ΑρχικήΟχήματαΗ Uber πληρώνει περισσότερο τους άνδρες από τις γυναίκες επειδή οδηγούν πιο...

Η Uber πληρώνει περισσότερο τους άνδρες από τις γυναίκες επειδή οδηγούν πιο γρήγορα

Η Uber πληρώνει περισσότερο τους άνδρες από τις γυναίκες επειδή οδηγούν πιο γρήγορα.

Οι άνδρες οδηγοί της Uber κερδίζουν περισσότερα χρήματα από τις γυναίκες, επειδή κινούνται πιο γρήγορα, αποκαλύπτει μια νέα έκθεση.

Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου Στάνφορντ που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό, οι άνδρες κερδίζουν περίπου 7% περισσότερα λεφτά από την εργασία τους λόγω τριών παραγόντων: Ταχύτητα, Εμπειρία και Προθυμία να οδηγούν τεράστιες αποστάσεις. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι άνδρες εργάζονται περισσότερες ώρες και διεξάγουν περισσότερα δρομολόγια ανά εβδομάδα.

Η ταχύτητα οδήγησης ήταν ο πιο σημαντικός παράγοντας για το χάσμα των αμοιβών μεταξύ των δύο φύλων, σύμφωνα με τη μελέτη.

Η αύξηση της ταχύτητας αυξάνει τα αναμενόμενα κέρδη των οδηγών σχεδόν σε όλα τα αμειβόμενα πλάνα της Uber. Οι οδηγοί πληρώνονται ανάλογα με την απόσταση και τον χρόνο που ταξιδεύουν στα δρομολόγιά τους και η πλειονότητα των οδηγών προφανώς δεν έχει καμία διάθεση να μειώσουν τις απολαβές τους εξαιτίας αυτού του γεγονότος.

Η οδηγική εμπειρία ήταν ο επόμενος σημαντικότερος παράγοντας που οδηγεί σε διαφορά των αμοιβών ανάμεσα στα δύο φύλα. Οι άνδρες οδηγοί που έχουν αποδεδειγμένα μεγαλύτερη εμπειρία στο τιμόνι προφανώς είναι προτιμότεροι για πρόσληψη εργασίας στην εταιρεία και επιπλέον και αναμφισβήτητα πληρώνονται λιγάκι περισσότερο από το γυναικείο φύλο,

Στις Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται στην Uber 1,36 εκατομμύρια άνδρες οδηγοί, ένω οι γυναίκες υπολογίζεται ότι είναι περίπου 512,000 – δηλαδή 2,7 φορές περισσότεροι άνδρες.

Ωστόσο, οι άνδρες ολοκλήρωσαν περίπου 650 εκατομμύρια δρομολόγια μεταξύ Ιανουαρίου 2015 και Μαρτίου 2017 – ενώ οι γυναίκες ολοκλήρωσαν μόλις 100 εκατομμύρια. Σε αυτό το 26μηνο χρονικό διάστημα, κάθε άνδρας οδηγός ολοκλήρωσε περίπου 1,5 φορά περισσότερα δρομολόγια την εβδομάδα από μια γυναίκα οδηγό.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166