Το Facebook ελέγχει εξονυχιστικά τις εφαρμογές που ακολουθούν τα χνάρια της Cambridge Analytica

Το Facebook ελέγχει εξονυχιστικά τις εφαρμογές που ακολουθούν τα χνάρια της Cambridge Analytica

Το Facebook ελέγχει εξονυχιστικά τις εφαρμογές που ακολουθούν τα χνάρια της Cambridge Analytica.

Μετά το τρομερό σκάνδαλο που προκάλεσε η εταιρεία Cambridge Analytica, το Facebook δήλωσε σήμερα ότι θα ενισχύσει τον έλεγχό του σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι προγραμματιστές εφαρμογών μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα του Facebook.

Επίσης ανακοινώθηκε σήμερα, ότι οι προγραμματιστές εφαρμογών θα πρέπει να υπογράψουν μια σύμβαση που θα τους επιτρέπει να αποκτήσουν πρόσβαση στις δημοσιεύσεις ενός χρήστη ή σε ιδιωτικά δεδομένα.

Στο μέλλον, οι χρήστες των οποίων τα δεδομένα έχουν καταστρατηγηθεί από έναν προγραμματιστή θα ειδοποιούνται από το Facebook για να τους ενημερώσει αναφορικά με αυτή την κατάσταση.

Η χθεσινή δημοσίευση του Zuckerberg στο Facebook είναι η πρώτη δημόσια απάντησή του για το θλιβερό συμβάν που αφορά τηCambridge Analytica.

Επιπλέον επόμενο μήνα θα εμφανιστεί ένα εργαλείο στην πλατφόρμα του Facebook, το οποίο θα τους δίνει τη δυνατότητα να ρίξουν μια ματιά σε εφαρμογές που έχουν πρόσβαση στα προσωπικά τους στοιχεία.

Ο Mark Zuckerberg δήλωσε ότι: Είμαι υπεύθυνος για ότι συμβαίνει στην πλατφόρμα μας. Η Cambridge Analytica καταχράστηκε την εμπιστοσύνη που της έδειξε το Facebook. Αλλά ήταν επίσης μια παραβίαση της εμπιστοσύνης μεταξύ του Facebook και των ανθρώπων που μοιράζονται τα δεδομένα τους μαζί μας, και περιμένουν από εμάς να τους προστατεύσουμε. Δεσμευόμαστε ότι θα διορθώσουμε αυτή την αδικία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας