Οι 3 καλύτερες εφαρμογές Android για τρέξιμο

Οι 3 καλύτερες εφαρμογές Android για τρέξιμο

Για πολλούς το Texnologia Net είναι το κορυφαίο όλων. Πέρα από την καταγραφή των διαδρομών σας κατά τη διάρκεια του τρεξίματος ή της ποδηλασίας κρατάει και άλλα σημαντικά στοιχεία όπως ρυθμό, χρόνο, καμένες θερμίδες και απώλεια βάρους. Πρέπει να είναι η εφαρμογή που κρατάει τις περισσότερες πληροφορίες για το τρέξιμο και τις παρουσιάζει με καταπληκτικά διαγράμματα.

Πέρα από την ελεύθερη διαδρομή το Texnologia Net δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσετε συγκεκριμένες διαδρομές που είτε τις έχει δημιουργήσει η εφαρμογή για την περιοχή σας ή άλλοι χρήστες της εφαρμογής. Περιλαμβάνει και το κομμάτι του trainer όπου σας παρέχει οδηγίες και σχέδια για να επιτύχετε συγκεκριμένους στόχους, λόγου χάρη «προπόνηση 5 χιλιομέτρων».

Πίνακας περιεχομένων

Endomondo

Το Endomondo είναι ένα πλούσιο σε χαρακτηριστικά running app. Όπως και οι προηγούμενες εφαρμογές για τρέξιμο, έτσι και το Endomondo κάνει τα γνωστά: μετράει την απόσταση, το χρόνο και την ταχύτητα σας κατά την διάρκεια του τρεξίματος.

Πέρα από την μέτρηση των θερμίδων που χάνετε, που είδαμε και στο Runkeeper, καθώς και την μέτρηση της απώλειας βάρους η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει κάτι το διαφορετικό. Σας παρέχει ηχητικό trainer για συμβουλές κατά την διάρκεια του τρεξίματος, μέσα από την καταγραφή της διαδρομής προσφέρει συμβουλές για την σωστή ενυδάτωση του οργανισμού(π.χ. 2 ποτήρια νερό μετά από 30 λεπτά τρέξιμο) και έχει εμψυχωτικές προτάσεις για την δημιουργία κινήτρου.

Στα θετικά είναι το γεγονός ότι έχει πολλές δραστηριότητες για να διαλέξετε και ενώ τα περισσότερα έχουν επιλογή ανάμεσα στο τρέξιμο και την ποδηλασία το Endomondo έχει μεγάλο πλήθος επιλογών για να διαλέξετε, όπως μπάσκετ, κολύμβηση, κυκλική προπόνηση κ.α.

Strava

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες εφαρμογές για τρέξιμο το Strava που είναι λιγότερο γνωστό, φέρνει όμορφο και ενδιαφέρον interface για να κερδίσει τους χρήστες. Οι δυνατότητες σαν εφαρμογή είναι περίπου οι ίδιες με των παραπάνω εφαρμογών.

Αυτό που παρέχει το Strava είναι ότι καταγράφει την απόσταση, το χρόνο, την ταχύτητα και συνδυάζει όλες τις μετρήσεις για να δημιουργήσει πίνακες κατάταξης, επιτεύγματα και προκλήσεις. Έτσι μαζί με τις σημαντικές πληροφορίες του τρεξίματος δημιουργεί και κίνητρα για τους χρήστες.

Το Strava είναι πολύ κοινωνικό και σας προτρέπει να καλέσετε φίλους και να γνωρίσετε αγνώστους που μπορεί να τρέχουν στην περιοχή σας και συνδυάζεται πολύ καλά με τα Smart Watches. Κατά κύριο λόγο είναι λιτό και απέριττο, ότι πρέπει για τους αρχάριους.

Zombies, Run!

Αν όλα τα παραπάνω σας μοιάζουν ίδια ή είστε της φιλοσοφίας για να τρέξω πρέπει κάτι να με κυνηγά, τότε το “Zombies, Run!” είναι ότι πρέπει. Η εφαρμογή σας βάζει να τρέξετε για την ζωή σας μέσα από «επεισόδια» και «σεζόν», όπου σε κάθε επεισόδιο υπάρχει και διαφορετική ιστορία η οποία συνεχίζεται κατά τη σεζόν.

Σε κάθε επεισόδιο εσείς πρέπει να τρέξετε για να ολοκληρώσετε κάποιο στόχο ο οποίος βέβαια σχετίζεται με επιβίωση του ανθρώπινου είδους και τη δική σας. Το Zombies, Run! Πιο πολύ μοιάζει με παιχνίδι παρά με εφαρμογή για τρέξιμο. Η ιστορία εξελίσσεται και εσείς απολαμβάνετε το τρέξιμο χωρίς να σας προβληματίζουν τα στατιστικά. Για όσους θέλουν κάτι διαφορετικό και όχι mainstream το Zombies, Run! είναι ότι πρέπει!