Οι μισές επιχειρήσεις αγνοούν τις μελλοντικές απειλές στον κυβερνοχώρο εν έτει 2018

Οι μισές επιχειρήσεις αγνοούν τις μελλοντικές απειλές στον κυβερνοχώρο εν έτει 2018

Οι μισές επιχειρήσεις αγνοούν τις μελλοντικές απειλές στον κυβερνοχώρο εν έτει 2018.

Είναι γνωστό τοις πάσι πως οι επιχειρήσεις καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να καταπολεμήσουν τις απειλές στον κυβερνοχώρο, και φυσικά είναι ένα ζήτημα που πρακτικά δεν θα εξαλειφθεί ποτέ, αφού οι κυβερνοεγκληματίες βγάζουν αρκετά λεφτά από αυτήν την απασχόληση, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα ευρήματα της έρευνας που διεξήχθη από την εταιρεία Accenture αποκάλυψαν ότι το 51% των επιχειρήσεων, όπως και τα ανώτατα στελέχη που τις διοικούν βρίσκονται υπό αυξανόμενη πίεση. Οι μισοί από αυτούς λένε ότι έχουν αναλάβει περισσότερες ευθύνες από ό, τι μπορούν να χειριστούν, και αυτές απλά συνεχίζουν να συσσωρεύονται, με αρνητικό αποτέλεσμα να μην υπάρχει διέξοδος σε αυτό το ακανθώδες πρόβλημα.

Η έρευνα βασίζεται σε δημοσκόπηση 1.500 ανώτατων στελεχών που εργάζονται σε διάφορες επιχειρήσεις όλο τον κόσμο. Σχεδόν τα τρία τέταρτα (70%) είναι σίγουροι ότι οι προσπάθειες που καταβάλλουν για προστασία της επιχείρησής τους στον κυβερνοχώρο πρέπει να αλλάξουν εάν θέλουν να προστατευθούν.

Επίσης πάρα πολλές επιχειρήσεις ξοδεύουν και επενδύουν τα χρήματα τους στις παραδοσιακές προτεραιότητες αναφορικά με τις διαδικτυακές απειλές, όπως στην προστασία των συστημάτων πληροφορικής και των διακομιστών, ενώ παραμελούν την προστασία των δεδομένων, καθώς και τις διάφορες συνδέσεις μεταξύ των δικτύων τους με τον εξωτερικό κόσμο.

«Οι επιχειρήσεις χρειάζονται μια πολιτική ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που θα τους καθιστά πιο ανθεκτικούς σε οποιαδήποτε διαδικτυακή επίθεση, καθώς η φύση των απειλών αλλάζει αλλάζει συνεχώς μορφή, και μάλιστα με ταχύτατο ρυθμ», δήλωσε ο Nick Taylor, επικεφαλής της Accenture Security Lead για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Ο προαναφερόμενος πρόσθεσε: «Μια τακτική προσέγγιση που επικεντρώνεται μόνο στην αντιμετώπιση των σημερινών απειλών, αναμφισβήτητα δεν οδηγεί πουθενά και απλά μεγαλώνει το πρόβλημα. Είναι σαν να κλειδώνετε την πόρτα σας, αλλά αφήνοντας τα παράθυρα ανοιχτά. Eδώ το ζητούμενο της υπόθεσης είναι να υπάρχει συνεχής εγρήγορση για την αναζήτηση τυχόν νέων επιθέσεων, με ταχεία αντίδραση, όποτε χρειαστεί, και νέες τεχνικές προστασίας που συμβαδίζουν με τα δεδομένα της εποχής. Όλες αυτές οι ενέργειες θα δημιουργήσουν την ευελιξία που απαιτείται για να προσαρμοστούν οι επιχειρήσεις στις νέες απειλές που προκύπτουν κάθε τόσο στον κυβερνοχώρο».

Υπάρχει μια προφανής αποσύνδεση των ανώτατων στελεχών μιας επιχείρησης και των υπολοίπων μελών που την απαρτίζουν η οποία, σύμφωνα με την έκθεση, είναι μία από τις μεγαλύτερες επικείμενες προκλήσεις. Η επικοινωνία μεταξύ όλων των εργαζομένων και των ατόμων που διοικούν την επιχείρηση πρέπει να γίνεται σε καθημερινή βάση αναφορικά με αυτό το φλέγον ζήτημα, και να υπάρχει κοινό σημείο συνεννόησης μεταξύ τους.

Ο Taylor πρόσθεσε: «Η τοποθέτηση της ασφάλειας ως ένα από τα κυριότερα ζητήματα για την επιχείρηση, φαντάζει ως η μόνη λύση για να γίνει πιο ανθεκτική στον κυβερνοχώρο. Μπορεί να μοιάζει αυτονόητο και προφανές, αλλά πολλές εταιρείες εξακολουθούν να μην συνδέουν τους εμπειρογνώμονες ασφαλείας τους με το υπόλοιπο εργατικό δυναμικό, κι αυτό είναι ένα σύνθετο ζήτημα που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Υπάρχουν πολλές προκλήσεις και η φύση των απειλών στον κυβερνοχώρο αλλάζει καθημερινά. Οι επιχειρήσεις πρέπει να οικοδομήσουν μία σωστή προσέγγιση ασφαλείας, γιατί έρχονται χειρότερες μέρες, και ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός είναι όλα τα άτομα τις επιχειρήσεις να εργαστούν χέρι-χέρι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας