Ο chief operating officer της Baidu, ο Qi Lu θα παραιτηθεί από τη θέση του

Ο chief operating officer της Baidu, ο Qi Lu θα παραιτηθεί από τη θέση του

Ο chief operating officer της Baidu, ο Qi Lu θα παραιτηθεί από τη θέση του.

Η Baidu ανακοίνωσε σήμερα ότι ο COO της εταιρείας, ο Qi Lu θα παραιτηθεί τον Ιούλιο για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους. Ο Lu είχε εισήλθε στη Baidu για να βοηθήσει τον κινεζικό γίγαντα των μηχανών αναζήτησης να επικεντρωθεί πιο κεντρικά στις υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Από τότε που εισχώρησε στη Baidu, η εταιρεία έχει δημιουργήσει έναν έξυπνο ηχείο, τον εικονικό βοηθό Duer και ένα ειδικό ταμείο ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη του συστήματος αυτόνομης οδήγησης Apollo.

Ο Lu θα συνεχίσει να υπηρετεί ως αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Baidu, ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε. Το συγκεκριμένο άτομο εντάχθηκε στη Baidu το 2017 μετά από σχεδόν μια δεκαετία σκληρής εργασίας στη Microsoft, όπου έδρασε ως επικεφαλής της έρευνας, βοήθησε στη δημιουργία φωνητικού βοηθούν Cortana και συνεργάστηκε στενά με τη διευθύνουσα σύμβουλο Satya Nadella, όπου σαν επαγγελματικό δίδυμο μεγαλούργησαν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ο Robin Li δήλωσε: «Με τη στρατηγική της Baidu να μετατραπεί σε μία κυρίαρχος εταιρεία στην τεχνητή νοημοσύνη, βλέπουμε οι κόποι μας να ανταμείβονται και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε αυτό το δύσκολο έργο σε ένα τόσο σκληρό ανταγωνισμό που υπάρχει εκεί έξω στην αγορά».

Η παραίτηση του Lu από τη σημαντική θέση του chief operating officer, ακολουθεί την αποχώρηση ακόμη δύο σπουδαίων στελεχών της Baidu, του Andrew Ng που έφυγε πέρυσι και του Adam Coates, οι οποίες προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση στο ευρύ κοινό που παρακολουθεί στενά τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Βέβαια για να λέμε του στραβού το δίκιο, οι μέχρι τώρα ενέργειες της εταιρείας με την πρόσληψη και την απόλυση ορισμένων ατόμων αποδείχθηκαν σωστές εκ του αποτελέσματος, αφού Baidu κερδίζει συνεχώς έδαφος σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό τοπίο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας