ΑρχικήΟικονομίαΗ Google επιλέγει να ασκήσει έφεση στο πρόστιμο ύψους € 2,4 δις...

Η Google επιλέγει να ασκήσει έφεση στο πρόστιμο ύψους € 2,4 δις της ΕΕ

Η Google επιλέγει να ασκήσει έφεση στο πρόστιμο ύψους € 2,4 δις ευρώ για την αντιμονοπωλιακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Google «με σεβασμό» διαφωνεί με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Google επέλεξε να ασκήσει έφεση στο ρεκόρ των € 2,42 δισ. Που επιβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή νωρίτερα αυτό το έτος λόγω ισχυρισμών ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google ευνόησαν αθέμιτα τη δική της υπηρεσία αγορών Google μέσω ανταγωνιστών της στο διαδίκτυο.
Η Google επιβεβαίωσε ότι άσκησε έφεση ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η εταιρεία αποφάσισε να προσβάλει την ποινή, αναφέροντας ότι το πρόστιμο είναι παράλογο και δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Είναι το μεγαλύτερο πρόστιμο αντιντάμπινγκ που επιβλήθηκε ποτέ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξοργίζοντας το γίγαντα του ίντερνετ.

Στην απόφασή της τον Ιούνιο, η Επιτροπή ισχυρίστηκε ότι η Google είχε «καταχραστεί την κυριαρχία της στην αγορά ως μηχανή αναζήτησης δίνοντας παράνομα πλεονέκτημα σε ένα άλλο προϊόν της Google, την υπηρεσία σύγκρισης αγορών», κίνηση που «έρχεται σε βάρος των πελατών» και “καταπνίγει την καινοτομία” στην αγορά ηλεκτρονικών αγορών.

Στο πλαίσιο της απόφασης, η Επιτροπή δήλωσε ότι η Google πρέπει να τερματίσει τις πειθαρχικές πρακτικές αναζήτησης εντός 90 ημερών ή η Επιτροπή θα χτυπήσει την εταιρεία με πρόσθετες χρηματικές ποινές έως και πέντε τοις εκατό του μέσου παγκόσμιου ημερήσιου κύκλου εργασιών του Alphabet, της μητρικής εταιρείας της Google.

Σύμφωνα με αναφορές, καθώς και η άσκηση προσφυγής κατά της ποινής που καταγγέλλεται, η Google ανακοίνωσε επίσης την περασμένη εβδομάδα στην ΕΕ ότι θα επιχειρήσει ωστόσο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της απόφασης.

Ο κ. Margrethe Vestager, ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την πολιτική ανταγωνισμού, δήλωσε εκείνη την εποχή: “Η Google έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα πολλά καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν αλλάξει τη ζωή μας, αυτό είναι καλό, αλλά η στρατηγική της Google για την υπηρεσία σύγκρισης αγορών δεν ήταν μόνο η προσέλκυση πελατών, αλλά μου τον τρόπο τις καθιστούσε το προϊόν της καλύτερο από εκείνο των αντιπάλων της.

“Αντ ‘αυτού, η Google κακοποίησε την κυριαρχία της στην αγορά ως μηχανή αναζήτησης, προωθώντας τη δική της υπηρεσία σύγκρισης αγορών στα αποτελέσματά της αναζήτησης και υποβιβάζοντας τους ανταγωνιστές.

“Αυτό που έκανε η Google είναι παράνομο σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ για τους αντιμονοπωλιακούς νόμους, δεν επέτρεψε σε άλλες εταιρείες να ανταγωνιστούν με βάση τα πλεονεκτήματα και να καινοτομούν, και το σημαντικότερο ήταν να αρνηθεί στους ευρωπαίους καταναλωτές μια πραγματική επιλογή υπηρεσιών και τα πλήρη οφέλη της καινοτομίας. η οποία έχει από καιρό αρνηθεί οποιαδήποτε παράβαση, δήλωσε σε δήλωση ότι «με σεβασμό» διαφωνεί με την απόφαση της ΕΚ.

Η Google, η οποία έχει από καιρό αρνείται οποιαδήποτε παράβαση, δήλωσε σε δήλωσή της ότι «με σεβασμό» διαφωνεί με την απόφαση της ΕΚ, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη ότι η εταιρεία αποφάσισε να την αμφισβητήσει.

“Όταν αγοράζετε ηλεκτρονικές συσκευές, θέλετε να βρείτε γρήγορα και εύκολα τα προϊόντα που αναζητάτε και οι διαφημιζόμενοι θέλουν να προωθήσουν τα ίδια προϊόντα, γι ‘αυτό και η Google εμφανίζει διαφημίσεις για ψώνια, συνδέοντας τους χρήστες μας με χιλιάδες διαφημιζόμενους, μεγάλους και μικρούς, τρόπους που είναι χρήσιμοι και για τους δύο “, δήλωσε ο οργανισμός τον Ιούνιο.

“Διαφωνούμε με σεβασμό με τα συμπεράσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα. Θα εξετάσουμε λεπτομερώς την απόφαση της Επιτροπής.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166