ΑρχικήΕιδήσειςΟι εργαζόμενοι της Apple αντιδρούν σθεναρά για τις συνθήκες εργασίας

Οι εργαζόμενοι της Apple αντιδρούν σθεναρά για τις συνθήκες εργασίας

Οι εργαζόμενοι της Apple αντιδρούν σθεναρά για τις συνθήκες εργασίας στο Apple Park.

Ο John Gruber, ο οποίος διαχειρίζεται το ιστολόγιο της Apple, Daring Fireball, έχουν φτάσει στα αυτιά του επίσημες πληροφορίες (οι οποίες βέβαια είναι επιβεβαιωμένες) ότι υπάρχει κάποια εξέγερση στο νέο τεχνολογικό πάρκο το Apple HQ – Apple Park.

Σύμφωνα με τον Gruber, ο Johny Srouji, υπεύθυνος για την τεχνολογία υλικού της Apple, πέταξε μία είδηση βόμβα που ήρθε να ταράξει τα ήρεμα νερά αυτού του τεχνολογικού κολοσσού σχετικά με τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στον συγκεκριμένο χώρο

Σε ένα από τα πιο πρόσφατα podcasts για το Daring Fireball, ο Gruber μοιράστηκε πληροφορίες οι οποίες αναφέρουν ότι κάποιοι υπάλληλοι πως όχι απλά δεν είναι ικανοποιημένοι στο κοινόχρηστο εργασιακό χώρο που εργάζονται (δηλαδή τα γραφεία), αλλά είναι πλήρως απογοητευμένοι και προτιμούν τη δική τους καμπίνα ή γραφείο ούτως ώστε να αποδώσουν 100% των δυνατοτήτων τους.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε πως οι χώροι εργασίας θα είναι μόνο για τους τυποποιημένους υπαλλήλους, ενώ τα ανώτατα στελέχη θα εξαιρεθούν από το συλλογικό εργασιακό περιβάλλον και θα έχουν τα δικά τους γραφεία στον τέταρτο όροφο του Apple Park.

Προς το παρόν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δεν θα μετακινήσουν ακόμη στο νέο κτίριο, ο κατάλογος με τα άτομα αυτά περιλαμβάνει και τον Eddy Cue, ο οποίος είναι ανώτερος Αντιπρόεδρος της Apple για το Internet Software and Services. Αυτός και η ομάδα του θα παραμείνουν στην σημερινή έδρα του Infinite Loop.

Πλέον οι εργαζόμενοι έχουν αρχίσει να μετακινούνται στο Apple Park σε ομάδες των 500 ατόμων ανά εβδομάδα. Η Apple σχεδιάζει να μετακινήσει 13.000 υπαλλήλους στο Apple Park μέχρι το τέλος του έτους. Επίσης βρίσκονται 25.000 υπάλληλοι στην περιοχή της Silicon Valley.

Δεν είναι καινούργιο φαινόμενο για την εταιρία το συγκεκριμένο γεγονός.

Κατά τα παρελθόντα έτη έχουν έρθει στη δημοσιότητα καταγγελίες για απάνθρωπες συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια κατασκευής τηλεφώνων και γενικότερα των συσκευών στην Κίνα, όπου εκεί οι εργάτες βιώνουν ένα πραγματικό Γολγοθά που δεν έχει προηγούμενο, αναφορές για το τρέχον ζήτημα έλεγαν πως δεν υπήρχε οκτάωρο και η αμοιβή τους ήταν εξευτελιστικά χαμηλή που δεν είχε καν νόημα να πληρώνονται.

Επιπλέον είναι κοινό μυστικό πως ορισμένοι (ευτυχώς ελάχιστοι) οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία λόγω της ψυχολογικής πίεσης που είχαν υποστεί από τους ανωτέρους τους. Βέβαια όταν το παρόν γεγονός είχε δει τα φώτα της δημοσιότητας η εταιρεία έσπευσε αμέσως να του αρνήθηκε να το διαψεύσει και απλά εξήγησε θα κάνει μία έρευνα εις βάθος, για να δει αν ευσταθούν τα συγκεκριμένα περιστατικά, και κάπως έτσι κουκουλωθεί και υπόθεση.

Όμως για να είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι το μόνο γνωστό brand name που του προσάπτουν τέτοιες βαριές καταγγελίες, τουναντίον είναι αρκετές και αφορούν κυρίως σε εργοστάσιά τους στις ασιατικές χώρες.

 

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166