ΑρχικήΛογισμικάΟι πλατφόρμες ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης είναι ρατσιστικές και σεξιστικές

Οι πλατφόρμες ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης είναι ρατσιστικές και σεξιστικές

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι πλατφόρμες ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης είναι ρατσιστικές και σεξιστικές.

Τα προγράμματα που χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση των ατόμων διακρίνονται πως μεροληπτούν σε βάρος των γυναικών και των ανθρώπων διαφορετικού χρώματος πέραν του λευκού, τονίζουν οι ειδικοί.

Οι πλατφόρμες ρομπότ έχουν την ικανότητα να παίρνουν αυτόνομα αποφάσεις, διότι έτσι έχουν ρυθμιστεί να λειτουργούν από τους δημιουργούς τους. Ωστόσο αρκετοί ειδήμονες της πληροφορικής είναι πεπεισμένοι ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας σε αυτό τον τομέα έχει μειονεκτήματα.

Μια έκθεση της Telegraph σημείωσε πως οι εμπειρογνώμονες Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση των ανθρώπων , όπως τα τραπεζικά δάνεια ή οι πανεπιστημιακοί χώροι, εισάγοντας διακρίσεις σε βάρος των γυναικών και μη λευκών.

Ένας ερευνητής επεσήμανε στο BBC ότι η προκατάληψη προήλθε από ελαττωματικά δεδομένα απλά αντικατοπτρίζοντας τις ανισότητες της κοινωνίας, και σας διαβεβαιώνουμε ότι σύντομα θα προσπαθήσουμε να τα εξαλείψουμε.

“Αν θέλετε να κάνετε τα βήματα προς την αλλαγή, δεν μπορείτε απλώς να χρησιμοποιήσετε ιστορικές πληροφορίες”, δήλωσε ο εμπειρογνώμονας Maxine Mackintosh.

Ο Noel Sharkey, ομότιμος καθηγητής Τεχνητής Νοημοσύνης και Ρομποτικής και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή Today ότι ένα μεγάλο πρόβλημα στο τρέχον ζήτημα ήταν η έλλειψη γυναικών σε τεχνικούς τομείς.

“Χρειαζόμαστε πολλές περισσότερες γυναίκες να έρθουν σε τούτο τον τομέα, ούτως ώστε να επιλυθεί το θέμα”, δήλωσε ο Sharkey.

Οι προειδοποιήσεις προέρχονται από πολλά ερωτήματα που τίθενται σχετικά με τον αυξανόμενο τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, ειδικά με επίκεντρο τον τρόπο με τον οποίο θα προγραμματιστούν για συγκεκριμένες αποφάσεις.

Νωρίτερα τον Αύγουστο μια επιτροπή στη γερμανική κυβέρνηση συνέταξε κατευθυντήριες γραμμές για τα μηχανοκίνητα οχήματα που ανέφεραν ότι τα αυτόνομα οχήματα πρέπει να θυσιάζουν ζώα και περιουσίες πριν θέσουν σε κίνδυνο τους ανθρώπους και ότι οι αποφάσεις γύρω από τα ανθρώπινα όντα δεν μπορούν να βασίζονται σε ηλικία, φύλο, φυλή ή φυσική ικανότητα.

Οι κατευθυντήριες γραμμές θα σήμαιναν ότι ένα μηχανοκίνητο αυτοκίνητο στη Γερμανία θα έπρεπε να αντιμετωπίζει ένα μικρό παιδί το ίδιο με το συνταξιούχο.

Ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών, Αλεξάντερ Ντόπριντ, δήλωσε: “Οι αλληλεπιδράσεις ανθρώπων και μηχανών δημιουργούν νέα ηθικά ζητήματα στην εποχή της ψηφιοποίησης και των συστημάτων αυτοδιδασκαλίας”.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166