Οι επιχειρήσεις αποτυγχάνουν να αξιοποιήσουν τα δεδομένα τους λόγω έλλειψης δεξιοτήτων ανάλυσης

Οι επιχειρήσεις αποτυγχάνουν να αξιοποιήσουν τα δεδομένα τους λόγω έλλειψης δεξιοτήτων ανάλυσης

Οι επιχειρήσεις αποτυγχάνουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα δεδομένα τους λόγω έλλειψης δεξιοτήτων ανάλυσης, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Μια έκθεση της Infosys διαπίστωσε ότι ένα σημαντικό ποσοστό των επιχειρήσεων αποτυγχάνει να χρησιμοποιήσει τις αναλύσεις δεδομένων με το σωστό τρόπο, προφανώς γιατί δεν διαθέτουν το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό που είναι υπεύθυνο για αυτή την εργασία.

Σε αυτή την διεξοδική έρευνα συμμετείχαν χιλιάδες επιχειρήσεις με έσοδα άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, όπου διαπιστώθηκε ότι τα 2/5 (40%) των ανώτατων στελεχών αναγνώρισαν την έλλειψη απαιτούμενων δεξιοτήτων στην ανάλυση δεδομένων στο εργατικό δυναμικό που διαθέτουν.

Σχεδόν το ήμισυ (44%) δήλωσε ότι η επιχείρηση τους δίνει καθημερινά σκληρή μάχη για να ενσωματώσει όλα τα σύνολα δεδομένων από διάφορες πηγές σε ένα κεντρικό σημείο, αλλά όχι με απόλυτη επιτυχία, και το 43% δήλωσε ότι οι ομάδες τους δεν είχαν κατανοήσει την ανάπτυξη των σωστών τεχνικών ανάλυσης.

Όλες αυτές οι λεπτομέρειες στην πραγματικότητα εμποδίζουν τις επιχειρήσεις να επιλέξουν και να χρησιμοποιήσουν τα κατάλληλα εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων τις υπηρεσίες ανάλυσης δεδομένων τρίτου μέρους για να αξιοποιήσουν στο έπακρο όλα τα απαραίτητα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους, και μέσα από αυτό το συρφετό βγαίνει το συμπέρασμα πως υπάρχει ανάγκη οργανωμένων διαδικασιών, όπως και η απαραίτητη εκπαίδευση αναφορικά με την τεχνική κατάρτιση των εργαζομένων που αναλαμβάνουν αυτά τα καθήκοντα

Σχεδόν το ήμισυ (47%) των ηγετών στις επιχειρήσεις δήλωσε ότι το πιο αποτελεσματικό βήμα για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων είναι η εκπαίδευση των υπαλλήλων για να ανταπεξέλθουν στις αρμοδιότητές τους.

Η ερευνήτρια εταιρεία ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Οι μεγαλύτερες προκλήσεις οφείλονται στην έλλειψη εμπειρογνωμοσύνης στην ενσωμάτωση πολλαπλών συνόλων δεδομένων (σύμφωνα πάντα με το 44% των ερωτηθέντων) και στην αδυναμία κατανόησης του τρόπου ανάπτυξης των ορθών τεχνικών ανάλυσης (43% των ερωτηθέντων)».

Οι επιχειρήσεις που προχωρούν από τη μία επιλογή στην άλλη, αναζητώντας τη σωστή λύση, βασισμένοι στην επιφανειακή γνώση, πιθανότατα δεν θα την βρουν ποτέ – και θα μπορούσαν τελικά να πληρώσουν αυτήν την αδυναμία με ένα βαρύ τίμημα, που φυσικά μεταφράζεται σε απώλεια Εσόδων

Οφείλουμε να επισημάνουμε πώς αρκετές επιχειρήσεις παρουσιάζουν αδυναμία στην κατανόηση και τον προσδιορισμό των ορθών τεχνικών ανάλυσης των δεδομένων, όπου είναι ο σημαντικότερος τρόπος για να ξεπεραστούν τα οποιαδήποτε προβλήματα προκύπτουν σε καθημερινή βάση.

Επίσης δεν πρέπει ποτέ να παραβλέπεται το γεγονός πως η επένδυση στο cloud computing και τα συγκεντρωτικά δεδομένα θεωρούνται κομβικής σημασίας, για πολλούς και διάφορους λόγους, και όποια επιχείρηση τα αγνοεί μάλλον βγάζει τα μάτια της με τα ίδια της τα χέρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας