Οι Selfies κάνουν τη μύτη σας να φαίνεται 30% μεγαλύτερη

Οι Selfies κάνουν τη μύτη σας να φαίνεται 30% μεγαλύτερη

Οι Selfies κάνουν τη μύτη σας να φαίνεται 30% μεγαλύτερη.

Εάν δεν είσαστε ικανοποιημένοι με τις δεκάδες selfie φωτογραφίες που τραβάτε σε καθημερινή βάση, τότε ίσως να μη φταίτε εσείς, αλλά οι συσκευές που χρησιμοποιείται, οι οποίες παραμορφώνουν την εικόνα σας.

Μια νέα μελέτη που διεξήχθη από τους ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Rutgers στο New Jersey αποκάλυψε τα στρεβλωτικά αποτελέσματα των φωτογραφικών μηχανών που τραβάνε selfie φωτογραφίες, οι οποίες ωθούν πολλούς ανθρώπους να βγάλουν λάθος συμπεράσματα για την εμφάνιση του προσώπου τους, και κατ’ επέκταση του εαυτού τους.

Οι ερευνητές, συμπεριλαμβανομένου του Boris Paskhover, ο οποίος ειδικεύεται στην πλαστική χειρουργική του προσώπου, εξήγησαν ότι οι Selfies αλλοιώνουν την πραγματικότητα, εμφανίζοντας την μύτη των ανθρώπων κατά 30% μεγαλύτερη και έχει ως επακόλουθο αυτά τα άτομα να αναζητούν διέξοδο στην πλαστική χειρουργική, κάτι που είναι αντικειμενικά περιττό.

Ο Δρ Paskhover δήλωσε: «Οι νεαροί ενήλικες παίρνουν τραβούν συνεχώς φωτογραφίες Selfie για να τις δημοσιεύσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram, το facebook, το Twitter και άλλα πολλά, πιστεύοντας δε ότι αυτές οι εικόνες είναι αντιπροσωπευτικές του τρόπου που πραγματικά φαίνονται, γεγονός που μπορεί να έχει αντίκτυπο στη συναισθηματική τους κατάσταση.

Στη μελέτη, οι ερευνητές ανέπτυξαν ένα μαθηματικό μοντέλο που δείχνει πώς παραμορφώνονται οι μύτες από φωτογραφίες που έχουν ληφθεί σε κοντινή απόσταση.

Το μοντέλο βασίστηκε σε ένα σύνολο μετρήσεων, οι οποίες έχουν ως κεντρικό στοιχείο το κεφάλι και τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Αυτές οι μετρήσεις αποκάλυψαν ότι μία selfie φωτογραφία από απόσταση περίπου 30 εκατοστά από το πρόσωπο, κάνει τη μύτη να εμφανίζεται 30% μεγαλύτερη σε σύγκριση με μια εικόνα που έχει ληφθεί από το 1,5 μέτρο μακριά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας