Οι ψεύτικοι followers στο instagram μπορεί να καταστρέψουν το εμπορικό σας σήμα

Οι ψεύτικοι followers στο instagram μπορεί να καταστρέψουν το εμπορικό σας σήμα

Οι ψεύτικοι followers στο instagram μπορεί να καταστρέψουν το εμπορικό σας σήμα.

Τα τελευταία χρόνια στα social media τα Bots έχουν γίνει ένα πολύτιμο εργαλείο για τους απατεώνες και τη μαύρη αγορά που πουλάνε ψεύτικους ακόλουθους, likes σε όλα τα δημοφιλεί μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram. Αυτό το γεγονός ουσιαστικά αλλοιώνει την πραγματικότητα και κάποιοι επιτήδειοι θησαυρίζουν, εκμεταλλευόμενοι αυτό το κενό ασφαλείας, διότι η αυτοματοποίηση του μάρκετινγκ έχει τα εχέγγυα να πράξει αρκετά πράγματα στο όνομα του χρήματος.

Υποτίθεται πώς το μάρκετινγκ παρέχει τη δυνατότητα να εξοικονομηθεί χρόνος και να βελτιωθούν τα αποτελέσματα για κάθε εμπορικό σήμα που ζητάει τη βοήθειά αυτών των επαγγελματιών, χρησιμοποιώντας δεδομένα και τεχνολογία με τρόπο που ένας απλός θνητός δεν θα μπορούσε ποτέ να το κάνει. Αλλά όταν πρόκειται να συνδυαστούν τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και το μάρκετινγκ, τότε η σκοτεινή πλευρά του αυτοματισμού αυξάνεται και οι κομπίνες μεγεθύνονται.

Πολλοί μαυραγορίτες χρησιμοποιούν τα bots στο Instagram για να πουλήσουν followers, likes και θετικούς σχολιασμούς σε αναρτήσεις, είτε σε ανθρώπους, είτε σε εταιρείες, με την πρόθεση να αυξήσουν την δημοφιλία τους και κατά συνέπεια να παροτρύνουν την ανυποψίαστη μάζα να ακολουθήσει την δραστηριότητά τους, παρόλο που το Instagram ελέγχει αυστηρά αυτές τις διαδικασίες, ωστόσο εκ των πραγμάτων φαίνεται πως η πλατφόρμα πάσχει από έλλειψη ουδετερότητας, αφού οι έμποροι εκμεταλλεύονται ένα κρίσιμο κενό, στο οποίο τα κακά Bots μπορούν ανενόχλητα να προβαίνουν σε παράνομες διαδικασίες που στιγματίζουν τη φήμη του instagram.

Τα Bots είναι η αιτία του κακού για τους ψεύτικους followers στο instagram.

Το Instagram προσπαθεί να καταπολεμήσει τα Bots εδώ και χρόνια. Πίσω από το 2014, η εφαρμογή εξάλειψε εκατομμύρια ψεύτικους χρήστες σε μια φευγαλέα εκκαθάριση των πλαστών λογαριασμών, με αποτέλεσμα αρκετές διασημότητες από το χώρο του θεάματος να χάσουν εκατομμύρια οπαδούς από την μια μέρα στην άλλη. Το Instagram λέει ότι οι ψεύτικοι λογαριασμοί αποτελούν ένα μικρό μέρος της βάσης χρηστών του, όμως στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Τα εμπορικά σήματα μπορούν να χρησιμοποιούν τα bots για να διευρύνουν τις βάσεις των fan τους, μέσω ηλεκτρονικής απάτης, αλλά, προφανώς, όλα τα bots δεν είναι κακά. Για παράδειγμα η Google χρησιμοποιεί τα bots για την ευρετηρίαση ολόκληρου του διαδικτύου με αυτοματοποιημένες διαδικασίες και για να εμφανίσει στα αποτελέσματα αναζήτησης τα domain name που είναι πιο σχετικά στους όρους αναζήτησης των χρηστών.

Πράγματι, η αυτοματοποίηση των απλών εργασιών μπορεί να είναι μια κρίσιμη επιχειρηματική απόφαση. Σκεφτείτε τα αυτοματοποιημένα τηλεφωνικά συστήματα. Όταν καλείτε μια επιχείρηση, τις περισσότερες φορές δεν μιλάτε εξ αρχής με κάποιον άνθρωπο στο τηλέφωνο – αλλά επικοινωνείτε με ένα αυτοματοποιημένο σύστημα, το οποίο έχει αναλάβει το πόστο του υπαλλήλου στην εξυπηρέτηση πελατών για να βοηθήσει τάχιστα το καταναλωτικό κοινό, ρωτώντας τους καλούντες απλές ερωτήσεις. Εάν το bot δεν μπορεί να χειριστεί το αίτημα, μπορεί συνήθως να συνδέσει τον καλούντα με ένα πραγματικό πρόσωπο. Αυτό εξοικονομεί χρόνο και χρήματα στις εταιρείες, μετριάζει τους δυσαρεστημένους πελάτες και βοηθά τα εμπορικά σήματα να εστιάσουν στους πραγματικούς στόχους τους.

Όμως η παραπάνω δραστηριότητα που περιγράφηκε από εμάς ως παράδειγμα είναι πολύ διαφορετική από τα bots που δημιουργούν πλαστούς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ούτως ώστε να ανθίσει με απόλυτη επιτυχία το παρεμπόριο . Η ερμηνεία της μεγιστοποίησης των followers από τα εμπορικά σήματα μερικές φορές γίνεται με λανθασμένο τρόπο, και μάλιστα σε αυτό το παράπτωμα έχουν υποπέσει λάθος, πασίγνωστες φίρμες της παγκόσμιας εμπορικής σκηνής, και αυτό μπορεί να βλάψει ένα εμπορικό σήμα.

Με ποιο τρόπο λειτουργεί η αγορά των πληρωμένων followers στο instagram.

Η χρήση των bots στο Instagram που προορίζονται για παράνομη δραστηριότητα είναι αρκετά απλή. Οι επιτήδειοι που έχουν υπό τον έλεγχό αυτά τα αυτοματοποιημένα συστήματα συνδέουν τα εικονικά προφίλ στο Instagram με τα bots και επιλέγουν το χρονικό διάστημα που θα τρέξουν μία εκστρατεία και τι θέλουν να κάνουν. π.χ., όπως, να σχολιάζουν, να ακολουθήσουν ένα άλλο προφίλ, και να κάνουν like.

Έπειτα αυτός που διαχειρίζεται το αυτοματοποιημένο σύστημα λειτουργεί σύμφωνα με την παραγγελία των πελατών που τον έχουν πληρώσει, και με τη σειρά του δίνει εντολές στα bots να σχολιάζουν θετικά τις φωτογραφίες, όπως γράφοντας «Wow!, Love this και άλλου τέτοιου είδους φιλοφρονήσεις. Αυτοί που πλήρωσαν έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν emojis και hashtags από τα bots, Στη συνέχεια, το bot ανιχνεύει στο Instagram σχετικές αναρτήσεις και φωτογραφίες με τα επιλεγμένα hashtags και ολοκληρώνει τη φάση της αφοσίωσης, με likes, σχολιασμούς και following.

Ποιες είναι οι αρνητικές συνέπειες αυτών των δραστηριοτήτων

Πέρα από αυτών των υποτιθέμενων ωραίων πραγμάτων, αρκετές επιχειρήσεις δεν βλέπουν το τυρί στη φάκα και πέφτουν στην παγίδα, δηλαδή, μπορεί τα στατιστικά τους στοιχεία να φαντάζουν υπέροχα, όμως αυτό δεν μεταφράζεται σε πωλήσεις, ούτε σε μελλοντικούς πελάτες, πράγμα που σημαίνει ότι πέρα από το θεαθήναι δεν έχει να προσφέρει κάτι σημαντικό αυτή η αντικανονική δραστηριότητα.

Για τα εμπορικά σήματα, η οικοδόμηση μιας ισχυρής παρουσίας στα social media απαιτεί γνησιότητα για το δικό τους καλό. Αν έχετε μία επιχείρηση είναι βέβαιο πως χρειάζεστε μία ισχυρή φωνή στα κοινωνικά δίκτυα και όλη η δραστηριότητα είναι απαραίτητο να αντικατοπτρίζει αυτή τη φωνή. Τα σχόλια όπως το “Wow!” δεν ακούγονται γνήσια, και όταν χρησιμοποιούνται λανθασμένα, αντανακλούν ανεπαρκώς το εμπορικό σήμα.

Επιπλέον, κι αν κάποιοι χρήστες δεν συνειδητοποιήσουν ότι έχουν να κάνουν με ένα bot, μπορεί να πιστέψουν ότι επρόκειτο για κάποιον αντιπρόσωπος του εμπορικού σήματος που ανέλαβε ύποπτη δράση για σχολιάζει θετικά υπέρ της εταιρείας. Για να μην αναφέρουμε ότι η χρήση των bots παραβιάζει τους όρους API του Instagram , το οποίο δηλώνει: Προσθέστε κάτι μοναδικό στην κοινότητα. Μην χρησιμοποιείτε τα API του Instagram για να επαναλάβετε ή να επιχειρήσετε να αντικαταστήσετε τις λειτουργίες ή τις βασικές εμπειρίες του χρήστη του Instagram.com ή οποιωνδήποτε εφαρμογών του Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας