο πλιάτσικο της καταχρεωμένης χρυσοποίκιλτης φούσκας σας.

Διετελέσατε με τεράστια επιτυχία το επάγγελμα του γιδοβοσκού, του κλεφτοκοτά και του σωματέμπορα. Χτίσατε το κράτος της προχειρότητας και της διαφθοράς. Το κράτος που όσα λιγότερα παράγεις τόσο περισσότερα κερδίζεις. Σβήσατε την αγροτική παραγωγή και την επιχειρηματικότητα. Σβήσατε το σχολείο και το πανεπιστήμιο. Και τολμάτε να μιλάτε για τον Σωκράτη και τον Πλάτωνα. Μα το μεγάλο σας το κρίμα το σιγοψιθυρίζεται όταν είστε μόνοι και θυμάστε πως εδώ και δύο δεκαετίες ασελγήσατε στο κουφάρι των «οικονομικά υπανάπτυκτων» γειτόνων σας μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού. Μεταφορικά και κυριολεκτικά. Και τώρα φοβάστε πως θα κουβαλήσουν και τις δικές σας κόρες.

Σας φταίνε οι Τούρκοι που δεν σας αφήνουν να εξορύξετε πετρέλαιο και να πλουτίσετε, οι Αλβανοί που τρώνε τις δουλειές , οι Γερμανοί που δεν σας πλήρωσαν πολεμικές αποζημιώσεις, οι βησιγότθοι, οι οστρογότθοι και άλλοι πολλοί. Τι και αν σας είπε κάποτε ένας καλός δάσκαλος ότι οι βάρβαροι ήταν μια κάποια λύση;

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Μανταλένα (1960 ταινία)

Ένας μεγάλος έρωτας (1964)

Αστέρω (1959 ταινία)

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166