Οι κάρτες γραφικών της Nvidia είναι απαλλαγμένες από Spectre και Meltdown

Οι κάρτες γραφικών της Nvidia είναι απαλλαγμένες από Spectre και Meltdown

Οι κάρτες γραφικών της Nvidia είναι απαλλαγμένες από Spectre και Meltdown, επιβεβαίωσε η εταιρεία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, ο Jensen Huang έθιξε το θέμα κατά τη διάρκεια του φετινού CES (Consumer Electronics Show) που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στο Λας Βέγκας και δήλωσε ότι οι GPU μας δεν κινδυνεύουν, ούτε έχουν επηρεαστεί από αυτές τις ευπάθειες… δεν οπότε δεν τίθεται θέμα ασφάλειας αναφορικά με αυτό το ζήτημα.

Παρόλα αυτά, τα προϊόντα τους λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας, επειδή αλληλεπιδρούν με δυνητικά ευάλωτες CPU άλλων εταιρειών.

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα τρωτά σημεία Specter και Meltdown , έθεσαν τους χρήστες σε εξαιρετικό κίνδυνο με αποτέλεσμα να κλαπούν τα ευαίσθητα δεδομένα τους. Αυτά τα κενά ασφαλείας αποκαλύφθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα, επηρεάζοντας σχεδόν όλες τις μονάδες επεξεργασίας των υπολογιστών και των κινητών συσκευών.

Οι Intel, AMD, Arm και Qualcomm έχουν μέχρι τώρα επιβεβαιώσει ότι το υλικολογισμικό τους έχει επηρεαστεί από αυτήν τη Λαίλαπα, και κατά συνέπεια αναγκάστηκαν να εκδώσουν νέες ενημερώσεις κώδικα και ενημερώσεις ασφαλείας, ούτως ώστε να επιδιορθωθεί το πρόβλημα.

Η Apple επιβεβαίωσε πως όλες οι συσκευές Mac OS και iOS είναι ευάλωτες σε αυτά τα τρωτά σημεία.

«Πρέπει να βρούμε πόσο προηγμένες είναι οι τεχνικές των απειλών, κι αν έχουν τη δυνατότητα να κλιμακώνονται σε όλες τις υπολογιστικές πλατφόρμες στις οποίες δραστηριοποιείται η πλειοψηφία του κόσμου, και αν μπορούν να επηρεάσουν συγχρόνως τόσο τους εταιρικούς όσο και τους ιδιωτικούς χρήστες, σχολίασε ο Steve Grobman, CTO της McAfee.