Οι Μπαχάμες θα ξεκινήσουν εξόρυξη πετρελαίου 150 μίλια από τη Νότια Φλόριντα

Οι Μπαχάμες θα ξεκινήσουν εξόρυξη πετρελαίου 150 μίλια από τη Νότια Φλόριντα

Η πολιτεία της Φλόριντα προσπαθεί με κάθε τρόπο να προστατεύσει τις ακτές της από οποιαδήποτε περιβαλλοντική ρύπανση. Ωστόσο την παρούσα χρονική στιγμή έρχεται μία περίεργη είδηση που σίγουρα θα την προβληματίσει, αφού οι Μπαχάμες σχεδιάζουν να αρχίσουν να αναζητούν πετρέλαιο, σε λιγότερο από ένα μήνα, σε μία θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται μόλις 150 μίλια μακριά από την ακτή του Sunshine State.

Η Bahamas Petroleum Company, ή BPC, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι συμφώνησε με την Βρετανική εταιρεία Stena IceMAX που θα διαθέσει το γεωτρύπανο, ότι θα ξεκινήσει τις γεωτρήσεις στη συγκεκριμένη περιοχή. Η πλατφόρμα που θα έχει ενσωματωμένο το γεωτρύπαν βρίσκεται επί του παρόντος αγκυροβολημένη στο Λας Πάλμας στις Κανάριες Νήσους, ενώ εκτιμάται ότι θα φτάσει στις Μπαχάμες στις 15 Δεκεμβρίου.

Διάφοροι εμπειρογνώμονες και περιβαλλοντολόγοι επισημαίνουν ότι η γεώτρηση θα δημιουργήσει μία σειρά από επικίνδυνες απειλές για τα θαλάσσια οικοσυστήματα, τόσο στην Καραϊβική, όσο και στη Φλόριντα, και παροτρύνουν τις αρμόδιες αρχές στις Μπαχάμες να ακυρώσουν άμεσα αυτήν την επιπόλαια ενέργεια. Επιπρόσθετα, ορισμένοι ειδικοί επί του θέματος αναφέρουν ότι οι κίνδυνοι που συνδέονται με τη γεώτρηση πετρελαίου υπερτερούν κατά πολύ των πιθανών οφελών για τον λαό στις Μπαχάμες και ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να επικεντρώνεται στον τουρισμό ως βασική πηγή εσόδων.

«Η εξόρυξη πετρελαίου είναι ένα ριψοκίνδυνο εγχείρημα που βάζει σε τεράστιους κινδύνους τις παράκτιες κοινότητες στις Μπαχάμες και στη Φλόριντα», δήλωσε η Diane Hoskins, διευθύντρια στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό Oceana.

Η Oceana και αρκετοί άλλοι οικολογικοί και περιβαλλοντικοί οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένης της Waterkeeper Alliance και της Bonefish & Tarpon Trust, έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό στις Μπαχάμες, τον Hubert Minnis νωρίτερα αυτό το μήνα, να μην προβεί σε τούτη την προγραμματισμένη ενέργεια.

Μεταξύ των ανησυχιών που εκφράστηκαν στην επιστολή, οι οργανισμοί αναφέρουν την έλλειψη αθροιστικής ανάλυσης των ενδεχόμενων επιπτώσεων που θα προκύψουν, αφού είναι «το βασικό θεωρητικό εργαλείο κάθε εκτίμησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας