ΑρχικήΕιδήσειςΗ Disney φέρνει τα πάνω κάτω με το νέο πρόγραμμα συνεχούς ροής.

Η Disney φέρνει τα πάνω κάτω με το νέο πρόγραμμα συνεχούς ροής.

Η Disney φέρνει τα πάνω κάτω με το νέο πρόγραμμα συνεχούς ροής.

Η Disney ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ότι θα πράξει το αναπόφευκτο, δηλαδή, θα ξεκινήσει τη δική του υπηρεσία συνεχούς ροής το 2019 και θα αποσύρει τις ταινίες της από το Netflix το ίδιο έτος, μόνο που θα είναι διαθέσιμη στους καταναλωτές στις Η.Π.Α τον πρώτο καιρό, έως ότου πάρει την τελική του μορφή.

Αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη υπηρεσία ροής της Disney, η εταιρεία εκτελεί ήδη μια συνδρομητική υπηρεσία βίντεο συνδρομής για ταινίες Disney που ονομάζεται DisneyLife, η οποία είναι ενεργή στο Το Ηνωμένο Βασίλειο από το 2015, επίσης πρέπει να επισημάνουμε το γεγονός πως ότι θα είναι σύντομα διαθέσιμο στην Κίνα.

Η DisneyLife θεωρήθηκε ως ένας τρόπος για να πειραματιστεί η Disney με το streaming, πριν από ένα μεγαλύτερο δημόσιο λανσάρισμα.

Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο τη δυνατότητα δοκιμής της υποκείμενης υποδομής για μια τέτοια προσπάθεια, αλλά και το είδος του περιεχομένου που ανταποκρίνεται στους χρήστες, ποια χαρακτηριστικά θέλουν, πώς πρέπει να δουλέψουν οι γονικοί έλεγχοι κ.ο.κ.

Στη DisneyLife, οι καταναλωτές πληρώνουν ένα μικρό μηνιαίο τέλος που επιτρέπει σε οικογένειες να παρακολουθήσουν έως και έξι ταινίες Disney, τηλεοπτικές εκπομπές, ακόμη και μουσική, ηχητικά βιβλία και ηλεκτρονικά βιβλία στο διαδίκτυο, σε κινητές συσκευές και σε τηλεοράσεις μέσω του AirPlay και του Chromecast.

Αν μη τι άλλο, η DisneyLife μοιάζει πολύ με το Netflix με γεύση Disney και μπορεί να θεωρηθεί ως παράδειγμα του τι πρόκειται να έρθει.

Κατά τη στιγμή της έναρξης της, μια πρόταση από την FT ήταν ότι η πλατφόρμα που τροφοδοτεί τη DisneyLife θα μπορούσε τελικά να επαναπροσανατολιστεί για άλλες υπηρεσίες συνεχούς ροής στο μέλλον, ακόμα και σε εκείνες που είναι αφιερωμένες στα franchises Disney Marvel ή Star Wars.

Όμως, η DisneyLife δεν τροφοδοτείται από την BAMTech, τον παροχέα υποδομών συνεχούς ροής, ένας από τους εμπειρότερους στο είδος. Με τη σημερινή ανακοίνωση της επένδυσής της ύψους 1,58 δισεκατομμυρίων δολαρίων (εκκρεμεί η έγκριση της κανονιστικής ρύθμισης), η Disney θα κατέχει το 75% της BAMTech.

Η Disney είχε ήδη μερίδιο μειοψηφίας στη BAMTech την οποία αγόρασε για 1 δισεκατομμύριο δολάρια πέρυσι, μια συμφωνία που της έδωσε επίσης τη δυνατότητα να την αγοράσει εξ ολοκλήρου τα επόμενα χρόνια, ανέφερε η εταιρεία εκείνη την εποχή.

Η BAMTech θα προωθήσει τη νέα υπηρεσία ροής Disney το 2019, καθώς και την υπηρεσία σπορ ροής του επόμενου έτους από το ESPN που ανήκει στην Disney.

Ωστόσο, η ιδέα ότι το περιεχόμενο Marvel και LucasFilm (Star Wars!) Θα μπορούσε να παραμείνει ξεχωριστό από τα σχέδια υπηρεσίας ροής της Disney είναι κάτι που βρίσκεται ακόμα στο τραπέζι.

Η ανακοίνωση της Disney σήμερα δεν αναφέρει κανένα τίτλο Marvel ή Star Wars στον κατάλογο των επερχόμενων ταινιών για τη νέα υπηρεσία. Και η Disney επιβεβαίωσε αργότερα για τα κέρδη της την κλήση ότι εξακολουθεί να υπολογίζει πώς να χειριστεί την αδειοδότηση για αυτούς τους τίτλους, επίσης μπορεί να συνεχίσει τις παραδοσιακές προσφορές τρίτων, ή μπορεί να τους προσθέσει στην υπηρεσία Disney.

Σήμερα, η Disney απλά υποστηρίζει ότι η νέα της υπηρεσία θα περιλαμβάνει τις “νεότερες ζωντανές δράσεις και ταινίες κινουμένων σχεδίων από τη Disney και την Pixar.” Περιλαμβάνει συγκεκριμένα τίτλους όπως το “Toy Story 4”, το “Frozen” sequel και η live action έκδοση “The Lion King “.

Η εταιρεία επισημαίνει πως η υπηρεσία θα συμπληρωθεί και με τον αρχικό προγραμματισμό, χάρη σε αυτό θα αυξήσει τις επενδύσεις σε πρωτότυπες ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και άλλα σύντομα περιεχόμενα. Επιπλέον, θα περιλαμβάνει “άλλα αποκλειστικά προϊόντα της Disney” (κάτι που δεν το έχει εξηγήσει με σαφήνεια για να κατανοήσουμε τι εννοεί).

Στο DisneyLife, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά το Disney Channel, το Disney XD και το Disney Junior.

Η τιμολόγηση και η διαθεσιμότητα της υπηρεσίας εξακολουθεί να είναι άγνωστη. Η Disney δήλωσε ότι πρόκειται για μια παγκόσμια προσφορά, αλλά θα σεβαστεί τις συμφωνίες που έχει ήδη εφαρμόσει σε διάφορες αγορές.

 

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166