Ο συνιδρυτής του WhatsApp, Jan Koum φεύγει από την πλατφόρμα του και το Facebook

Ο συνιδρυτής του WhatsApp, Jan Koum φεύγει από την πλατφόρμα του και το Facebook

Ο συνιδρυτής του WhatsApp, Jan Koum φεύγει από την πλατφόρμα του και το Facebook.

Ο Jan Koum, ανακοίνωσε ότι παραιτείται και από την εταιρεία που είχε ιδρύσει, ωστόσο ταυτόχρονα εγκαταλείπει τη θέση του από μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Facebook.

Ο Koum επιβεβαίωσε την παρούσα είδηση με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, η οποία πραγματοποιήθηκε μία ώρα μετά από το νέο που δημοσιεύτηκε στη Washington Post.

Η δήλωση του στο facebook ανέφερε τα εξής: Φεύγω σε μια εποχή που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το WhatsApp με περισσότερους τρόπους από όσο θα μπορούσα να πραγματικά να φανταστώ. Η ομάδα είναι ισχυρότερη από ποτέ και θα συνεχίσει να κάνει εκπληκτικά πράγματα.

Το WhatsApp διαθέτει περίπου 1,5 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως. Ο Koum έχει ιδρύσει την εταιρεία από κοινού με τον Brian Acton το 2009. Όταν ο Acton και ο Koum πούλησαν την εταιρεία στο Facebook το 2014 , είχε περίπου 500 εκατομμύρια χρήστες. Το Facebook απέκτησε το WhatsApp για περισσότερα από 16 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Acton εγκατέλειψε το Facebook το Σεπτέμβριο. Στα μέσα Μαρτίου, προέτρεψε τους χρήστες να διαγράψουν το προφίλ του στο facebook μετά από την είδηση ​​ότι η Cambridge Analytica μια εταιρεία ανάλυσης δεδομένων , μέσω του Facebook ενεπλάκη στο μεγάλο σκάνδαλο που είχε σχέση με την εκστρατεία του Προέδρου Donald Trump κατά τις προεδρικές εκλογές του 2016. Η The Guardian ανέφερε ότι η Cambridge Analytica χρησιμοποίησε με δόλιο τρόπο τα προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook για να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Ο αριθμός των επηρεαζόμενων χρηστών αναθεωρήθηκε αργότερα σε 87 εκατομμύρια από το Facebook.

Δεδομένου ότι το Facebook απέκτησε το WhatsApp, προέβη σε κάποιες αλλαγές στην εφαρμογή που είναι αντίθετες με το αρχικό όραμα του Koum και του Acton. Το αρχικό WhatsApp είχε συνδρομή 99 σεντ ανά έτος, το οποίο κατάργησε το Facebook μετά την εξαγορά της επιχείρησης. Οι ιδρυτές δεσμεύτηκαν κατά την ανακοίνωση της εξαγοράς ότι η “WhatsApp θα παραμείνει αυτόνομη και θα λειτουργήσει ανεξάρτητα” – αλλά αυτό άλλαξε το 2016 όταν η WhatsApp συμφώνησε να μοιραστεί με το Facebook ένα περιορισμένο αριθμό δεδομένων που είχε σχέση με τους χρήστες του WhatsApp, συμπεριλαμβανομένων των τηλεφωνικών αριθμών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας