Η Ιρλανδία θα μετατρέψει μονάδα παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα σε πάρκο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Η Ιρλανδία θα μετατρέψει μονάδα παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα σε πάρκο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Ο Όμιλος Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ESB), μια κρατική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας που λειτουργεί στην Ιρλανδία, ανακοίνωσε σχέδια για τη μετατροπή της μονάδας παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα στην κομητεία Clare σε πάρκο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Πρόκειται για το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα στην Ιρλανδία, και θα μετατραπεί σε “κόμβο πράσινης ενέργειας “για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του νησιού.

Εκτός από την αναβάθμιση της περιοχής που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του συγκεκριμένου εργοστασίου, σχεδιάζεται παράλληλα και η κατασκευή ενός τεράστιου αιολικού πάρκου που θα παράγει επιπλέον 1,4 GW , το οποίο θα κατασκευαστεί από την εξειδικευμένη εταιρεία Equinor που θεωρείται από τις κορυφαίες στο είδος της.

Όταν πραγματοποιηθεί αυτό το φιλόδοξο σχέδιο, η συγκεκριμένη περιοχή θα μετονομαστεί σε Green Atlantic @ Moneypoint και, εκτός από το αιολικό πάρκο που θα εκτείνεται στις ακτές σε αυτήν την τοποθεσία, θα δημιουργηθεί ταυτόχρονα ένα εργοτάξιο για την παραγωγή και συναρμολόγηση πλωτών ανεμογεννητριών, μία νέα εγκατάσταση για την παραγωγή και αποθήκευση υδρογόνου , και η επιτόπια μετατροπή του σε ηλεκτρική ενέργεια, και τέλος ένας υπερσύγχρονος σταθμός για τη διαχείριση όλων αυτών των πηγών ενέργειας και της σχετικής διεπαφής με το ιρλανδικό και ευρωπαϊκό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Irish Times εξήγησε σε ένα άρθρο που αφορά το παρόν ζήτημα: «Η Ιρλανδία δυστυχώς εισάγει το 80% της ενέργειας της (πετρέλαιο, άνθρακας και φυσικό αέριο) από ξένες χώρες, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή η νέα επένδυση θα έχει ως βασικό σκοπό να αντιστρέψει αυτό το τεράστιο ποσοστό εισαγόμενης ενέργειας, σταματώντας να πετάει άσκοπα τα χρήματα της στον κάλαθο των αχρήστων, ενώ συνάμα η χώρα θα καταστεί ένα ενεργός εξαγωγέας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που θα δώσει τη δυνατότητα να έρθουν νέες και σημαντικές ροές εσόδων στα κρατικά ταμεία της χώρας».

Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπογραμμιστεί πως τέτοιου είδους επενδύσεις, αν και κρίνονται αντικειμενικά εξαιρετικά δαπανηρές, ακόμη και για τα πιο πλούσια κράτη, έχουν τα εχέγγυα να επιφέρουν πολλαπλά οφέλη, πέραν των οικονομικών εσόδων που θα προκύψουν από αυτήν την οικονομική δραστηριότητα.

Διάβασε επίσης:

Εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας για μειωμένο λογαριασμό στο ρεύμα

Προηγούμενο άρθροΟ μύθος της γυναικείας μονογαμίας
Επόμενο άρθροΣτάσου πλάϊ μου…
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας