ΑρχικήΕφαρμογέςΟ Siri της Apple σκοπεύει να γίνει ο προσωπικός σας ψυχολόγος

Ο Siri της Apple σκοπεύει να γίνει ο προσωπικός σας ψυχολόγος

Ο Siri της Apple σκοπεύει να γίνει ο προσωπικός σας ψυχολόγος, βοηθώντας αν σε δύσκολες μέρες, αρκεί να συνομιλήσετε μαζί του.

Σύμφωνα με την Apple, “οι άνθρωποι έχουν σοβαρές συνομιλίες με το Siri”. Η εταιρεία λέει , ότι αρκετά άτομα μιλάνε με τον φωνητικό βοηθό Siri κατά τις αγχωτικές ημέρες τους ή όταν έχουν κακές σκέψεις στο μυαλό τους.

“Στρέφονται στο Siri σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης”, λέει η Apple, ή “όταν θέλουν καθοδήγηση για να ζήσουν μια πιο υγιεινή ζωή”. Αυτό οδήγησε τον κατασκευαστή του iPhone να διερωτηθεί εάν μπορεί να μετατρέψει το Siri σε εικονικό θεραπευτή.

Για να το επιτύχει αυτό, η Apple ψάχνει επί του παρόντος έναν μηχανικό με φόντο ψυχολογίας για να συμμετάσχει στην ομάδα του Siri.

Ένας επιτυχημένος υποψήφιος θα “παίξει ρόλο στην επόμενη επανάσταση στην αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή”, καθώς ο Siri δεν θα είναι απλά χρήσιμος για να σας υπενθυμίζει τις απαιτούμενες ειδοποιήσεις, αλλά θα καταστεί ένα φωνητικό σύστημαπου θα μπορούσε να σας βοηθήσει στις πιο σκοτεινές στιγμές σας.

Η αγγελία διαφημιζόμενου με βάση την Καλιφόρνια συνεχίζει: “Παίξτε μέρος στην επόμενη επανάσταση στην αλληλεπίδραση ανθρώπου-ηλεκτρονικού υπολογιστή … Ψάχνουμε ανθρώπους με πάθος για τη δύναμη των δεδομένων, επίσης να έχουν τις δεξιότητες για να μετατρέψουν δεδομένα σε έξυπνες πηγές που θα ωθήσουν Siri στο επόμενο επίπεδο. ”

Ουσιαστικά, η Apple ψάχνει για έναν μηχανικό ηλεκτρονικών υπολογιστών που καταλαβαίνει τους αλγορίθμους και πώς να γράφει τον κώδικα, αλλά να έχει επίσης ένα υπόβαθρο στην ψυχολογία και την ανθρώπινη αλληλεπίδραση.

Αυτή η κίνηση για την επέκταση της ικανότητας του Siri δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη για όποιον έχει δει την Apple να εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, ακόμα και σε όσους τους αρέσουν το Google Assistant ή την Alexa του Amazon. Το αυξανόμενο ενδιαφέρον της Apple για την υγεία και την ευημερία των πελατών της, πρακτικά περνάει μέσα από την εκπαίδευση του Siri στην ψυχολογία και την ψυχική υγεία, το οποίο είναι προφανές ένα μεγάλο βήμα για να επιτύχει ακόμη περισσότερα.

Μια μελέτη του 2016 από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ βρήκε πως οι προσωπικοί βοηθοί όπως το Siri χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο από ανθρώπους που λένε ότι είναι καταθλιπτικοί και χρειάζονται βοήθεια.

Όπως υπενθύμισε το Apple Insider , ο συνιδρυτής του Siri, ο Tom Gruber συζήτησε με αυτό που ονομάζει «AI» (τεχνητή νοημοσύνη) κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης τον Απρίλιο. “Μπορούμε να επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε το AI για να αυτοματοποιήσουμε και να ανταγωνιστούμε τους αντιπάλους μας ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το AI για να αυξήσουμε την αποδοτικότητα μας σε διάφορους τομείς, συνεργαζόμενοι μαζί του, να ξεπεράσουμε τους γνωστικούς μας περιορισμούς και να μας βοηθήσει να κάνουμε πράγματα που μας φαίνονταν απίστευτα πριν”, δήλωσε ο Gruber.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166