Οι υπηρεσίες cloud του AWS συνεχίζουν να αποδίδουν τεράστια κέρδη στην Amazon

Οι υπηρεσίες cloud του AWS συνεχίζουν να αποδίδουν τεράστια κέρδη στην Amazon

Οι υπηρεσίες cloud του AWS συνεχίζουν να αποδίδουν τεράστια κέρδη στην Amazon.

Η Amazon αποκάλυψε πρόσφατα ότι το τμήμα Amazon Web Services (AWS) που σχετίζεται με το cloud computing αύξησε τα κέρδη του κατά 48,9% για το δεύτερο τρίμηνο του 2018, διαψεύδοντας τις οικονομικές προβλέψεις των αναλυτών που πίστευαν πώς θα ήταν μία απογοητευτική περίοδο.

Η ανάπτυξη του AWS κατά τη διάρκεια του Q2 για το 2018 επέτρεψε στον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου να μεγαλώσει την διαφορά από τους ανταγωνιστές του, που παρέχουν κι αυτοί εξίσου δυναμικές υπηρεσίες cloud, όπως η Microsoft και η Google, καθώς και οι μικρότεροι παίκτες όπως η Oracle και η Alibaba από την Κίνα.

Η επιχείρηση cloud της Amazon δημιούργησε έσοδα ύψους 6,11 δισεκατομμύρια δολάρια και ο ρυθμός ανάπτυξης της εταιρείας αυξήθηκε ελαφρά από το προηγούμενο τρίμηνο, αφού είχε παρουσιάσει τότε αύξηση κερδών κατά 48,7%.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου για το 2018, η επιχείρηση AWS έφερε στην Amazon το 11,5% από τα συνολικά της έσοδα, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, που αντιστοιχούσε στο 10,8% των εσόδων του.

Δεδομένου ότι οι υπηρεσίες για υπολογιστές και αποθήκευση δεδομένων ξεκίνησαν να λειτουργούν για πρώτη φορά το 2006, είναι γεγονός πως η AWS γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη σε πολλούς τομείς και ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα, και πλέον αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της εταιρείας που την αποφέρουν σταθερά σπουδαία οικονομικά κέρδη. Τα τελευταία τρία χρόνια, τα έσοδα από το συγκεκριμένο τμήμα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 255%.

Το στοίχημα της Amazon να εισέλθει στις υπηρεσίες cloud σίγουρα έχει αποδώσει καρπούς και η απόφασή της να μπει νωρίς στη συγκεκριμένη αγορά ήταν μία τολμηρή κίνηση που εκ των πραγμάτων την έκανε να ξεχωρίσει από τους αντιπάλους της.

Βέβαια δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός πως και οι υπόλοιποι ανταγωνιστές σε αυτό το χώρο ετοιμάζουν σημαντικές οικονομικές επενδύσεις, ούτως ώστε να μικρύνει η ψαλίδα μεταξύ τους, όμως στην παρούσα φάση ο ηγέτης είναι η Amazon, και φυσικά υπερηφανεύεται για αυτό το σπουδαίο επίτευγμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας