Οι ΗΠΑ και η ΕΕ έκλεισαν συμφωνία για την κατανομή φάσματος του 5G

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ έκλεισαν συμφωνία για την κατανομή φάσματος του 5G

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ έκλεισαν συμφωνία για την κατανομή φάσματος του 5G.

Σε ξεχωριστές συμφωνίες πού ήρθαν μετά την ολοκλήρωση του φετινού Mobile World Congress, οι αξιωματούχοι της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν συνάψει συμφωνίες για την επίσπευση της κατανομής του ραδιοφάσματος για τα ασύρματα δίκτυα 5G επόμενης γενιάς, σύμφωνα πάντα με αναφορές του Reuters.

Και τα δύο εμπλεκόμενα μέρη, κατέληξαν στο συμπέρασμα πώς η παρούσα ενέργεια θα τις καταστήσει εξαιρετικά ανταγωνιστικές, καθώς οι εξελίξεις τρέχουν και δεν σηκώνει επιπλέον καθυστέρηση, και όλα αυτά προς όφελος των πολιτών που δικαιούνται τα καλύτερα.

Στις ΗΠΑ, οι γερουσιαστές και οι εκπρόσωποι, τόσο από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, όσο και από το Δημοκρατικό κόμμα, δήλωσαν ότι έχουν συμφωνήσει σε ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέψει στην FCC να λάβει εκ των προτέρων πληρωμές από τους υποψηφίους για το φάσμα 5G, το οποίο είναι κάτι που θα απλοποιήσει την κατάσταση και θα επισπεύσει τη διαδικασία.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει επίσης διατάξεις για τον προσδιορισμό πρόσθετου φάσματος 5G και τη μείωση της γραφειοκρατίας για την διαδικασία δημιουργίας υποδομών. Η ψηφοφορία στο Σώμα αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τρίτη 6 Μαρτίου.

Αν περάσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στις ΗΠΑ, θα επιτρέψει στην FCC να προχωρήσει σε προγραμματισμένες δημοπρασίες του φάσματος των 28GHz και 24GHz, τα οποίο ήταν προσωρινά προγραμματισμένο να διεξαχθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο από το κογκρέσο. Ο Pai πρότεινε ότι οι δημοπρασίες θα καθυστερούσαν εάν το Κογκρέσο αποτύγχανε να ενεργήσει μέχρι τις 13 Μαΐου, αλλά η ταχεία ανταπόκριση του Κογκρέσου δείχνει ότι η Αμερικανική κυβέρνηση είναι εντυπωσιακά έτοιμη να επιταχύνει την διαθεσιμότητα του 5G. Η επόμενη κίνηση της FCC θα είναι πιθανότατα να ανοίξει φάσμα μεσαίας ζώνης 3.7 – 4.2MHz, έναν άλλο βασικό ενεργοποιητή του 5G.

Εν τω μεταξύ, στην Ευρώπη οι νομοθέτες εκπροσωπούν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες συμφώνησαν προχθές το βράδυ να ενοικιάσουν στους ενδιαφερόμενους τις ραδιοσυχνότητες 5G για μια χρονική περίοδο 20 ετών. Η παρούσα συμφωνία θα επιτρέψει στο φάσμα 5G να διατεθεί σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας