ΑρχικήΔιαδίκτυοΟ Vivaldi browser χρησιμοποιεί το DuckDuckGo ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σε ιδιωτικά...

Ο Vivaldi browser χρησιμοποιεί το DuckDuckGo ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σε ιδιωτικά παράθυρα

Ο Vivaldi browser χρησιμοποιεί το DuckDuckGo ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σε ιδιωτικά παράθυρα.

Το Vivaldi desktop browser που κυκλοφόρησε το 2016 από τον συνιδρυτή του Opera, τον Jon von Tetzchner, εισήγαγε σήμερα ένα μικρό, αλλά ενδιαφέρον νέο στοιχείο.

Όπως κάνουν συνήθως όλα τα προγράμματα περιήγησης, έτσι και το Vivaldi προσφέρει ιδιωτική λειτουργία περιήγησης για να κρατά τα ιδιωτικά στοιχεία των χρηστών απόρρητα, καθώς δεν καταγράφει τους ιστότοπους που επισκέπτεστε ή αποθηκεύει cookies και προσωρινά αρχεία.

Ωστόσο, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές, το Vivaldi θα καταστήσει το DuckDuckGo την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στα παράθυρα ιδιωτικής περιήγησης, ανεξάρτητα από το ποια είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σας στη κανονική λειτουργία περιήγησης.

Για όσους αναγνώστες μας δε γνωρίζουν, το DuckDuckGo ιδρύθηκε το 2008, και αποτελεί το αντιστάθμισμα στα τεχνάσματα της Google που συλλέγει τις πληροφορίες των χρηστών, εν αντιθέσει το DuckDuckGo δεν παρακολουθεί, δεν καταγράφει και ούτε αποθηκεύει κανένα στοιχείο του χρήστη κατά την περιήγηση.

Επίσης το DuckDuckGo υπόσχεται να εξυπηρετήσει το κοινό με ακόμη πιο αποτελεσματικό τρόπο, δηλαδή όταν ένας χρήστης γράφει έναν όρο ή μία φράση στη μηχανή αναζήτησης, αυτό με τη σειρά του συλλέγει πληροφορίες από εκατοντάδες πηγές, όπως το Wikipedia και το OpenStreetMap.

Η Apple έχει καταστήσει το DuckDuckGo ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης για το Safari από το 2014, ενώ ο Tor το έχει χρησιμοποιήσει από προεπιλογή από το 2016.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166