Οδηγός επιβίωσης στο γραφείο, θα σωθείτε

Οδηγός επιβίωσης στο γραφείο, θα σωθείτε

Αν ανακάλυψες ότι οι διακοπές που περίμενες τόσο για να ξεκουραστείς από τη δουλειά δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα και το πρόβλημα είναι ότι μισείς τη δουλειά σου, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτό το νεκρό χρόνο προς όφελος σου.

Το πρόβλημα είναι το εξής: Γύρισες από τις διακοπές και ανακάλυψες ότι τελικά δεν ήταν η κούραση το πρόβλημα. Κάθε πρωί που πας στη δουλειά το σκέφτεσαι από τη στιγμή που κλείσεις την πόρτα του σπιτιού μέχρι τη στιγμή που θα πατήσεις το κουμπί του ασανσέρ στο κτίριο της εταιρείας. Κάθε φορά που πιάνεις το ποντίκι ζυγίζει 280 κιλά και κάθε φορά που ανοίγεις ένα παράθυρο χαίρεσαι όταν αργεί να φορτώσει.

Δεν λες πολλές καλημέρες, μόνο με όσων το βλέμμα συναντηθεί τυχαία με το δικό σου, δεν ακούς τις πρωινές συζητήσεις των άλλων για τα αθλητικά ή το πάρτι που πήγαν εχθές και κάνεις πως δεν ακούς κάθε φορά που σε φωνάζουν.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν είσαι ο μόνος. Ακόμα και με πιθανότητα 1 στις χίλιες πρέπει να υπάρχουν 3 έως 4 εκατομμύρια άντρες πάνω στη γη που υποφέρουν από τη δική σου ασθένεια: Μισούν τη δουλειά τους και δεν ξέρουν τι να κάνουν για να επιβιώσουν στο γραφείο. Και τα πράγματα είναι πιο απλά από ότι νομίζεις. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτό το νεκρό χρόνο προς όφελος σου.

Βρες νέα project

Δες ποια project σε ενδιαφέρουν περισσότερο και ζήτησε από τον προϊστάμενο σου να σε κάνει «εσωτερική» μεταγραφή. Φυσικά δεν είναι εύκολο να τον πείσεις –συνήθως ο καθένας μας κολλάει στο ρόλο που καθορίζουν οι ανάγκες της εταιρείας-και φυσικά δεν θα είναι εύκολο αυτός να πείσει τους ανωτέρους του.

Είναι, όμως, στο χέρι σου να οργανώσεις ένα καλό σχέδιο και να του το παρουσιάσεις. Αν δεν πετύχει μπορείς να χρησιμοποιήσεις αναλογικά παραδείγματα: Θύμισε του τον αρχιμάγειρα Τεν Κάτε και πως χρησιμοποίησε το Ζιλμπέρτο σαν μπακ ή τον Τοροσίδη που παίζοντας διαφορετικές θέσεις σκοράρει κατά ριπάς.

Η ιδέα είναι απλή: Ή μαθαίνεις καινούρια πράγματα που θα αυξήσουν τα προσόντα σου και θα σου δώσουν εμπειρία για μια νέα δουλειά ή, όντως, καταφέρνεις να βρεις το δρόμο προς τα δίχτυα και να ανταμείβεσαι μέσα στη δουλειά σου.

Βρες τη δουλειά που σου ταιριάζει

Όλες οι δουλειές έχουν καλές στιγμές και όλες οι δουλειές έχουν αγγαρείες. Το θέμα εδώ είναι να έχεις καταλάβει εσύ τι δεν πάει καλά με την τωρινή σου θέση ώστε να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Για να μη γράφω θεωρίες, βάλε μια ατζέντα πάνω στο γραφείο σου, κάνε δύο στήλες, «συν» και «πλην», και κάθε φορά που κάνεις κάτι βάλτο στη σωστή κατηγορία. Μετά από κάνα δύο μήνες κάνε απολογισμό.

Αν τα αρνητικά είναι πολύ περισσότερα από τα θετικά είναι ώρα να κοιτάξεις τα θετικά και να σκεφτείς ποια δουλειά, σε ποια εταιρεία και με ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε να έχει τα περισσότερα από αυτά. Πάλι δεν αποκλείεται η περίπτωση της εσωτερικής μεταγραφής αρκεί εσύ προτείνεις στους ανώτερους σου ένα σενάριο στο οποίο κερδίζεται και οι δύο.

Βρες και κάνε νέους φίλους

Είτε πετύχουν τα παραπάνω, είτε αποτύχουν, θα πρέπει να σκεφτείς τρόπους να αξιοποιήσεις το χρόνο σου κοινωνικά. Κάνε φίλους και όσες περισσότερες διασυνδέσεις μπορείς ξεκινώντας από τους «νέους» της εταιρείας που είναι πάντα οι πιο εύκολοι και προχωρώντας προς τα πάνω! Οι φίλοι έχουν φίλους που μπορεί να γίνουν δικοί σου φίλοι. Και οι φίλοι αυτοί μπορεί να δουλεύουν σε άλλες εταιρείες, να έχουν θέσεις ευθύνης. Και επειδή μια ευκαιρία πάει από στόμα σε στόμα, το αυτί σου πρέπει να είναι κοντά στα κατάλληλα χείλη.

Σκότωσε χρόνο δημιουργικά

Εδώ έχουμε κάνει ολόκληρη διατριβή και αφορά όσους έχουν αποφασίσει ότι δε φταίει το γραφείο, δε φταίει η εταιρεία αλλά φταίνε οι ίδιοι με το να βρίσκονται στο λάθος περιβάλλον. Μέχρι να βρεθεί λοιπόν το επόμενο στάδιο, η μόνη λύση είναι η δημιουργική αξιοποίηση του χρόνου.

Lego Digital Designer

Κατόπιν λαϊκής απαίτησης και χρόνων διστακτικότητας, η Lego αποφάσισε να εναρμονιστεί με την ψηφιακή εποχή και να αναπτύξει το δικό της πρόγραμμα σχεδιασμού Lego. Δεν έχει -προς το παρόν ελπίζουμε- μεγάλη βάση κομματιών αλλά ο τρόπος σχεδιασμού δεν απαιτεί γνώσεις CAD και μοιάζει πολύ στο πραγματικό παιχνίδι. Τα κομμάτια αλλάζουν προσανατολισμό πολύ εύκολα και τοποθετούνται με το χαρακτηριστικό “snap” που έχουν και τα φυσικά Lego’s. Μεγάλο κόλλημα!

Virtual DJ

Βάλε τους φακέλους στα συρτάρια, τα ακουστικά στα αυτιά, πάρε τα αγαπημένα σου mp3 και αφήσε τον Virtual DJ που κρύβεται μέσα σου να ξεδιπλώσει όλο του το ταλέντο. Διπλά dexx με όλες τις ρυθμίσεις, όπως και σε επαγγελματικές κονσόλες, scratch, fade εφέ και πολύ σύντομα ο Paul Oakenfold θα σε παρακαλάει για… αυτόγραφο. Στη χειρότερη θα παίξεις μόνο στο πάρτι σου!

Resume Maker Pro

Είτε μείνεις στο facebook, είτε κολλήσεις με κάποια από τις προτάσεις μας το σίγουρο είναι ότι μετράς εβδομάδες. Η δουλειά σου είναι πιο βαρετή και από το άθροισμα Facebook συν πλέξιμο. Όποτε είτε εσύ θα φύγεις, είτε αυτοί θα σε διώξουν.

Και για αυτό όμως έχουμε τη λύση. Το Resume Maker Pro κάνει καταπληκτικά βιογραφικά!

Punch! Professional Home Design Platinum Suite

Το Punch! είναι η καλύτερη λύση αν θέλετε να πειραματιστείτε με τον εσωτερικό σχεδιασμό, την αναδιαμόρφωση της κουζίνας σας, ή να σχεδιάσετε από το μηδέν το σπίτι σας και να παρουσιάσετε τις ιδέες σας σε ένα μηχανικό. Μπορείτε να δοκιμάσετε αλλαγές στο χρώμα, την υφή, ακόμη και το μέγεθος των αντικειμένων όπως μια βιβλιοθήκη ή να δείτε απλώς πως ένα άλλο έπιπλο ταιριάζει δίπλα της. Μια εντυπωσιακή εφαρμογή είναι το Hands-On Real Model που δίνει τη δυνατοτητα εκτυπώσεων σε χαρτί ή χαρτόνι ώστε να μπορείτε να φτιάξετε ένα πραγματικό μοντέλο του σπιτιού σας.

Piano Suite Premier

Εάν θέλετε να μάθετε πιάνο απλά, εύκολα και χωρίς την ενοχλητική μουσική θεωρία η ψηφιακή «ουρά» του Premier είναι η καταλληλότερη. Τα μαθήματα γίνονται με έναν εύληπτο τρόπο και χωρίζονται σε επίπεδα ικανότητας. Παράλληλα μπορείτε να μάθετε να διαβάζετε παρτιτούρες και να γράφετε μουσική.

Ulead Photo Explorer

Το Ulead Photo Explorer είναι το ευκολότερο πρόγραμμα για την οργάνωση υποστηρίζοντας όλους του τύπους αρχείων φωτογραφία, βίντεο και μουσικής. Στις λειτουργίες περιλαμβάνονται και η εισαγωγή ετικετών, η ανταλλαγή μέσω mail, διαδικτύου ή εκτυπώσεων. Παράλληλα διαθέτει και μια εμπεριστατωμένη εφαρμογή για την επεξεργασία των φωτογραφιών.

Rosetta Stone

Θέλετε να μάθετε ξένες γλώσσες είτε για να επεκτείνετε το βιογραφικό σας είτε γιατί σκοπεύετε να ταξιδέψετε; Η σειρά Rosetta Stone χρησιμοποιεί για εξελιγμένη τεχνική σύνδεσης εικόνας και λόγου ώστε να αποφύγετε τη γραμματική, το συντακτικό, το λεξιλόγιο και την απομνημόνευση. Είναι ο τρόπος που τα παιδιά μαθαίνουν τη μητρική τους γλώσσα με πολύ άμεσα και διαρκή αποτελέσματα.

Typing Instructor Deluxe

Η γρήγορη δακτυλογράφηση με τυφλό σύστημα σημαίνει εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος. Και όπως πολλές άλλες δεξιότητες μπορείτε να την αναπτύξετε μέσω λογισμικού. Ένα από αυτά είναι το Typing Instructor Deluxe που απευθύνεται σε όλους από παιδιά μέχρι επαγγελματίες. Αν σας φαίνεται βαρετό δείτε το σαν παιχνίδι και προσπαθήστε για high score.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας