Ο Mario δεν είναι πλέον υδραυλικός και ανατρέπονται όσα γνωρίζαμε

Το επίσημο προφίλ του Nintendo αποκαλύπτει ότι η εικονική μασκότ, ο Mario δεν είναι πλέον υδραυλικός.

Η εικονική μασκότ της Nintendo,  ο Mario δεν είναι πλέον υδραυλικός, σύμφωνα με τη νέα σελίδα προφίλ για τον χαρακτήρα που δημιούργησε ο ιαπωνικός γίγαντας παιχνιδιών. “Όλοι γύρω από τον αθλητισμό, είτε πρόκειται για τένις, είτε για μπέιζμπολ, ποδοσφαίρου ή αγωνιστικά αυτοκίνητα, [ο Mario] μπορεί να κάνει τα πάντα”, αναφέρει το προφίλ.

Το προφίλ είναι μεταφρασμένο από τον Kotaku , και συνεχίζει να αποκαλύπτει ότι όχι μόνο ο Mario δεν είναι πλέον ο συνηθισμένος υδραυλικών εγκαταστάσεων, μάλιστα δεν είναι εδώ και καιρό. “Στην πραγματικότητα φαίνεται να έχει εργαστεί ως υδραυλικός εδώ και πολύ καιρό” …

Το παιχνίδι είναι δημιουργημένο και περιτριγυρισμένο πάνω στην ιδιότηταα του Mario, άλλωστε, αυτός είναι κι ο λόγος που το Βασίλειο των Μανιταριών είναι γεμάτο σωληνώσεις, αλλά ποτέ δεν έχει επηρεαστεί πραγματικά από τα παιχνίδια που ο ίδιος και οι φίλοι του έχουν πρωταγωνιστήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Για εκείνους που δεν γνωρίζουν πώς πρωτοξεκίνησε η πορεία Mario, θα εντυπωσιαστείτε με τα παρακάτω. Σε μια συνέντευξη του 2010 στην USA Today , ο φημισμένος δημιουργός του Mario, ο Shigeru Miyamoto δήλωσε ότι ήταν «βασικά ξυλουργός» στο πρώτο του παιχνίδι, το Donkey Kong του 1981.

“Η κονσόλα του βιντεοπαιχνιδιού είχε οθόνη 16 ιντσών. Ο χαρακτήρας που εφηύρα για να ταιριάζει καλύτερα, ήταν αυτός ο μικρός τύπος με μεγάλη μύτη και μουστάκι, τα χαρακτηριστικά του τον έκαναν να ξεχωρίζουν ανάμεσα στο πλήθος”, ο Miyamoto εξήγησε τότε. “Δημιουργήσαμε πρώτα το σχεδιασμό του παιχνιδιού και στη συνέχεια βάλαμε τους χαρακτήρες για να το ταιριάξουμε.

“Με το Donkey Kong, έχουμε αυτόν τον γορίλα που αρπάζει την κοπέλα και το βάζει στα πόδια τρέχοντας και ο παίκτης πρέπει να πάει να τον κυνηγήσει για να σώσει το αθώο κορίτσι. Η σκηνή του παιχνιδιού ήταν ένα εργοτάξιο, βασικά για αυτό το λόγο το κάναμε ξυλουργό.

“Με τον Mario Bros. του [1983], φέραμε τον Luigi και πολλές από τις σκηνές του παιχνιδιού ήταν τοποθετημένες στα υπόγεια, έτσι τον κάναμε να ταιριάζει σε αυτό το σκηνικό και αποφασίσαμε να είναι υδραυλικός. Δηλαδή, το σενάριο υπαγορεύει το ρόλο του”.

Όσον αφορά την ιταλική του κληρονομιά, ο Miyamoto δήλωσε ότι αποφάσισα στο Mario Bros. να “τον βάλω στη Νέα Υόρκη, έχοντας απλά καταγωγή από την Ιταλία.

“Ο Mario μεγαλώνει σε ηλικία και αλλάζει, χωρίς όμως να γερνάει και έτσι εξελίχθηκε με την εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας.Η νέα τεχνολογία είναι φρέσκια και συναρπαστική και το επόμενο πράγμα που στοχεύουμε είναι ο παίκτης να ταυτιστεί και να εξοικειωθεί μαζί του.Έχει ένα οικείο χαρακτήρα, κι αυτό δίνει την εντύπωση στον χρήστη ότι μπορεί να είναι ο γείτονας της διπλανής πόρτας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας