Οι 8 πιο επικίνδυνες τροφές για σκύλους

Οι 8 πιο επικίνδυνες τροφές για σκύλους

Φαίνεται πως τα σκυλιά δεν τρώνε μόνο αυτά που τους δίνουν, αλλά και οτιδήποτε άλλο βρούν από κάτω στο έδαφος. Υπάρχουν όμως και τροφές που μπορεί να σκοτώσουν κυριολεκτικά το σκυλί σας.

Τα τελευταία χρόνια, το πως και τι ταΐζουμε τα σκυλιά μας, έχει αλλάξει δραματικά. Στο παρελθόν, ήμασταν βέβαιοι ότι μόνο το κρέας, καθώς και άλλες πρωτεΐνες στη διατροφή του, του εξασφάλιζαν μία υγιή ζωή. Εξαιτίας αυτού, τα σκυλιά έχουν τραφεί με αρκετή πρωτεΐνη που τα έχει οδηγήσει στην έλλειψη ισορροπίας του μεταβολισμού τους, της απώλειας των τριχών τους και την αδυναμία.

Σήμερα, έχουμε ανακαλύψει ότι τα σκυλιά είναι παμφάγα στην πραγματικότητα, αφού τρώνε κρέας, λαχανικά, καθώς και άλλα μη κρεατικά τρόφιμα.

Έχουμε ακούσει κατά καιρούς διάφορους να λένε τι πρέπει και τι δεν θα πρέπει να ταΐζουν τα σκυλιά τους, ποιά εμπορικά τρόφιμα είναι τα καλύτερα, ποιά είναι η μέγιστη τροφή σε πρωτεΐνες και ποιές τροφές για σκύλους είναι πιό φθηνές. Υπάρχουν μερικές πολύ καλές πληροφορίες για τις καλύτερες πηγές τροφίμων και συστατικών που θα πρέπει να δίνετε στο σκύλο σας, αυτό όμως που έχει σημασία, είναι τί θα πρέπει να αποφύγετε να το ταΐζετε.

Δείτε τις τροφές για σκύλους που είναι επικίνδυνες:

Παρακάτω δίνονται μερικές σημαντικές λεπτομέρειες για να δείτε τι μπορεί να προκαλέσει τοξική δηλητηρίαση στο σκύλο σας, όπως και ορισμένα συμπτώματα που υποδεικνύουν ότι κάτι έχει ο σκύλος σας που έφαγε την εκάστοτε τροφή.

Κόκκαλα

Τα πιό κοινά και συχνά ατυχήματα για τα σκυλιά είναι χωρίς αμφιβολία τα κόκκαλα. Πολλά σκυλιά που ανήκουν σε ιδιοκτήτες, καταλήγουν στον κτηνίατρο, λόγω του ότι μασάνε κόκκαλα. Η πραγματικότητα είναι πως τα σκυλιά, είναι παμφάγα και όχι σαρκοφάγα. Τα περισσότερα σκυλιά δεν μπορούν να φάνε με ασφάλεια τα κόκκαλα, δεδομένου ότι μπορούν να τα σπάσουν και τα κομμάτια να καταλήξουν στον εντερικό σωλήνα, που απαιτείται χειρουργική επέμβαση και μπορεί να πεθάνουν.

Σοκολάτα

Η σοκολάτα θεωρείτε επίσης πολύ επικίνδυνη τροφή για το σκύλο και μάλιστα με μόλις λίγα κομμάτια. Η αιτία είναι η θεοβρωμίνη που βρίσκεται στην σοκολάτα και ανήκει στην κατηγορία των αλκαλοειδών. Έχει σαν αποτέλεσμα το θάνατο του σκύλου, αφού είναι ιδιαίτερα τοξικό γι’αυτόν. Αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό του, διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημά του και συστέλει τις αρτηρίες του. Τα συμπτώματα είναι εμετός, διάρροια, ανησυχία, επιληπτικές κρίσεις, καρδιακή ανακοπή και θάνατος. Ο θάνατος μπορεί να προκληθεί μετά από τέσσερις ώρες αφότου έφαγε την σοκολάτα.

Γάλα και τυρί

Ακριβώς όπως και οι άνθρωποι, πολλά σκυλιά έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και μπορεί να έχουν διάρροια, εφόσον πιούν γάλα. Το σκυλί δεν έχει το απαιτούμενο ένζυμο για να σπάσει τη ζάχαρη και το γάλα θα αντιδράσει στον οργανισμό του, κάνοντας εμετό, έχοντας διάρροια και άλλα γαστρεντερικά προβλήματα. Ακόμα κι αν στο σκυλί σας αρέσουν πραγματικά τα γαλακτοκομικά προϊόντα, και ανατράφηκε από μικρό σκυλάκι με το γάλα της μάνας του, δεν σημαίνει πως το αντιμετωπίζει κιόλας, για την ακρίβεια, δεν μπορεί να το πιεί. Το τυρί είναι πολύ υψηλό σε λιπαρά και μπορεί να οδηγήσει το σκυλί σας σε παγκρεατίτιδα, φλεγμονή του παγκρέατος που μπορεί να γίνει θανατηφόρα.

Αν νομίζετε ότι χρειάζετε να δώσετε στο σκυλί σας λίγο τυρί, μπορείτε να ψάξετε στην αγορά και να δείτε αν υπάρχει σε μορφή χαπιού.

Κρεμμύδι και σκόρδο

Το κρεμμύδι και το σκόρδο, καταστρέφουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια του σκυλιού και επέρχεται ο θάνατος. Το κρεμμύδι και το σκόρδο, επιδρούν σαν τοξικά συστατικά στον οργανισμό του σκυλιού και του προκαλούν εμετό και διάρροια, η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε αναιμία, αδυναμία, δυσκολία στην αναπνοή και φυσικά να το σκοτώσουν. Τα κρεμμύδια, ακόμα και μαγειρεμένα, είναι πολύ επικίνδυνα; Τα σκυλιά καθώς και οι γάτες, μπορεί να αρρωστήσουν σοβαρά από την κατανάλωση, ακόμη και με πολύ λίγο κρεμμύδι. Το σκόρδο για να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες, θα πρέπει το σκυλί σας να το καταναλώσει σε μεγάλες ποσότητες.

Σταφίδα και σταφύλι

Η σταφίδα και το σταφύλι μπορούν να προκαλέσουν τον θάνατο σε σκυλιά κάθε μεγέθους. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν εμετό, διάρροια και άλλα γαστρεντερικά προβλήματα. Αλλά το πιο συγκλονιστικό είναι ότι, τα σταφύλια οι σταφίδες μπορούν να προκαλέσουν μέχρι και νεφρική ανεπάρκεια. Τα συμπτώματα ξεκινούν περίπου 24 ώρες μετά την κατανάλωση.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι επικίνδυνο για το σκύλο σας. Πρώτον, το εξωτερικό μέρος του αβοκάντο, εκτός από το γεγονός ότι είναι τοξικό, γλιστράει κιόλας και αυτό μπορεί εύκολα να το καταπιεί, προκαλώντας του έντονο πόνο που οφείλεται σε απόφραξη του εντεριού σωλήνα και χρειάζεται χειρουργική επέμβαση. Τα συμπτώματα της δηλητηρίασης περιλαμβάνουν, δυσκολία στην αναπνοή, κοιλιακό πόνο και μια μη φυσιολογική συσσώρευση υγρού στο στήθος και στην κοιλιά του.

Ζύμη με μαγιά

Εάν κάνετε σπιτικό ψωμί με προζύμι, ποτέ δεν πρέπει να δώσετε ζύμη στο σκυλί σας, αφού όταν φάει τη ζύμη που περιέχει μαγιά, στο στομάχι του, παράγεται οινόπνευμα το οποίο είναι τοξικό για το κατοικίδιό σας. Ένας άλλος λόγος είναι ότι η ζύμη που περιέχει μαγιά, μεγαλώνει στο στομάχι και τα έντερά του, με αποτέλεσμα να παράγεται μεγάλη ποσότητα αερίου στο πεπτικό του σύστημα. Αυτό θα προκαλέσει έντονο πόνο και μπορεί ενδεχομένως και ρήξη στο στομάχι ή στο έντερο. Τα συμπτώματα είναι έμετος, κοιλιακή δυσφορία, πέφτει σε λήθαργο και έλλειψη ενδιαφέροντος για οτιδήποτε.

Καφές

Παρόμοια με την σοκολάτα, ο καφές περιέχει ένα διεγερτικό που δεν είναι ασφαλές για τα σκυλιά. Η μεθυλιωμένη ξανθίνη που βρίσκεται στον καφέ, διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα και μέσα σε λίγες ώρες προκαλεί έμετο, ανησυχία, έντονους παλμούς της καρδιάς και δυστυχώς, ακόμα και το θάνατο.

Πιθανόν να υπάρχουν και άλλες τεροφές για σκύλους που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες. Εμείς απλά σας αναφέραμε κάποιες καθημερινές τροφές δικές μας, που καλό θα είναι να μην τις δώσετε στον σκύλο σας να τις δοκιμάσει.

Προηγούμενο άρθροΣκέψου θετικά με μεθοδικούς τρόπους
Επόμενο άρθροΠως να κρατήσει ένας γάμος και ο ρόλος της γυναίκας
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας