Οι βρετανικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών αντιμετωπίζουν πρόστιμο βάσει του νέου νόμου περί ασφάλειας

Οι βρετανικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών αντιμετωπίζουν πρόστιμο βάσει του νέου νόμου περί ασφάλειας

Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών στη Βρετανία ενδεχομένως να βρεθούν αντιμέτωπες με τεράστιο χρηματικό πρόστιμο εάν εξακολουθήσουν να μην συμμορφώνονται με τους αυστηρούς κανόνες περί ασφαλείας βάσει ενός νέου νόμου που προτάθηκε στο Κοινοβούλιο σήμερα την Τρίτη, ο οποίος στοχεύει στον αποκλεισμό συγκεκριμένων προμηθευτών που παρέχουν εξοπλισμό για τηλεπικοινωνιακά δίκτυα 5G, όπως η Huawei της Κίνας, διότι βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας, λόγω κατασκοπείας.

Ο νόμος περί τηλεπικοινωνιών εστιάζει στην ασφάλεια για τα νέα ασύρματα δίκτυα 5G υψηλής ταχύτητας, συμπεριλαμβανομένου και των οπτικών ινών. Και πιο αναλυτικά, όποιος τηλεπικοινωνιακός πάροχος τολμήσει να προμηθευτεί τεχνολογικό εξοπλισμό από τη μαύρη λίστα αυτών των εταιρειών θα πληρώνει χρηματικό πρόστιμο ύψους έως 100.000 λίρες (134.000 δολάρια) την ημέρα και για όσο καιρό χρησιμοποιεί αυτό το υλικό.

Το νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να επισημοποιήσει την απόφαση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον που κατέθεσε τον Ιούλιο και απαγορεύει στην Huawei να κατασκευάσει δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι ασύρματων δικτύων διατάχθηκαν επίσης να καταργήσουν τυχόν υπάρχοντα εξοπλισμό 5G της Huawei από τα δίκτυά τους έως το 2027. Η κινεζική εταιρεία είναι ένα από τα κεντρικά σημεία διαμάχης στο ευρύτερο εμπορικό πόλεμο μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου. Και πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική κυβέρνηση έχει επιβάλει σχεδόν σε όλες τις χώρες του δυτικού πολιτισμού να σταματήσουν να συνεργάζονται εντελώς με οποιαδήποτε κινεζική εταιρεία. Διαφορετικά θα υπάρχουν συνέπειες.

Οι νέοι κανόνες είναι ένα σημαντικό βήμα για την προστασία του Ηνωμένου Βασιλείου από εχθρικές κυβερνο-δραστηριότητες, κρατικούς φορείς ή εγκληματίες, δήλωσε η Βρετανική κυβέρνηση, επικαλούμενη προηγούμενες κυβερνοεπιθέσεις που αποδόθηκαν στη Ρωσία, την Κίνα, τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν.

Ο Γραμματέας του Υπουργείου ψηφιακής διακυβέρνησης, Όλιβερ Ντόουνεν, δήλωσε: «Αυτό το πρωτοποριακό νομοσχέδιο θα δώσει στο Ηνωμένο Βασίλειο όλα τα απαιτούμενα νομικά εργαλεία για την προστασία των εγχώριων Τηλεπικοινωνιών.

Τούτο το νομοσχέδιο, το οποίο πρέπει να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο, έχει σκοπό να θεσπίσει αυστηρά πρότυπα ασφαλείας για το καλό της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας