Η Microsoft συνεργάζεται με τη δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα τροφίμων της Αμερικής, την Albertsons

Η Microsoft συνεργάζεται με τη δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα τροφίμων της Αμερικής, την Albertsons

Ο γίγαντας του λογισμικού, η Microsoft, συνεργάζεται με την Albertsons, τη δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα παντοπωλείων της Αμερικής, για να εφαρμόσει μία καταπληκτική εμπειρία αγορών δίχως χρονοτριβή για τους πελάτες.

Η συμφωνία έρχεται καθώς η Amazon στρέφει όλο και περισσότερο την προσοχή της στον τομέα των παντοπωλείων, αφού ως γνωστόν εξαγόρασε την εταιρεία Whole Foods το 2017 με απώτερο σκοπό να ανοίξει χιλιάδες καταστήματα Amazon Go σε ολόκληρη τη χώρα.

Η συνεργασία θα φέρει το Microsoft Azure και το Microsoft 365 στα καταστήματα Albertsons, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος των εταιρειών Albertsons και ο CIO Anuj Dhanda θα επιτρέψουν να μετασχηματιστεί στο έπακρο η εμπειρία των πελατών στα καταστήματα τους, μέσω ψηφιακών συστημάτων, γνωσιακής τεχνολογίας, της τεχνητής νοημοσύνης και της επιστήμης των δεδομένων.

Ο στόχος, σύμφωνα με τη Microsoft, είναι να «εξαλειφθεί σε μεγάλο βαθμό η χρονοτριβή των πελατών στο παντοπωλείο, καθιστώντας ευκολότερη την εύρεση αντικειμένων και τη μείωση των χρόνων αναμονής, βοηθώντας επίσης τους υπαλλήλους να παρακολουθήσουν το απόθεμά τους και να προβλέψουν πότε θα χρειαστούν επιπλέον αποθέματα.

Φυσικά αξίζει να σημειώσουμε πως η Microsoft έχει προβεί σε πολλές ενέργειες στην αγορά των τροφίμων και της λιανικής πώλησης κατά το τελευταίο έτος. Τον περασμένο Ιούλιο συνεργάστηκε με την Walmart σε μια συμφωνία πενταετούς διάρκειας για να φέρει το Microsoft Azure και το Microsoft 365 στα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ του κόσμου, ενώ τον Ιανουάριο είχε συνάψει μια συνεργασία με την Kroger, τη μεγαλύτερη αλυσίδα παντοπωλείων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, των μπακάλικων υψηλής τεχνολογίας στο Οχάιο και την Ουάσινγκτον που χρησιμοποιούν ψηφιακά συστήματα και εφαρμογές για να επιτρέπουν στους πελάτες να βρίσκουν γρήγορα τα προϊόντα της αρεσκείας τους.

Επιπλέον δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός πώς τα σούπερ μάρκετ ακόμη και τα μικρά παντοπωλεία θεωρούνται μία από τις πιο κερδοφόρες δραστηριότητες στο εμπόριο, αφού ουσιαστικά είναι απαραίτητα για όλους τους ανθρώπους ούτως ώστε να εφοδιαστούν τα απαραίτητα πράγματα για το νοικοκυριό τους όπως τρόφιμα, απορρυπαντικά κ.λπ, επομένως καταλαβαίνουμε πως είναι ένα αναγκαίο κακό για όλο τον κόσμο και αναγκαζόμαστε συνεχώς να ξοδεύουμε τα λεφτά μας σε αυτά τα προϊόντα που θεωρούνται είδη πρώτης ανάγκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας