Οι προσχολικοί μαθητές δεν χρειάζεται να διδαχθούν για τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις, λέει το Βρετανικό Υπουργείο Παιδείας

Οι προσχολικοί μαθητές δεν χρειάζεται να διδαχθούν για τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις, λέει το Βρετανικό Υπουργείο Παιδείας

Τα μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας έως και τεσσάρων ετών δεν χρειάζεται να διδαχθούν για τις σχέσεις των ομοφυλοφίλων και των τρανσέξουαλ στο πλαίσιο των νέων υποχρεωτικών μαθημάτων, επιμένει ο υπουργός παιδείας της Μεγάλης Βρετανίας.

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές για το πρόγραμμα σπουδών που ανακοινώθηκαν από την Βρετανική κυβέρνηση θα παρουσιάσουν αφιερωμένα μαθήματα σχετικά με τις σχέσεις, τη διατήρηση της ασφάλειας στο διαδίκτυο και τη φροντίδα της ψυχικής υγείας των νεαρών ατόμων, τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Οι μαθητές μεγαλύτερης ηλικίας δηλαδή του αντίστοιχου Δημοτικού και του Γυμνασίου θα μάθουν όλα εκείνα τα απαραίτητα πράγματα για τις σχέσεις με το άλλο φύλο, τις ερωτικές επαφές και την διατήρηση της καλής ψυχικής τους υγείας, με μαθήματα επικεντρωμένα στη σημασία αυτών των εννοιών, τους κινδύνους του αναφορικά με το sexting και τυχόν διαδικτυακό εκφοβισμό από τους φίλους ή τους γνωστούς τους.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή Good Morning του ITV ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας της Μεγάλης Βρετανίας, ο Damian Hinds είπε ότι οι μαθητές των δημοτικών σχολείων θα διδαχθούν για τις «σχέσεις σεβασμού με όλα τα είδη των ανθρώπων.

Όταν ρωτήθηκε αν αυτό περιελάμβανε τη διδασκαλία των παιδιών προσχολικής ηλικίας, τουλάχιστον έως τεσσάρων ή πέντε ετών σχετικά με τις σχέσεις των ομοφυλοφίλων και των τρανσέξουαλ, είπε κατηγορηματικά όχι σε αυτή την ηλικία.

Ο κ. Hinds πρόσθεσε: «Αυτό που προέχει στο δημοτικό σχολείο είναι οι μαθητές να μάθουν να σέβονται τους συνανθρώπους τους, προφανώς γιατί με αυτό τον τρόπο θα γίνουν σωστοί πολίτες στην κοινωνία. Όσον αφορά τις ερωτικές σχέσεις, αυτό πρέπει να γίνει με τον κατάλληλο τρόπο και σίγουρα δεν ενδείκνυται για παιδιά κάτω των 5 ετών.

Ο λόγος που θέλει η Μεγάλη Βρετανία να εφαρμόσει αυτό το σχέδιο οφείλεται στο γεγονός πως υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για τις σωματικές, ψυχολογικές και πνευματικές επιπτώσεις της διδασκαλίας των παιδιών σχετικά με ορισμένες σεξουαλικές και σχεσιακές έννοιες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας