ΑρχικήΟικονομίαΟι μετανάστες είναι ζωτικής σημασίας για το επιχειρείν στις ΗΠΑ

Οι μετανάστες είναι ζωτικής σημασίας για το επιχειρείν στις ΗΠΑ

Οι μετανάστες είναι ζωτικής σημασίας για το επιχειρείν στις ΗΠΑ.

Στις 13 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος της Αλμπουκέρκη, ο Richard J. Berry (R), απέσπασε ένα σημαντικό βραβείο σε επίπεδο Δημάρχων αξίας 75,000 δολαρίων επειδή προάγει την επιχειρηματικότητα, δηλαδή ο προαναφερόμενος κύριος δημιούργησε ένα πρόγραμμα με την ονομασία La Escalera το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για να βοηθήσει τους μετανάστες επιχειρηματίες.

Παρεμπιπτόντως το συγκεκριμένο βραβείο προωθεί την κατάρτιση και την ανάπτυξη μικρών επιχειρήσεων στο Νέο Μεξικό, ο Δήμαρχος Berry δήλωσε: Όπως και πολλοί συνάδελφοι, πιστεύω ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι υποεπιχειρησιακά περιουσιακά στοιχεία για τη χώρα, διότι ορισμένοι εξ αυτών, αργά ή γρήγορα θα δημιουργήσουν τη δική της επιχείρηση.

Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι περισσότερες από τις μισές εταιρείες στις ΗΠΑ έχουν τουλάχιστον έναν συνιδρυτή μετανάστη.

Αλλά η ξεκάθαρη υποστήριξη του Berry στους ξένους επιχειρηματίες βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τη ρητορική μίσους γύρω από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που κυριάρχησε στον πολιτικό λόγο της χώρας τα τελευταία χρόνια και ένας από τους πρωτεργάτες του είναι ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τράμπ έχει υποστηρίξει τη νομοθεσία για τη μείωση του αριθμού των νόμιμων μεταναστών που επιτρέπονται στη χώρα και έχει θέσει αυστηρότερους κανόνες για τους υπερπόντιους εργαζόμενους που επιθυμούν να αποκτήσουν βίζα τύπου H1-B.

Φυσικά, η ρητορική μίσους κατά της μετανάστευσης αγνοεί τα δεδομένα που τεκμηριώνουν τις πολλές συμβολές των μεταναστών στην οικονομία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της μακρόχρονης ιστορίας της επιχειρηματικότητας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του προγράμματος St. Louis Mosaic , οι μετανάστες είναι 60% πιθανότερο να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση και 130% πιθανότερο να αναπτύξουν σε προχωρημένο βαθμό την εταιρεία τους από ότι ο μέσος Αμερικανό πολίτης. Το σπουδαιότερο όλων είναι ότι το 40% των εταιρειών που ανήκουν στο Fortune 500 ιδρύονται από μετανάστες ή παιδιά μεταναστών. Εκτός από αυτές τις στατιστικές, μερικοί από τους σημαντικότερους ιδρυτές σπουδαίων εταιρειών της Αμερικής είναι μετανάστες πρώτης ή δεύτερης γενιάς.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166