Ο μύθος της γυναικείας μονογαμίας

Ο μύθος της γυναικείας μονογαμίας

Συχνά, οι άντρες στις διάφορες παρέες που συμμετείχα άρχιζαν τη γνωστή «αντρική» συζήτηση: «Η φύση έχει σχεδιάσει τον άντρα ως ένα πολυγαμικό ον. Στη φύση τα θηλυκά είναι βασικά το υποτακτικό φύλο, προγραμματισμένο να δέχεται και να θέλει μόνο έναν σεξουαλικό σύντροφο». Όταν διαμαρτυρόμουν για αυτές τις απλοϊκές δηλώσεις τους, με θώρακες φουσκωμένους από περηφάνια απαντούσαν: «Τα αρσενικά ζώα είναι πολυγαμικά! Είμαστε άντρες και είναι στη φύση μας να θέλουμε σεξ όλη την ώρα. Και είναι ένα από τα καθήκοντα του θηλυκού να μας το δώσει!»

Στο μεταξύ παρατήρησα ότι οι γυναίκες στην παρέα συνήθως δεν αντιδρούσαν πολύ στα λεγόμενα των αντρών. Τα πράγματα όμως αλλάξανε όταν μείναμε μόνες οι γυναίκες. Θυμωμένες μου είπαν ότι αισθάνονται μειωμένες και πληγωμένες όταν βγαίνουν τέτοια λόγια από τα στόματα των συντρόφων τους.

Λοιπόν, την επόμενη φορά που ένας άντρας προσπαθεί να σας διδάξει «τη θέση σας» με το περίφημο «παράδειγμα της φύσης», πείτε του τα ακολούθα αληθινά δεδομένα: «Έρευνες δείχνουν ότι από τα 5.000 είδη θηλαστικών που έχει καταγράψει η επιστήμη μόνο το 3-5% είναι μονογαμικά. Ναι, στη φύση τα περισσότερα αρσενικά είναι πολυγαμικά αλλά το ίδιο ισχύει και για τα θηλυκά! Επίσης, το θηλυκό δεν θα επιτρέψει σε κανέναν επιβήτορα να πραγματοποιήσει την επιθυμία του αν δεν θέλει. Στη φύση το θηλυκό διατάζει και δείχνει ουσιαστικά εάν και πότε θα κάνει σεξ. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά το θηλυκό διαλέγει το ταίρι του και συνήθως δεν ζευγαρώνει με το ίδιο αρσενικό δύο φορές, αλλά κάθε φορά με άλλον!»

Εάν τολμήσετε να τα πείτε αυτά σε έναν άντρα, πολύ πιθανόν να αρχίσει να πνίγεται. Εάν το διαψεύσει με πάθος, τότε στην επόμενη γιορτή του χαρίστε του μια ετήσια συνδρομή του ANIMAL PLANET. Μήπως έτσι μάθει την αλήθεια και επιλέξει να δηλώνει πιο ενδιαφέροντα πράγματα μπροστά σας στην παρέα. Στο μεταξύ, μην αφήσετε κανέναν ξανά να μειώσει τη δύναμη και τη γοητεία του φύλου σας. Είστε μια DIVA στην καρδιά, το νου και στο σώμα, μην το ξεχάσετε ποτέ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας