Ο Λευκός Οίκος κατηγορεί τη Ρωσία για το cyberattack NotPetya

Ο Λευκός Οίκος κατηγορεί τη Ρωσία για το cyberattack NotPetya

Ο Λευκός Οίκος κατηγορεί τη Ρωσία για το cyberattack NotPetya.

Ο Λευκός Οίκος εχθές κατηγόρησε τη Ρωσία για την καταστροφική επίθεση χακαρίσματος που συνέβη πέρυσι, η οποία έφερε την κωδική ονομασία «NotPetya», και είχε προκαλέσει τεράστιες ζημιές σε επιχειρήσεις της Ευρώπης, και ιδιαίτερα τις Βρετανικές.

Επιπλέον στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε και το Υπουργείο Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, λέγοντας ορθά κοφτά πώς το cyberattack NotPetya ήταν δάκτυλος της Ρωσίας.

Η γραμματέας του Λευκού Οίκου, η Σαρά Σάντερς δήλωσε: Η επίθεση ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2017 από το Ρωσικό στρατό και εξαπλώθηκε παγκοσμίως, προκαλώντας ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ολόκληρη την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική. Επίσης ήταν μέρος της συνεχιζόμενης προσπάθειας του Κρεμλίνου να αποσταθεροποιήσει την Ουκρανία, αφού είναι προφανές πως ο άτυπος πόλεμος μεταξύ τους δεν λέει να σταματήσει. Αυτό το γεγονός είναι αναμφισβήτητα ένα απερίσκεπτο cyberattack που θα αντιμετωπιστεί από την διεθνή κοινότητα με τις κατάλληλες συνέπειες προς τον υπεύθυνο που είναι η Ρωσία.

Η έντονα διατυπωμένη, αλλά σύντομη δήλωση, ήταν η πρώτη φορά που η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατηγόρησε ευθέως τη Ρωσία για αυτό που θεωρείται μία από τις χειρότερες επιθέσεις χακαρίσματος στον κυβερνοχώρο. Πολλοί εμπειρογνώμονες στον τομέα της διαδικτυακής ασφάλειας είναι πεπεισμένοι πως δεν χωράει αμφιβολία η ανάμειξη της Ρωσίας στο cyberattack NotPetya.

Η δήλωση ήρθε λίγες ημέρες αφότου οι ηγέτες των Αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών προειδοποίησαν και πάλι ότι η Ρωσία και άλλοι αντίπαλοι της χώρας θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα του κυβερνοχώρου για να προκαλέσουν περαιτέρω ζημιές στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η Aμερικανική κυβέρνηση εξετάζει μια σειρά επιλογών από τις ενδεχόμενες συνέπειες που θα αντιμετωπίσει για αυτό το γεγονός η Ρωσία, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας