Κακόβουλα λογισμικά και ransomware έφτασαν σε ρυθμούς κινητοποίησης ρεκόρ το 2018

Κακόβουλα λογισμικά και ransomware έφτασαν σε ρυθμούς κινητοποίησης ρεκόρ το 2018

Κακόβουλα λογισμικά και ransomware έφτασαν σε ρυθμούς κινητοποίησης ρεκόρ το 2018.

Οι επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού και ransomware επέστρεψαν σε αριθμούς ρεκόρ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, σύμφωνα με την επικαιροποιημένη ετήσια έκθεση της της SonicWall που φέρει τον τίτλο Cyber ​​Threat Report 2018.

Η άνοδος του κακόβουλου λογισμικού του περασμένου έτους, όχι μόνο δεν γνώρισε στασιμότητα ή επιβράδυνση κατά την φετινή χρονιά, αλλά οι ερευνητές ασφάλειας στη συγκεκριμένη εταιρεία κατέγραψαν 5,99 δισεκατομμύρια συνολικές επιθέσεις malware κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, δηλαδή μιλάμε για δυσθεώρητα νούμερα που δεν έχουν προηγούμενο.

Ένώ την ίδια περίοδο πέρσι ανήλθαν στα 2,97 δισεκατομμύρια οι επιθέσεις αυτού του τύπου. Αξίζει να σημειωθεί πως ο όγκος των επιθέσεων malware είχαν την ίδια σταθερότητα σε ρυθμούς κινητοποίησης για το δεύτερο τρίμηνο του 2018 κατά τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, όπως και το πρώτο.

Επίσης στην έκθεσή της η SonicWall διαπίστωσε ότι οι επιθέσεις ransomware είχαν μειωθεί σημαντικά από 645 εκατομμύρια σε 184 εκατομμύρια μεταξύ 2016 και 2017. Ωστόσο, μόνο κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, οι επιθέσεις ransomware έφτασαν τα 181,5 εκατομμύρια, και να φανταστείτε πως έχουμε μπροστά μας άλλους έξι μήνες, οπότε πολύ πιθανόν να διπλασιαστούν.

Οι ερευνητές της εταιρείας ανακάλυψαν επίσης ότι η χρήση της κρυπτογράφησης των αρχείων, όπως και για την παράκαμψη των ελέγχων ασφαλείας έχει αυξηθεί δραματικά στις κακόβουλες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, και κατά συνέπεια οι κυβερνοεγκληματίες έχουν κάνει τεράστια βήματα προόδου που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν υπό κανονικές συνθήκες.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2018, το 69,7% των επιθέσεων που διεξήχθησαν χρησιμοποίησαν κρυπτογράφηση.

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν μετατραπεί σε ειδήμονες στην κρυπτογράφηση ως μέσο για να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις ενέργειες τους. Συγκεκριμένα η παρούσα μεθοδολογία γνώρισε φέτος αύξηση κατά 275%, εν αντιθέσει με την περσινή χρονιά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SonicWall, ο Μπιλ Κόνερ προσέφερε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αυξημένη υιοθέτηση της κρυπτογράφησης από τους κυβερνοεγκληματίες, λέγοντας:

«Οι επιθέσεις που βασίζονται στην κρυπτογράφηση είναι μια κρίσιμη πρόκληση στον τομέα της πληροφορικής και της προστασίας στο διαδίκτυο. Πολύ λίγες εταιρείες γνωρίζουν ότι οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση για να παρακάμψουν τους παραδοσιακούς ελέγχους ασφαλείας των δικτύων, και μάλιστα ορισμένοι δεν χρησιμοποιούν καν τις νέες τεχνικές μετριασμού αυτών των απειλών, όπως το Deep Packet Inspection of SSL και το TLS traffic (DPI-SSL). Προβλέπουμε ότι οι επιθέσεις που διεξάγονται μέσω κρυπτογράφησης αυξάνονται σε κλίμακα και σε πολυπλοκότητα για την διάδοση του κακόβουλου λογισμικού στα θύματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας