ΑρχικήΕφαρμογέςΟι προγραμματιστές της Developers Union πιέζουν την Apple να διορθώσει τα ζητήματα...

Οι προγραμματιστές της Developers Union πιέζουν την Apple να διορθώσει τα ζητήματα στο App Store

Οι προγραμματιστές της Developers Union πιέζουν την Apple να διορθώσει τα ζητήματα στο App Store.

Μια ομάδα προγραμματιστών εφαρμογών που δραστηριοποιούνται στο λειτουργικό σύστημα iOS και ασχολούνται με τις πολιτικές που εφαρμόζει το App Store της Apple δημιούργησε την ομάδα που φέρει την ονομασία Developers Union, μια ομάδα υπεράσπισης των προγραμματιστών που θα προωθήσει τα συμφέροντά τους για φιλικές προς τον προγραμματισμό αλλαγές.

Με πάνω από 50 μέλη προς το παρόν, η ομάδα ελπίζει και έχει ως στόχο να φτάσει τα 1.000 μέλη, χάρη στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της Apple που θα διεξαχθεί στις αρχές Ιουνίου, και θα συμμετέχουν περίπου 20.000 άτομα.

Η Ένωση λέει ότι σχηματίστηκε για να “υποστηρίξει τη βιωσιμότητα των εφαρμογών στο App Store”, το οποίο αντικειμενικά θεωρείται ένα πολύ δύσκολο θέμα, δεδομένου του τεράστιου αριθμού των μικρών και μεγάλων προγραμματιστών που ανταγωνίζονται με άνισα μέσα για να κερδίσουν τα προς το ζην, και και κατά συνέπεια την προσοχή των χρηστών του iOS.

Για να βοηθήσουν τους χρήστες να αποκτήσουν περισσότερες εφαρμογές στις συσκευές σας, η ομάδα ζητά από την Apple να επιτρέψει τις δωρεάν δοκιμές για όλες τις εφαρμογές από την 10η επέτειο του App Store τον Ιούλιο.

Η ομάδα σε κοινή τους δήλωση ανέφερε: «Οι δοκιμές θα επιτρέψopyn στους προγραμματιστές να δείξουν στους χρήστες τη δημιουργία τους και να προσθέσουν αξία στις εφαρμογές που χρησιμοποιεί το καταναλωτικό κοινό».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι προγραμματιστές των Mac βασίστηκαν σε μεγάλο βαθμό στο συγκεκριμένο μοντέλο που προσφέρει τις δωρεάν δοκιμές και ήταν σε θέση να φτιάξουν ένα εξαιρετικό λογισμικό.

Για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να κερδίσουν περισσότερα χρήματα, η ένωση Developers Union σχεδιάζει να ζητήσει μια “πιο λογική μείωση των εσόδων της εταιρείας που είναι εις βάρος τους” απ ότο 70-30 που προσφέρει η Apple για τις εφαρμογές. Η ομάδα περιγράφει το ζήτημα ως ως ένα σοβαρό πρόβλημα για την επιβίωσή τους, αφού η Apple εν πολλοίς στάθηκε ανέντιμη απέναντί τους αναφορικά με αυτό το θέμα για σχεδόν μια δεκαετία. Το 2016, η Apple είχε προβεί σε μερική παραχώρηση, μειώνοντας το 30% της αμοιβής για συνδρομές εντός εφαρμογής σε 15% – αλλά μετά από κάποιο διάστημα το επανέφερε στο επίπεδο του 30%.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166