Οι μέσες χειμερινές θερμοκρασίες στα βορειοανατολικά των ΗΠΑ έχουν ανέβει έως και 4,8 βαθμούς από το 1970

Οι μέσες χειμερινές θερμοκρασίες στα βορειοανατολικά των ΗΠΑ έχουν ανέβει έως και 4,8 βαθμούς από το 1970

Το χειμώνα 1969-1970, η Φιλαδέλφεια είχε μια μέση θερμοκρασία 30,3 βαθμούς Φαρενάιτ (-0.1°C βαθμούς Κελσίου), ενώ την περσινή χρονιά, ο μέσος όρος ήταν 39,4 (4 βαθμούς Κελσίου).

Οι χειμώνες έχουν θερμανθεί σημαντικά από το 1970 στα βορειοανατολικά των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε η Climate Central, μια οργάνωση επιστημόνων και δημοσιογράφων που ερευνούν το κλίμα μέσα από διεξοδικές μελέτες.

Συνολικά, η ομάδα διαπίστωσε ότι ο χειμώνας, όχι μόνο είναι πιο ζεστός από ό,τι πριν από 50 χρόνια, αλλά θερμαίνεται πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη σεζόν σε 38 πολιτείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Πενσυλβανίας και του Νιου Τζέρσεϋ.

Για να καταλάβετε πως έχει η κατάσταση:

  • Στη Φιλαδέλφεια, το Climate Central υπολόγισε ότι οι μέσες χειμερινές θερμοκρασίες έχουν αυξηθεί 4,8 βαθμούς από το 1970, ενώ η φετινή σεζόν είχε 19 ημέρες με θερμοκρασίες πολύ πάνω από τις κανονικές.
  • Στο Ατλάντικ Σίτι, του Νιου Τζέρσεϋ, οι χειμώνες έχουν θερμανθεί κατά 4,3 βαθμούς, ενώ διαπιστώθηκε πως η σεζόν είχε 14 ημέρες με θερμοκρασίες πάνω από το κανονικό.
  • Το Άλενταουν, στη Πενσυλβάνια, έχει θερμανθεί κατά 3,8 βαθμούς, με 14 ακόμη ημέρες που ήταν πιο ζεστές από το κανονικό.

Για να αντλήσει τα ευρήματα του, το Climate Central χρησιμοποίησε δεδομένα από το Εφαρμοσμένο Σύστημα Πληροφοριών (Applied Climate Information System) που σχετίζονται με τις κλιματολογικές συνθήκες από 242 μετεωρολογικούς σταθμούς στις ΗΠΑ.

Υπολόγισε πως οι μέσες θερμοκρασίες που ήταν αισθητά πάνω από το φυσιολογικό, ήταν περισσότερο έντονες το Δεκέμβριο, το Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 2019 με 2020 σε σύγκριση με τους ίδιους μήνες το 1969 με 1970.

Από τους 242 μετεωρολογικούς σταθμούς, το 98% κατέγραψε αύξηση των μέσων χειμερινών θερμοκρασιών από το 1970, με τους περισσότερους να θερμαίνονται 2 βαθμούς ή και παραπάνω.

Συνολικά, οι μέσες θερμοκρασίες του χειμώνα αυξήθηκαν περισσότερο γύρω από τις Μεγάλες Λίμνες στις βορειοανατολικές περιοχές

Ο Sean Sublette, μετεωρολόγος στο Climate Central που ζει στην κομητεία Bucks, δήλωσε ότι τα 50 χρόνια δεδομένων δείχνουν μια αναμφισβήτητη αύξηση της θερμοκρασίας στην περιοχή της Φιλαδέλφειας.

Ωστόσο, με τα υπάρχοντα δεδομένα που έχουν στην κατοχή τους οι επιστήμονες, αναφέρουν ότι, ακόμη και σε σύγκριση, πριν από 150 χρόνια, και πάλι τα στοιχεία δείχνουν ότι αυξήθηκαν οι μέσες ελάχιστες χειμερινές θερμοκρασίες μεν, αλλά όχι τόσο γρήγορα δε. Με λίγα λόγια τα δεδομένα μας παραπέμπουν στο γεγονός ότι υπάρχει μια σταθερή ανοδική τάση με την πάροδο του χρόνου, και μάλιστα το χειρότερο από όλα είναι ότι δεν υπάρχει πλέον επιστροφή εάν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Επίσης, οι ερευνητές εξήγησαν ότι οι θερμοκρασίες αυξάνονται ακόμη και όταν ο ήλιος δεν κάνει την εμφάνιση του, δηλαδή βρίσκεται κρυμμένος πίσω από τα σύννεφα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας