ΑρχικήΕιδήσειςΟ τομέας της πληροφορικής θα απολέσει μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας στο μέλλον

Ο τομέας της πληροφορικής θα απολέσει μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας στο μέλλον

Ο τομέας της πληροφορικής θα απολέσει μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας στο μέλλον, εξαιτίας του αυτοματισμού και της τεχνητής νοημοσύνης που έχει εισχωρήσει βαθιά σε αυτό το κλάδο.

Για τους επαγγελματίες του τομέα της πληροφορικής, θα μπορούσε η τεχνητή νοημοσύνη (AI) να αποτελέσει την αρχή του τέλους ή να δηλώσει την αυγή μιας νέας εποχής ευκαιριών.

Μέρος της δουλειάς μας για εμάς που ασχολούμαστε με την πληροφορική είναι να βοηθήσουμε οργανισμούς και ιδιώτες να προβλέψουν πώς οι δυνάμεις που διαμορφώνουν το μέλλον και πως θα μπορούσαν να επιφέρουν διαφορετικά μελλοντικά αποτελέσματα εντοπίζοντας πιθανές επιπτώσεις και επιλογές δράσης σε κάθε σενάριο.

Υπάρχουν πολλές απόψεις για το μέλλον όσον αφορά την τεχνητή νοημοσύνη στον εργασιακό χώρο και πώς μπορεί να επηρεάσει το ρόλο των επαγγελματιών της πληροφορικής ειδικότερα. Οι απόψεις και οι προβλέψεις ποικίλλουν ευρέως – με κάποιες να υποδηλώνουν την απώλεια 80% όλων των θέσεων εργασίας στον αυτοματισμό εντός 20 ετών και άλλοι προβλέπουν 50% αύξηση της απασχόλησης κατά την περίοδο.

Στο πλαίσιο της πληροφορικής, ορισμένοι προβλέπουν ότι οι ρόλοι των προγραμματιστών θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από το AI μέσα σε μια δεκαετία, ενώ άλλοι υποδηλώνουν ότι η πληροφορική θα μπορούσε να είναι το μεγαλύτερο παγκόσμιο επάγγελμα μέχρι το 2030.

Η πραγματικότητα είναι ότι κανείς δεν ξέρει – βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο σχετικά με την εξέλιξη και την εφαρμογή του AI για να μάθουμε πόσο μακριά και πόσο γρήγορα θα μπορούσε να εξαπλωθεί και πώς θα αντιδράσει η κοινωνία.

Έτσι, αντί να στεκόμαστε στις προβλέψεις, προτιμούμε να προετοιμαζόμαστε για μια σειρά αποτελεσμάτων – εξετάζοντας πιθανά σενάρια και χρησιμοποιούμε αυτές τις “μελλοντικές ιστορίες” για να επισημάνουμε κρίσιμες προκλήσεις και επιλογές που πρέπει να αρχίσει η κοινωνία σήμερα.

Συγκεκριμένα, θέλουμε να επικεντρωθούμε στον εντοπισμό ευκαιριών για τη χρήση τεχνολογίας για την ενίσχυση της ανθρωπότητας και για την εξάπλωση του ανθρώπινου ταλέντου στον εργασιακό χώρο. Σε αυτό το άρθρο, ρωτάμε: πως μπορεί το AI να επηρεάσει τις εργασίες πληροφορικής τα επόμενα χρόνια.

Για να διερευνήσουμε τα πιθανά μέλλοντα του επαγγέλματος στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής και τον ρόλο του στις επιχειρήσεις, παρακάτω εξετάζουμε σενάρια από το 2019, το 2021, το 2023 και το 2025.

2019, οι σχέσεις μεταξύ των επαγγελματιών και των πελατών θα διαφοροποιηθούν.

Ένας πιθανός “αναπτυξιακός ρόλος” του IT το 2019 θα μπορούσε να συνίσταται στην παροχή συμβουλών σε πελάτες, βασιζόμενοι στην ανάπτυξη λογισμικού υπηρεσιών AI για να μειώσουν το κόστος και να αποκτήσουν δεκάδες πελάτες με τα αποτελέσματα τους.

Για παράδειγμα, όταν ένας απογοητευμένος πελάτης που πλήρωσε υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης από ένα εξειδικευμένο γραφείο, η συνήθης απολογία ενός εμπειρογνώμονα είναι να εξηγεί ότι πιθανόν να φταίει ο αλγόριθμος και η εφαρμογή της τεχνολογίας που δεν είναι ικανοποιημένος και όχι αυτός . Από την πολυετή εμπειρία μου στο χώρο έχω συνηθίσει να βλεπω προσωπικά μηνύματα από τις εταιρείες, οι πελάτες που θεώρησαν ότι οι αυτοματοποιημένες επικοινωνίες είχαν καταστεί απρόσωπες και έδειχναν έλλειψη κατανόησης των αναγκών τους.

Ένα βασικό ζήτημα ήταν ότι το AI δεν εκπαιδεύτηκε να απαντήσει επαρκώς στις ερωτήσεις των πελατών και επομένως το χέρι του καλούντος θα κλείσει το τηλέφωνο επειδή τα ερωτήματα του δεν θα απαντώνται ή θα έχει κουραστεί ή θα παρεξηγηθεί.

Ο ρόλος του επαγγελματία πληροφορικής εδώ είναι να βοηθήσει τους πελάτες να καταλάβουν πότε να εφαρμόσουν βαθιά (δηλ πλήρως εκπαιδευμένοι bots εξυπηρέτησης πελατών) έναντι στενών (απλών αλγορίθμων προσανατολισμένων στην εργασία) AI. Αυτό το είδος ευκαιρίας θα μπορούσε να αυξηθεί αρκετά γρήγορα καθώς τα εργαλεία AI γίνονται οικονομικά προσιτά ακόμη και για τις μικρότερες επιχειρήσεις.

2021: Διαταραχή της ιεραρχίας.

Μέχρι το 2021, η AI μπορεί να έχει γίνει τόσο διαδεδομένη στις επιχειρήσεις που θα στηρίζει κάθε σημαντική στρατηγική και επιχειρησιακή απόφαση. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι το προσωπικό πληροφορικής της πρώτης γραμμής συμμετέχει σε όλες τις πτυχές της επιχείρησης – κατευθύνει τις επιλογές για την επίτευξη επιθυμητών επιχειρηματικών αποτελεσμάτων με ταχύτητα και στη συνέχεια αναπτύσσει ή διαμορφώνει τις λύσεις.

Από τις νεοσύστατες επιχειρήσεις έως τις πολυεθνικές, οι μελλοντικοί οργανισμοί θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σε ένα οικοσύστημα εφαρμογών AI, το οποίο θα ενισχύσει την κατάσταση των εργαζομένων στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής και θα τους ζητήσει να χρησιμοποιήσουν ποικιλία δεξιοτήτων και ταλέντων (συμπεριλαμβανομένων δεξιοτήτων και ικανοτήτων διαχείρισης ανθρώπων).

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι και άλλοι επαγγελματίες της διαχείρισης θα πρέπει να κατανοήσουν πλήρως την τεχνολογία, και συνεπώς οι ρόλοι τους θα εισχωρήσουν στον χώρο της πληροφορικής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς να υπάρξουν δυσλειτουργίες.

2023: Μάθετε και αναπτύξτε νέα σύνολα δεξιοτήτων.

Μέχρι το 2023, σε αυτό το σενάριο, το λογισμικό, το υλικό και οι περισσότερες συσκευές θα μπορούν να πράξουν αυτο-παρακολούθηση, αυτοδιάγνωση και αυτοθεραπεία. Οι καινοτομίες στην εκτύπωση 3D και 4D καθιστούν δυνατή τη σχεδίαση και την επιδιόρθωση της δικής σας μηχανής (ή την επιδιόρθωση) και έχουν κάνει την πληροφορική πιο οργανική και εξατομικευμένη σε κάθε πελάτη.

Οι ανοικτές αλυσίδες AI θα χρησιμοποιούνται για να στηρίξουν έμπρακτα τις επιχειρήσεις που δεν είναι ικανές να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους. Αυτές οι “Κατανεμημένες Αυτόνομες Λειτουργίες” (DAOs) λειτουργούν εξ ολοκλήρου μόνο με αλγόριθμους, με όλες τις συναλλαγές να ολοκληρώνονται χρησιμοποιώντας έξυπνες συμβάσεις αυτοελέγχου.

Αυτές οι εταιρείες καλούν μόνο ειδικούς IT σε περίπτωση αποτυχίας των συστημάτων AI. Η αυτοματοποίηση των εργασιών πληροφορικής είναι ο κανόνας και οι περισσότερες θέσεις εργασίας θα έχουν εξαφανιστεί. Σε αυτό το μέλλον, οι επαγγελματίες στον τομέα της πληροφορικής πρέπει να μάθουν και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες για τον κόσμο επάνω στην εργασία τους. Ένας πιθανός νέος ρόλος εργασίας θα περιλαμβάνει τη διδασκαλία.

2025: θα έχει διαφοροποιηθεί τελείως το υπάρχον τοπίο.

Ο κόσμος του 2025 θα είναι πολύ διαφορετικός για τους επαγγελματίες πληροφορικής. Σε αυτό το μέλλον, οι περισσότερες θέσεις εργασίας θα έχουν αυτοματοποιηθεί και πολλοί εργαζόμενοι θα έχουν αντικατασταθεί.

Ωστόσο, μπροστά στις πανταχού παρούσες και κάπως παντοδύναμες μελλοντικές τεχνολογίες, ορισμένοι τεχνολογικοί επαγγελματίες θα εξελίξουν τις δυνατότητές τους, προσφέροντας περισσότερα πράγματα από ότι στο παρελθόν.

Οι μελλοντικές εταιρείες πληροφορικής θα μπορούσαν να επικεντρωθούν στην παροχή βοήθειας στους πελάτες για να τους μάθουν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία. Κατά καιρούς, ο σύμβουλος πληροφορικής μπορεί να σας συμβουλεύσει ότι θα ήταν προς το συμφέρον του οργανισμού να στραφείτε προς αυτό το σκεπτικό.

Συνοψίζοντας.

Τα παραπάνω σενάρια δεν είναι εξαντλητικές αναπαραστάσεις του μέλλοντος, αλλά απαραίτητες κλήσεις αφύπνισης. Η μελέτη και η δημιουργία ποικίλων εικόνων του μέλλοντος είναι μια ασφαλιστική πολιτική που ξεπερνά τις μελλοντικές εκπλήξεις.

Είναι πιθανό ότι μέχρι το 2025 η κύρια προστιθέμενη αξία των υπηρεσιών πληροφορικής θα είναι η ικανότητά της να υπηρετεί την τεχνολογία. πρέπει όλοι να κατανοήσουμε πώς η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι εχθρός μας, αλλά ένα πολύ εύπλαστο εργαλείο που λειτουργεί αποτελεσματικά για να εξυπηρετήσει κάθε δύσκολη πτυχή της πληροφορικής.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166