Οι εκκλησίες του Ηνωμένου Βασιλείου θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση του τηλεφωνικού σήματος

Οι εκκλησίες του Ηνωμένου Βασιλείου χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση του τηλεφωνικού σήματος

Οι εκκλησίες του Ηνωμένου Βασιλείου θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση του τηλεφωνικού σήματος.

Οι εκκλησιαστικοί πυργίσκοι σε ολόκληρη τη Βρετανία θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της ευρυζωνικότητας, της κινητής τηλεφωνίας και της σύνδεσης WiFi στις αγροτικές περιοχές, σύμφωνα με σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ της κυβέρνησης και της Εκκλησίας της Αγγλίας. Η ανακοίνωση έγινε χθες την Κυριακή.

«Αυτή η συμφωνία με την εκκλησία της Αγγλίας θα σημαίνει ότι ακόμη και ένα κτίριο του 15ου αιώνα θα μπορεί να βοηθήσει το Ηνωμένο Βασίλειο να προσαρμοστεί στο μέλλον», δήλωσε ο Matt Hancock, υπουργός Ψηφιακού Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού.

Το CoE έχει 16.000 κτίρια εκκλησιών και περίπου το 65% των εκκλησιών του βρίσκονται σε αγροτικές κοινότητες, καθιστώντας τους ιδανικούς οικοδεσπότες βασικών ψηφιακών υποδομών.

Υπάρχουν σήμερα περισσότερες από 120 περιπτώσεις ευρυζωνικών και κινητών υπηρεσιών που παραδίδονται από ενοριακές εκκλησίες, μέσω ασυρμάτων πομπών που είναι τοποθετημένοι σε πύργους, ως κεραίες, δορυφορικά πιάτα και καλώδια.

«Γνωρίζουμε ότι οι εκκλησίες που βρίσκονται σε αγροτικές περιφέρειες χρησίμευαν πάντα ως κόμβος για τις κοινότητές τους», δήλωσε ο Stephen Cottrell, ο επίσκοπος του Chelmsford στη νοτιοανατολική Αγγλία, και κατά συνέπειαη εκκλησία έχει ήδη συμβάλει στην ενίσχυση της ευρυζωνικής πρόσβασης.

«Η ενθάρρυνση των εκκλησιών για τη βελτίωση της συνδεσιμότητας θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση δύο από τα μεγαλύτερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι αγροτικές περιοχές την απομόνωση και την αειφόρος ανάπτυξη» πρόσθεσε ο Stephen Cottrell.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας