ΑρχικήΔιαδίκτυοΟι γερμανοί επιβάτες θέλουν καλύτερο Wi-Fi στα τρένα

Οι γερμανοί επιβάτες θέλουν καλύτερο Wi-Fi στα τρένα

Περισσότερο από το 66% των Γερμανών επιθυμεί καλύτερη πρόσβαση στο διαδίκτυο στις διακοπές τους και αυτή απογοητευτική κατάσταση ξεκινά από τα τρένα της Deutsche Bahn και συνεχίζεται στα ξενοδοχεία.

Το 35,5% των Γερμανών επιθυμούν καλύτερο Wi-Fi στα ταξίδια με τρένο. Αυτό προέκυψε από μια έρευνα του Eco (Σύνδεσμος της Διαδικτυακής Οικονομίας), η οποία δημοσιεύθηκε στις 8 Ιουλίου 2024. Αυτή η ανάγκη είναι ιδιαίτερα έντονη στις νεότερες ηλικιακές ομάδες: Στην πληθυσμιακή ομάδα των 18-29 ετών, το 58,8% δηλώνει ότι είναι δυσαρεστημένο με το διαδίκτυο κατά τη διάρκεια των ταξιδιών με τρένο.

Η Deutsche Bahn δεν δίνει στοιχεία για την ταχύτητα δεδομένων που προσφέρει στους επιβάτες μέσω του Wi-Fi του τρένου, παρόλο που αυτά τα στοιχεία είναι διαθέσιμα (μέσω διάφορων εργαλείων).

Ένας εκπρόσωπος της Deutsche Bahn δήλωσε: “Η ταχύτητα του διαδικτύου στο τρένο εξαρτάται από τη σύνδεση μεταξύ των τρένων και των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, καθώς και από τον αριθμό των συνεπιβατών που είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Επιπλέον, η ταχύτητα περιήγησης ποικίλλει ανάλογα με την τεχνολογία της συσκευής και ανάλογα με τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας που είναι προσβάσιμα κατά μήκος της διαδρομής. Συνεπώς, η ταχύτητα περιήγησης μπορεί να κυμαίνεται και να είναι χαμηλότερη από αυτήν που γνωρίζουν οι επιβάτες από το σπίτι τους”.

Η Bahn χρησιμοποιεί το σύστημα Intrain-Mobilfunk-Repeater της ελβετικής εταιρείας Comlab. Ανά τρένο είναι εγκατεστημένος ένας δρομολογητής Icomera-X6i, ενώ τα Access Points και οι κεραίες Wi-Fi φέρνουν τη συνδεσιμότητα στους επιβάτες στα υπόλοιπα βαγόνια. Η σουηδική εταιρεία εγκαθιστά τα συστήματα πολλαπλών παρόχων στα τρένα της Bahn. Η Icomera παρέχει τον εξοπλισμό, όπως κεραίες και δρομολογητές.

Οι πάροχοι δικτύων κινητής τηλεφωνίας οφείλουν να καλύψουν τις σιδηροδρομικές γραμμές

Η Bahn μπορεί να αξιοποιήσει μόνο την υπάρχουσα κάλυψη κινητής τηλεφωνίας που προσφέρεται από τους πάροχους δικτύου κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών, η οποία συχνά δεν είναι επαρκής. Ο τότε τεχνικός διευθυντής της Telekom Deutschland, Walter Goldenits, δήλωσε τον Φεβρουάριο του 2022 ότι οι Αναμεταδότες Wi-Fi στα τρένα της Bahn υποστηρίζουν μόνο LTE, γι’ αυτό δεν επεκτείνεται το γρήγορο 5G (N78) κατά μήκος των διαδρομών.

Επιπλέον, η μεταλλική θερμομόνωση και το ηλιακό φίλτρο στα παράθυρα των τρένων ανακλούν επίσης όλα τα άλλα ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Για το λόγο αυτό, η Bahn πήρε την πρωτοβουλία να διορθώσει αυτό το ζήτημα με τα παράθυρα.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των ταξιδιών με αυτοκίνητο (29,9%) και στις πεζοπορίες (27,8%), πολλοί άνθρωποι στη Γερμανία επιθυμούν καλύτερες διαδικτυακές συνδέσεις. Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας αναφέρουν μόνο την κάλυψη ανά νοικοκυριό και όχι την κάλυψη ανά περιοχή.

Στο ξενοδοχείο, ένας στους τέσσερις (24%) δηλώνει δυσαρεστημένος με τη διαδικτυακή σύνδεση και επιθυμεί βελτίωση. Συνολικά, το 66,1% των Γερμανών αναφέρουν τοποθεσίες ή καταστάσεις στις οποίες επιθυμούν καλύτερο κινητό διαδίκτυο στις διακοπές τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eco, Alexander Rabe, δήλωσε: “Σε ένα λειτουργικό οικοσύστημα ψηφιακών υποδομών, εκτός από τα σύγχρονα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, περιλαμβάνονται επίσης κέντρα δεδομένων, πάροχοι co-location, δίκτυα παράδοσης περιεχομένου και υποδομές cloud καθώς και αξιόπιστα και αποδοτικά σημεία ανταλλαγής διαδικτύου.”

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166