ΑρχικήΟικονομίαΟι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατέβαλαν $301 εκ. σε λύτρα ransomware πέρυσι

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατέβαλαν $301 εκ. σε λύτρα ransomware πέρυσι

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατέβαλαν $301 εκ. σε λύτρα ransomware πέρυσι.

Το 5% όλων των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο ήταν θύματα μιας επίθεσης ransomware μόνο το 2016, και αναγκαστικά ορισμένοι εξ αυτών μη έχοντας άλλη λύση πλήρωσαν διάφορα χρηματικά ποσά για να ανακτήσουν τα δεδομένα τους, φτάνοντας πλέον σε νέο ιστορικό υψηλό επίπεδο, αποκάλυψε η έρευνα.

Η νέα κατάσταση του State of the Channel Ransomware της Datto , διαπίστωσε ότι περίπου 301 εκατομμύρια δολάρια (222 εκατομμύρια λίρες στερλίνες) καταβλήθηκαν σε χάκερ ransomware από το 2016-2017.

Η έκθεση, η οποία βασίστηκε σε δημοσκόπηση περισσότερων από 1.700 παρόχων διαχειριζόμενων υπηρεσιών που λειτουργούν με περισσότερα από 100.000 ΜΜΕ, διαπίστωσε επίσης ότι το 99% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο αριθμός των επιθέσεων ransomware θα αυξηθεί τα επόμενα δύο χρόνια.

Η οικονομική πίεση που συμβαίνει λόγω αυτών των επιθέσεων, δεν οφείλεται μόνο στο ότι οι χάκερ ζητούν λύτρα, αλλά και λόγω διακοπών απώλειας δεδομένων. Σύμφωνα με το Datto, το τελευταίο είναι ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα.

“Ο αντίκτυπος της διακοπής λειτουργίας επηρεάζει τις επιχειρήσεις πολύ περισσότερο από το κόστος των αιτήσεων σε λύτρα από τους κακοποιούς κυβερνοεγκληματίες. Το εβδομήντα πέντε τοις εκατό των εταιρειών ανέφεραν ότι είχαν πελάτες που αντιμετώπισαν απειλητικές για τις επιχειρήσεις διακοπές λειτουργίας ως αποτέλεσμα μιας επίθεσης ransomware », δήλωσε ο Robert Gibbons, επικεφαλής της τεχνολογίας, Datto.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι οι επιθέσεις ransomware ήταν πιο συχνές φέτος. Έχει αναφερθεί πως τα περισσότερα περιστατικά συνέβησαν στις αρχές του έτους που διανύουμε, ωστόσο η πλειονότητα των συμβάντων εξακολουθούν να παραμένουν μυστικές για να μην αμαυρωθεί το brand name τους, για την διαρροή προσωπικών δεδομένων των χρηστών τους.

Λέγεται επίσης ότι λιγότερες εταιρείες πλήρωσαν λύτρα σχετικά με πέρσι, αλλά δυστυχώς από εκείνους που πληρώνουν, 15 τοις εκατό δεν παίρνουν τα στοιχεία τους πίσω.

Καμία βιομηχανία δεν είναι ασφαλής από τις επιθέσεις, ωστόσο οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών ειδών, η υγειονομική περίθαλψη, οι διαδικτυακές επαγγελματικές υπηρεσίες, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι τράπεζες είναι οι μεγαλύτεροι στόχοι.

“Οι εκρήξεις του Ransomware και οι κίνδυνοι που ενέχουν για τα δεδομένα της εταιρείας έχουν καταστεί μία από τις κύριες επιχειρησιακές ανησυχίες για τους πελάτες μας”, δήλωσε ο Colin Blumenthal, διευθύνων σύμβουλος της Datto MSP Partner Complete IT.

“Γνωρίζουμε ότι οι αμυντικές λύσεις αποτυγχάνουν να αποτρέψουν την εμφάνιση κρουσμάτων, έτσι ώστε οι οργανώσεις θα πρέπει να αναπτύξουν λύσεις backup και disaster recovery (BDR) παράλληλα με την κατάρτιση στον κυβερνοχώρο για το προσωπικό τους. Κάθε φορά που εφαρμόζουμε αυτή την προσέγγιση για έναν πελάτη, είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε στην ανάκτηση δεδομένων γρήγορα, μειώνοντας δραστικά τον αντίκτυπο των διακοπών λειτουργίας».

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Αφήστε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166