Οι γίγαντες των σούπερ μάρκετ στη Βρετανία, Sainsbury’s και Asda θα συγχωνευθούν.

Οι γίγαντες των σούπερ μάρκετ στη Βρετανία, Sainsbury's και Asda θα συγχωνευθούν.

Οι γίγαντες των σούπερ μάρκετ στη Βρετανία, Sainsbury’s και Asda θα συγχωνευθούν.

Η δεύτερη και η τρίτη μεγαλύτερη αλυσίδα σουπερ μάρκετ της Μεγάλης Βρετανίας, η Sainsbury και η Asda συμφώνησαν να συγχωνευθούν, δήλωσαν οι δύο μεγάλες εταιρείες τη σήμερα.

Ωστόσο το σπουδαιότερο στοιχείο της υπόθεσης είναι πως μέσα από αυτήν την συγχώνευση η συνολική ενιαία περιουσία πλέον θα φτάνει τα 13 δισεκατομμύρια στερλίνες (18 δις δολάρια).

Η συγκεκριμένη επιτυχημένη συμφωνία ήρθε σε μία δύσκολη στιγμή για τη χώρα, αφού ο Βρετανικός τομέας λιανικής πώλησης βρίσκεται αντιμέτωπος με περιορισμένο περιθώριο κέρδους, εξαιτίας του έντονου ανταγωνισμού που προκύπτει από τις γερμανικές εταιρείες Aldi και Lidl, καθώς και από το διαδικτυακό κατάστημα Amazon που έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του και δεν αφήνει κανέναν να τους διαβάλλει.

Η παρούσα είδηση αύξησε την τιμή μετοχής της Sainsbury σχεδόν πάνω από 20% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενώ ο πρωτοπόρος στον τομέα των σούπερ μάρκετ η Tesco έπεσε σχεδόν κατά 4% λόγω φόβων ότι αυτή η συγχώνευση θα την εκτοπίσει από την κορυφή.

Οι δύο πλευρές σε κοινή ανακοίνωσή δήλωσαν: Η Sainsbury και η Walmart Inc. βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι έδωσαν τα χέρια για τη συγχώνευση των εταιρειών Sainsbury και της Asda Group Limited, θυγατρικής της Walmart που της ανήκει εξ ολοκλήρου, με την προοπτική να δημιουργήσουν μια διευρυμένη επιχείρηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας