Οι ΗΠΑ παροτρύνουν την Αυστραλία να μην εμπιστευτεί την Huawei και την Κίνα στο δίκτυό 5G της

Οι ΗΠΑ παροτρύνουν την Αυστραλία να μην εμπιστευτεί την Huawei και την Κίνα στο δίκτυό 5G της

Οι ΗΠΑ παροτρύνουν την Αυστραλία να μην εμπιστευτεί την Huawei και την Κίνα στο δίκτυό 5G της.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής επεκτείνουν τις προσπάθειές για την αντιμετώπιση των κινεζικών απειλών στον κυβερνοχώρο, και μάλιστα προέτρεψαν σήμερα την Αυστραλία να να μην προμηθευτεί εξοπλισμό από την Huawei για το νέο δίκτυο 5G που σκοπεύει να εγκαταστήσει, αναφέρει η Financial Review της Αυστραλίας.

Παλαιότερα οι Αμερικανοί νομοθέτες και οι υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας άσκησαν πίεση στους κορυφαίους Αμερικανούς παρόχους τηλεπικοινωνιών να διακόψουν τις σχέσεις τους με την Huawei, αλλά οι σημερινές συζητήσεις με την Αυστραλία φτάνουν πολύ πέρα ​​από τα αμερικανικά σύνορα, γεγονός που υποδηλώνει την ενδεχόμενη παγκόσμια κλιμάκωση που μπορεί να προκύψει για να διαβάλει η μία χώρα την άλλη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας και του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας ενημέρωσαν προσωπικά τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας κ. Malcolm Turnbull σχετικά με τις “ανησυχίες των ΗΠΑ για την εμπλοκή των Κινέζων στα δίκτυα 5G”, συμπεριλαμβανομένων των “κινδύνων για την ασφάλεια που ενέχει η εμπλοκή της Huawei, επειδή η κυβερνητική κατασκοπία του Πεκίνου συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων δύο κινδύνων στην ατζέντα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο των ΗΠΑ και της Αυστραλίας” καθώς η Huawei είναι έμπρακτος συνεργάτης της κινεζικής κυβέρνησης και επιτρέπει στην Κίνα να αποκτήσει τον έλεγχο των δικτύων 5G.

Εκτός από τη χρηματοδότηση της κινεζικής κυβέρνησης που λαμβάνει κατά καιρούς η Huawei, η εταιρεία περιλαμβάνει στους κόλπους της μια κινεζική κυβερνητική επιτροπή που την καθοδηγεί και την συμβουλεύει σε διάφορα θέματα, για λόγους που η εταιρεία προφανώς δεν έχει εξηγήσει.

Αμερικανοί αξιωματούχοι από καιρό έχουν διαμαρτυρηθεί ότι το υλικολογισμικό της εταιρείας θα μπορούσε να περιλαμβάνει backdoors, επιτρέποντας την κινεζική κυβέρνηση να παρακολουθεί τις επικοινωνίες των χρηστών και τελικά να ελέγχει τις δημόσιες υποδομές στην εποχή του 5G. Ακόμη και χωρίς σημαντικό ρόλο στην αμερικανική αγορά, η Huawei έχει γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεπικοινωνιών στον κόσμο και έχει συνεργαστεί με πολλές κορυφαίες εταιρείες, τόσο στις κινητές συσκευές, όσο και στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας