Το Google Cloud λέει ότι το beta Security Command Center είναι ενεργό με εργαλεία παρακολούθησης κινδύνου

Το Google Cloud λέει ότι το beta Security Command Center είναι ενεργό με εργαλεία παρακολούθησης κινδύνου

Το Google Cloud ανακοίνωσε σήμερα τη διαθεσιμότητα της δοκιμαστικής έκδοσης τύπου beta του Cloud Security Command Center – όπου θα συνοδεύεται από μια σειρά νέων λειτουργιών που αποσκοπούν στην ταχύτερη αναγνώριση των τρωτών σημείων και τον περιορισμό των ζημιών από διάφορες διαδικτυακές απειλές και τις οργανωμένες επιθέσεις των κυβερνοεγκληματιών.

Το Cloud SCC προσφέρει μια συγκεντρωτική προβολή της υπάρχουσας κατάστασης, δίνοντας έτσι στους χρήστες μια σαφή εικόνα για όλα τα στοιχεία τους στο σύννεφο, σύμφωνα με μια ανάρτηση ιστολογίου από τον Andy Chang, ανώτερο διευθυντή προϊόντων για το Google Cloud.

Συγκεκριμένα, ο Andy Chang ανέφερε: «Εάν χτίζετε εφαρμογές ή αναπτύσσετε υποδομές στο σύννεφο, χρειάζεστε απαραίτητα ένα κεντρικό σημείο για να παρακολουθείτε σε πραγματικό χρόνο τις διαφορές ευπάθειες, τα τρωτά σημεία και τις απειλές που περιτριγυρίζουν τα έργα σας. Επομένως το Cloud Security Command Center θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τους πραγματικούς κινδύνους και κατ’ επέκταση θα μπορείτε να ενεργήσετε με πιο αποτελεσματικό τρόπο, εν αντιθέσει με το παρελθόν».

Το Cloud SCC κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάρτιο με στόχο να δώσει στους περισσότερους χρήστες μια σαφή εικόνα των ζητημάτων ασφάλειας. Ωστόσο για ένα περίεργο λόγο δεν γνώρισε την αναμενόμενη αποδοχή από το ευρύ κοινό, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί στο μέλλον.

Η Google δήλωσε πως η συγκεκριμένη έκδοση θα βοηθήσει τους χρήστες να εκτιμήσουν καλύτερα τους κινδύνους και τα τρωτά σημεία μέσω του πίνακα ελέγχου. Επίσης εκτιμάται πως θα τους προσφέρει μια πιο λεπτομερέστερη αναζήτηση και επίβλεψη των ψηφιακών τους στοιχείων, με πιο έξυπνες ειδοποιήσεις, όπως και την ευκολότερη ενσωμάτωση υπηρεσιών ασφαλείας τρίτου μέρους.

Σε γενικές γραμμές θα μπορούσαμε να πούμε πως ετούτη υπηρεσία είναι αρκετά αξιόλογη και πως σίγουρα θα καταστεί ένα πολύτιμο εργαλείο για όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο και έχουν ως επίκεντρο το cloud. Βέβαια τέτοιου είδους υπηρεσίες παρέχονται και από άλλες εταιρείες. όπου πραγματικά έχουν κάνει αξιομνημόνευτη δουλειά, και σίγουρα δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες από τους απαιτητικούς χρήστες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας